En milstolpe

  
Det är inte ofta jag har vägarna till Vasa längre. Antalet Vasabesök det här senaste året kan säkert räknas på två händer, men efter att ha bott i Vasa i tre år och sedan pendlat dit flera gånger i veckan i två års tid känns Vasa fortfarande som en hemvan stad. Igår när jag satt i bilen på väg till Vasa kände jag mig dock väldigt nervös... Till och med mer nervös än för snart ett år sedan när jag hade värkar hela vägen till Vasa. 😅
 
Om det är rimligt att vara så nervös inför en muntlig presentation på universitetet (hur många gånger har jag inte hållit sådana!?) kan ju diskuteras, men känsloreaktioner är väl sällan så värst rimliga. Och som så ofta är det ju lätt att konstatera i efterhand att nervositeten var obefogad.
 
 
Igår var det alltså dags för slutpresentation av min magisteravhandling. I september när jag träffade min handledare efter ett studieuppehåll sedan våren 2016 kändes den här dagen väldigt avlägsen. Och samtidigt alldeles för nära – hur sjutton skulle jag lyckas få ihop en presentationsduglig gradu på tre månader liksom? Men det lyckades, och igår höll jag min sista universitetspresentation någonsin. Vilken milstolpe!
 
Nu återstår en del finslipande och små ändringar här och där (jag hade en så schysst opponent som gjort värsta grundliga genomgången in på detaljnivå och kom med massa bra feedback och tips 😍) och så ska jag träffa min handledare en gång till nästa vecka. Före jul ska den slutgiltiga versionen sedan skickas in till granskning och så är det bara att hålla tummarna för att den går igenom... Wohoo, så skönt det här känns!
#1 - Emma Löfdahl

Roligt att det går framåt och att det nästan är klart!
Jag såg dig i matsalen på ÅA och tänkte att nu kommer det säkert upp något studierelaterat på bloggen!

Svar: Tack Emma! Ja, snaaart är det här projektet äntligen klart. :) Jag försökte kika om jag skulle se några bekanta igår men dig fick jag inte syn på. Lycka till med slutspurten på terminen!
TIDSTJUVEN

#2 - Annie - Stora Små Äventyr

Åh, härligt! :D Skönt att det närmar sig slutet :D

Svar: Verkligen!! :D
TIDSTJUVEN

#3 - ellenlundis

Visst ligger Lapua nära Vaasa? Min mormor och hennes familj kommer ifrån Lapua! :)

Svar: Ja, Lapua (eller Lappo som orten heter på svenska) ligger ungefär en timme med bil från Vasa. :) Där finns ett skidcentrum där jag åkt slalom många gånger! Har du varit till din mormors hemort någon gång?
TIDSTJUVEN

#4 - V

Lite tråkigt när man bara läser två bloggar och båda har inte uppdaterat sedan 4-5 december pga barn och annat. xD Förstår dock att barnet är viktigare so no pressure!

Svar: Fint att du förstår att det är annat som kommer i första hand just nu. <3 Vilken annan blogg läser du? :)
TIDSTJUVEN

#5 - ellenlundis

svar: Har bara varit till Helsingfors 2 gånger. Men när min mamma var liten, åkte dem till Mormors barndoms-hem i Finland. :)

Jag har bara varit till mormors barndomshem i Härjedalen i Sverige,, när mormor flyttade till Sverige när hon var 9 år. 2 gånger har jag varit där.