2019-08-02 | 22:14:00

Värmebölja i all ära, men...

 
Detta är förmodligen en av de mest opopulära åsikterna man kan uttrycka men jag måste bara säga att det är sååå skönt med svalare väder igen. Förra veckans värmebölja i all ära, men den här sommaren föredrar jag ändå femton grader framför trettio grader. Orsaken stavas förstås b-e-b-i-s. 
 
 
Den finska sommaren visade sig från sin allra bästa sida förra veckan. Det var strålande solsken från morgon till kväll och temperaturmässigt kändes det som om man befann sig i södern.
 
 
Vi passade på att hänga ute vid havet tillsammans med våra familjer en stund nästan varje dag. Det känns ju ändå som att man "måste" passa på att njuta av de få riktigt varma dagarna vi får under en sommar.
 
 
Havsvattnet var riktigt härligt och vindarna ljumma... och barnets sovtimmar väldigt nära noll. 😅 Vi åkte hem på kvällarna och nattetid sov Amelie lika bra som hon alltid gör (AC i huset och mörkläggningsgardiner i sovrummet fixar biffen – det kändes som att kliva in i ett kylskåp när vi kom hem!) men att få henne att sova dagtid ute i vagnen var rena pinan. Inomhus kan hon över huvud taget inte sova dagtid – förutom en av dessa varma förmiddagar då vi alla tre var så trötta att vi somnade bredvid varandra i sängen och sov i två timmar – så det är vagnen eller bilen som gäller. 
 
 
Enklast var det att tajma sovpassen med bilkörning och se till att snurra runt extra länge på alla möjliga små avtagsvägar på vägen mot vår destination, så att hon kunde sova i bilen. En dag blev det ett Jakobs dagar-besök mellan biltupplurarna. 
 
 
Skorpan levererade skugga, kanelbullar, glass och mysig stämning. Amelie levererade glädjetjut i falsett och pruttljud med munnen (sådär så att spottet yrde på bullarna en halvmeter bort) varje gång någon log mot henne. 
 
 
Ett par dopp blev det under veckan också. Två stycken tror jag det blev för min del, och det blir väl kanske sommarens saldo det då. 
 
 
Att doppa fötterna var tillräckligt spännande för Amelie. Mjuk sand och ljummet vatten – iiih!
 
 
Men nu är det minsann skönt med svalt väder igen. Normala dagsrutiner och perfekt temperatur för att ligga nerbäddad i sovpåsen i vagnen och sova som en stock. Barnet är glad och mamman är glad. Värmebölja i all ära, men i den här familjen föredrar vi femton grader alla dagar. 😁 

Finheter
Johanna

Här blev det " höst" över en natt. Från att vandra omkring halvnaken till att leta fram rocken men ändå tycker jag det är så skönt. Jag älskar dessutom hösten ( också ). Mörka kvällar, lyktor, ljus, filtar, eld i spisen... oooh. Tacka vet jag våra fyra årstider ❤

Svar: Alltså det är ju helt knäppt hur snabbt det gick från sommar till "höst" i år! Jag gillar också sensommaren och hösten med all den där mysfaktorn som du nämnde. <3
TIDSTJUVEN

2019-08-02 | 22:43:38 | http://joije.wordpress.com
V

Förra veckan hade vi 30 grader nästan hela helgen i Sverige, iaf där jag bor. Jag har aldrig tyckt om hög värme. Det värsta är ju att vi inte ens har någon AC i huset så jag hade så svårt att sova under nätterna! Även fast det var svalt på nätterna så var det ändå varmt i mitt rum. Tycker sommaren är mest överskattad haha. Jag föredrar faktiskt vinter och vår!

Svar: Åh, jag lider med dig. Det finns ju inget värre än när temperaturen i sovrummet är fel så att man inte kan sova. :(
TIDSTJUVEN

2019-08-03 | 02:01:07
Christina

Ja i år är första sommaren som jag varit så obrydd i allt vad sommar heter. Ganska skönt egentligen. Vet ju också att det ändrar till ett nytt år när Einar är äldre.

Svar: Precis, redan nästa år kommer det vara superkul med sommar och värme tror jag! Tänk, då kan våra bebisar (som inte är några bebisar då längre!) leka i en plaskpool när det blir varmt. Och plocka bär, köra små plasttraktorer i sandlådan, samla mat åt kaninerna och fåren och... åååh, nu längtar jag plötsligt till nästa sommar! :D
TIDSTJUVEN

ellenlundis

Fina foton!

Min syster, hennes man och min systerdotter var oftast hemma hos mina föräldrar under sommaren,. För deras lägenhet var så varm.. Medan mina föräldrars hem var det svalt. Tanken för lilla gumman. ✨

Min syster och hennes man fick låna AC av mina föräldrar!

Svar: Vilken tur att ni hade en "tillflyktsort" där det var svalare. :) AC är verkligen guld värt när man har en bebis.
TIDSTJUVEN

2019-08-14 | 14:58:30 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Marias Memoarer

Så många härliga sommarbilder du knäppt :) Och var glad att värmeböljan inte blev långvarig som ifjol... ;)

2019-08-17 | 22:51:45 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?