Från Norrvalla mot Boberget

 
Vi hade må bra-dag på jobbet idag och spenderade hela dagen vid Norrvalla i Vörå där vi fick välja mellan olika aktiviteter. På förmiddagen hade jag valt promenad och yoga, och två kollegor och jag styrde stegen upp mot skogen när det var promenaddags. Där hade vi tänkt gå längs spånbanan, men istället hittade vi en finfin vandringsled som gick upp till Boberget. Jag vet inte om den här vandringsleden, som torde heta Rökiö vandringsled, funnits länge men jag hade i alla fall inte alls koll på att den fanns. Alltid lär man sig något nytt.
 
Vandringsleden i sin helhet är 6,7 km och vill man inte gå varvet runt finns det också ett par genvägar som gör leden kortare. 
 
 
Både leden och genvägarna är tydligt utmärkta med skyltar. Dessutom är det satt färgprickar på träd och stenar längs med stigen, så det är praktiskt taget omöjligt att gå fel. Vi gick inte ända upp till Boberget idag, men enligt kartan ska det finnas ett vindskydd och en grillplats där. 
 
 
Terrängen var omväxlande och det fanns mycket att se och upptäcka längs vägen (också vårtecken i form av tussilago!). På vissa skuggiga ställen fanns det snö kvar och på andra ställen var det så blött på själva stigen att man fick gå små omvägar runtom, så det löns att ta ordentliga skor på fötterna om man planerar att gå leden nu den närmaste framtiden. Förhoppningsvis torkar det ju upp snart, så då blir det optimalt promenadföre i skogen igen. 
 
 
Vandringsleden börjar strax bakom väderkvarnen uppe på backen vid Norrvalla. När det blivit lite torrare i skogen ska jag absolut tvinga med mig sambon på en tur runt den här vandringsleden i sin helhet. 😊
 
Fler tips på fina vandringsleder:
#1 - Jessica

Åh, tack för tipset! Den där leden var också en nyhet för mig.

#2 - ellenlundis

Dina foton!!! Så fina!! 😃
Den stora stenen, såg nästan ut som en drake ;)

#3 - Alice Larsdotter

Vilken underbar natur!

#4 - AK

Ett tips är att prova nya Herrgårdsparken/stigen i Tottesund. Pinfärsk vandringsled där.

#5 - Emma

När vi gick i gymnasiet hade vi idrottare varje torsdag långlänk till boberget, blev nästan sugen att återuppliva minnen från rutten 😄

#6 - Linda

Fina bilder! Alltid roligt med utflykter i naturen. Gillar den korta vandringsleden i björköby väldigt mycket jag :) borde finnas ännu fler vandringsleder häromkring!

#7 - Marias Memoarer

Åh, kunde ju bli en afterwork-runda för mig någon gång när jag haft morgonskift i Vörå, tack för tipset ;) Synd att jag missade må bra-dagen, hade nog tänkt komma men så tänkte jag lite fel när jag bokade Amsterdam-resan, så det fick bli Holland istället, inte fel det heller ;)