2019-04-29 | 19:56:00

Det som göms i snö

Det som göms i snö kommer upp i tö. Och det som gömdes var all skit som folk slängde i dikesrenarna under vinterhalvåret. 🙄
 
 
Så härligt när snön äntligen försvinner efter vintern, tänkte jag. Sedan påmindes jag om att det även fanns en baksida med töväder... Sedan januari har jag gått på vagnpromenad minst en gång om dagen, och för varje promenad den här våren har jag blivit mer och mer provocerad av alla de där tobakspaketen, ölburkarna, smörgåsförpackningarna, takeawaymuggarna med plastlock och skinkpaketen (ja, förvånansvärt många äter tydligen upp ett paket påläggsskinka i bilen och kastar sedan ut plastförpackningen!?) som dykt upp med fem meters mellanrum i dikena. Provocerad och irriterad.
 
Så jobbigt är det väl ändå inte att ha en liten påse i bilen där man samlar sitt skräp istället för att öppna sidofönstret och kasta ut det? Vill man inte ha skräpet liggande i bilen kan man väl helt enkelt kasta det i närmsta soptunna när man når sin destination istället för att slänga ut det på vägkanten? Att det tar hundratals år för en aluminiumburk att brytas ner är något som till och med lågstadiebarn vet, och jag har svårt att tro att det är något annat än ignorans och lathet som gör att folk fortfarande kastar skräp i naturen. 🙄 Sånt här ger mig spunk. 
 
 
Efter att ha irriterat mig på det där skräpet i någon vecka orkade jag inte se på det längre, så nu har jag börjat kombinera vagnpromenaderna med skräpplockning. I Sverige pratar man ju om plogging när man kombinerar skräpplockning med jogging, så vi kan väl kallas det här barnvagnsplogging. Idag kom jag mig 500 meter innan soppåsen var full. 😅 Lite i taget. 
  
Någon annan som hakar på?

Finheter
Emma J

Jag blir förvånad varje gång jag kör efter en bil och de slänger skräpet mitt framför ögonen på mig. Hände senast idag. Why?

Svar: Ja! Rena idiotin. Bananskal och äppelskruttar är ju en annan femma, men när folk slänger ut typ ölburkar framför en. Inte coolt på något plan alls.
TIDSTJUVEN

2019-04-29 | 20:24:13
Iza

Det är ju helt otroligt... Det är ju lika överallt med skräp. Fattar inte att det är så svårt. Jag och min son brukar slänga om vi ser skräp och en soptunna någorlunda nära, men varför inte ta med sig en påse! Man kanske skulle köpa sig en sån där pinne med en nypa i spetsen.

Svar: En sån pinne vore toppen! ;)
TIDSTJUVEN

2019-04-29 | 23:37:10 | http://solenjorden.blogg.se
V

Kommer ihåg när jag gick på lågstadiet så hade vi ibland dagar då hela skolan hjälptes åt att plocka upp skräp i det lilla samhället skolan låg i. Efteråt fick alla glass. Vet inte om det är något den fortfarande gör men det är kanske något alla skolor borde börja med, dock lite sorgligt att skolbarn ens ska behöva plocka upp skräp efter andra.

Svar: Ja, det brukade vi också ha då jag gick i lågstadiet. Jag gick i en liten byskola och tror att man fortfarande gör så åtminstone i små skolor. :) Väldigt lärorikt för barnen samtidigt som jag håller med dig om att det är sorgligt att barn ska behöva plocka upp skräp efter vuxna.
TIDSTJUVEN

2019-04-30 | 02:46:06
Hanna Karlsson

Det finns de som lever som om det inte finns någon morgondag och struntar i allt och alla förutom sig själva. Sorgligt tycker jag. Fint initiativ att du plockar upp skräpet. Helt galet dock att det ska behövas.

Svar: Att kasta skräp är verkligen egoistiskt. Inte nog med att naturen tar skada av det så lider djuren också av det.
TIDSTJUVEN

2019-04-30 | 05:13:42 | http://hannafialotta.blogg.se/
Mariasmemoarer

Detta har jag också sysslat med sen i vintras, det går ju inte ens att gå några meter till butiken utan att man hittar ett skräp på marken..! Fick snabbt ihop en påse jag med när snön började smälta och jag gick en liten promenad.

Svar: Härligt Maria att du också plockar! Sjukt att det ska behövas.
TIDSTJUVEN

2019-04-30 | 09:04:21 | http://www.mariasmemoarer.com
SKRIVDIVAN

Ja, att slänga skräp i naturen är sannerligen ett märkligt beteende. Troligtvis görs det av känslomässigt avstängda personer som inte har empati och respekt för djur, natur och människor.

Svar: Huvudet på spiken!
TIDSTJUVEN

2019-04-30 | 09:52:14 | http://skrivdivan.se/
Maria

Jag testade att göra likadant förra våren och han inte heller ens en kilometer innan påsen var full. Ironin är väl ändå att det är lika mycket jobb att slänga ut skräpet som att lägga skräpet på bilgolvet/i en påse...

Svar: Men ja, så är det ju. Egentligen kräver det ju rent av mindre jobb att sätta skräpet i en påse bredvid sig än att kasta ut det genom fönstret. Jag brukar sätta det i facket nere på dörren, och sedan kasta när jag kommer hem.
TIDSTJUVEN

Petra

Vi har 4 barn så det kommer väldigt mycket skräp i bilen. Skulle aldrig låta barnen kasta ut skräpet, utan har oftast en påse i bilen. Annars samlar jag ihop skräpet när vi är framme.
Åtminstone lågstadiet i Oravais ordnar fortfarande ett tillfället på våren när dom samlar skräp, och jag tror nog det görs på andra håll också :).

Svar: Fint att du lär dina barn att inte kasta skräp i naturen. :) Och jättebra att det fortfarande ordnas skräpplockardagar i lågstadierna! De fyller verkligen ett pedagogiskt syfte, samtidigt som det är bra för orten där skolan ligger förstås.
TIDSTJUVEN

2019-05-02 | 12:34:44
A.H.

Håller med om att det ploppade upp massor av skräp längs vägrenarna i vår! Konstigt det här att skräpa ner utan minsta eftertanke, på inget vis försvinner skräpet från jordens yta bara för att det försvinner ur ens egna synfält...
Själv plockat skräp till och från under promenader sedan hösten.

Svar: Ja vissa människor lever visst enligt "syns inte, finns inte"-principen. Toppenbra att du också har kombinerat promenader med skräpplockning! Vi verkar vara rätt många som har gjort det. :)
TIDSTJUVEN

2019-05-05 | 12:22:49
Kommentera:
Kom ihåg mig?