En sommardag att minnas

 
Sommaren verkar ha gjort sitt för i år. Även om dagarna fortfarande är rätt varma så märker man speciellt kvällstid att det är höst i luften. Daggen faller tidigt om kvällarna och nätterna är mörka. Den där alldeles typiska höstkänslan ligger i luften. Ni vet den där känslan som får en att tänka på skolstart, stickade tröjor och tända ljus i skymningen. Mysigt, tycker jag! Jag tycker att alla årstider har sin charm, och visst är det något speciellt med hösten och den där nystart-känslan den medför. 
 
Det fina med hösten är också att man med värme och glädje kan blicka tillbaka på alla fina sommarminnen från månaderna som gått. En dag som jag med särskild värme kommer att minnas från den här sommaren är den där tisdagen i juli då vi utlokaliserade den veckoliga mamma-babyträffen till sommarstugan. 😍
 
 
Något jag inte hade trott i januari när Amelie var nyfödd var att jag bara ett par veckor senare (en tisdag i februari) skulle lära känna ett gäng mammor som jag idag räknar som mycket goda vänner. Jag måste erkänna att det var lite pirrigt de första gångerna vi träffades, fem stycken kvinnor från ungefär samma ort och med barn födda i oktober-december som gemensam nämnare. Men det tog inte länge förrän det var som om vi alltid har känt varandra och tisdagarna är alltid en höjdpunkt på veckan.
 
 
Nu leker småttingarna tillsammans (nåja, snor leksaker av varandra, luggar varandra i håret och klättrar rakt över varandra om någon råkar befinna sig i vägen) varje vecka och vi mammor pratar om allt mellan himmel och jord på våra träffar. Det är så fint att få följa barnens utveckling från vecka till vecka och se dem lära sig nya färdigheter, samtidigt som vi mammor får diskutera allt det där som vi inte får utlopp för någon annanstans. För två veckor sedan lämnade vi till och med barnen hemma och åkte iväg på en mammaroadtrip till Tuuri tillsammans. Den dagen lever vi minsann länge på. 
 
 
Men nu var det ju den där sommarutflykten i juli jag egentligen skulle skriva om. 
 
 
Vi hade packat med oss överdrivet mycket picknick och styrt kosan ut till Vexala. En mamma och två barn saknades den här tisdagen, men i övrigt var dagen alldeles perfekt. Vädret var helt fantastiskt och barnen fick doppa tårna i havet. 
 
 
Bättre kunde man inte ha det. På bild ser ni Sara och Theo. 
 
 
Om jag skulle ranka mina favoritdagar från den gångna sommaren, då skulle den här dagen helt klart ligga högt i topp. Nu får vi hoppas på lika fina och mysiga höstdagar! 😊
#1 - Christina

Vad härligt med en mammagrupp. :) Jag har flera vänner med barn, men vi träffas sällan samtidigt.

#2 - Marias Memoarer

åh så mysiga bebisbilder <3