När man tappat räkningen

 
"Hmm, 1992 till 2019... Nio minus två, det blir sju.
Tjugosju! Ja, tjugosju fyller jag."
 
Jag antar att det är ett tecken på att man blivit gammal när man inte längre vet vad man fyller. Det är inte bara en eller två gånger som jag fått tänka till när någon frågat hur gammal jag är eller vad jag fyller i år. Men födelsedag hade jag i alla fall igår, och matematiken säger att jag rimligtvis borde ha fyllt 27. 
 
 
Eftersom jag lever enligt principen att man ska fira allt som går att fira, så bakade jag förstås tårta (som råkade bli lite sned, men sådant kan man dölja med grädde) och ställde till med födelsedagskalas även om jag inte var helt säker på hur många år jag fyllde. På gästlistan fanns hela familjen, så vi var fjorton personer vid kaffebordet igår.
 
 
Gräddtårta, dajmcheesecake och chokladcakepops (som kom till på grund av att en tårtbotten råkade gå sönder, men det talar vi inte högt om) fanns på bordet. Det är som bekant gästerna som gör festen, och kalaset förvandlades småningom till poolparty och sedan länsade vi kylskåpet på all grillkorv, knackkorv och potatissallad vi hade. Jag rotade fram två påsar med hotdogbröd från frysen och mamma sprang ut i trädgårdslandet och hämtade in salladsingredienser och vips blev det en riktigt prima grillfest också. De bästa kalasen är oftast de som är lite spontana. 
 
  
På kvällen när gästerna åkt hem, sambon gått ut för att mata djuren och tystnaden hade lagt sig i huset lade Amelie och jag oss mitt på vardagsrumsmattan och bara myste en stund före läggdags. Det här var nog den finaste födelsedagen på länge. Kanske rent av på 27 år? 
#1 - V

Grattis! Så sjukt att jag har följt din blogg sedan 2009 (läste din förra blogg) och gick på gymnasiet. Hittade till bloggen via TL-Klubbens forum! Omg nostalgi! Nu är du 27 år och även har ett barn! Tiden går så fort att jag inte hinner med!

#2 - V

Insåg precis när jag skrev kommentaren att jag i år har följt din blogg i 10 år i år! Hur sjukt?! Trogen läsare här hahah. Känner dig inte ens i verkligheten heller.

#3 - Anonym

Fin klänning!!! Varifrån??

#4 - Marre

Grattis! 🎉 Härligt att du hade ett så bra kalas!

Och klänningen, wow! Varifrån?

#5 - ellenlundis

Så mysigt! Jag gillar din klänning! Fina bilder! 💚

#6 - Marias Memoarer

Grattis igen, och vilket härligt kalas du verkar haft :)