De 5 bästa TV-serierna just nu

  
Nattskift tre av tre är klappat och klart för den här gången, och nu väntar ett par dagars ledighet innan jag kör igång med en ny nattskiftsomgång från och med torsdag. Jag har på känn att det kommer bli lite tufft att vända tillbaka dygnet och sedan vända det upp-och-ner igen, men det är bara att kämpa på. Det ska bli skönt att hinna vara ledig ett par dagar i alla fall, och förhoppningsvis få njuta av det fina vädret som den här påskhelgen har fört med sig. Idag väntar dock en slö dag i soffan för att ställa dygnsrytmen till rätta.
 
Sambon och jag har nyligen sett det sista avsnittet av Outlander, så nu råder det brist på en gemensam tv-serie igen. Påskdagen och annandag påsk är perfekta dagar för att varva solskenspromenader med serietittande om ni frågar mig. Kan ni inte dela med er av era favoritserier i kommentarsfältet? Gärna sådana som finns på Netflix. 😘
 
 
Här kommer min topp 5 av de senaste tv-serierna jag sett!
 
1. Game of Thrones
 
Det här är förstås en serie som de flesta av er redan hört talas om, så någon närmare presentation behövs knappast. Game of Thrones i korthet: ett otroligt välgjort medeltida fantasydrama som handlar om maktkampen mellan olika familjer som vill erövra Järntronen och regera över de sju kungarikena. Jag var ju lite skeptisk efter de två första säsongerna, men sedan vände det som tur och de starka kvinnorna tog plats i serien. Säsong sju slutade så oliiiidligt spännande att jag inte förstår hur sjutton man ska stå ut tills den åttonde säsongen börjar. Ni som inte sett Game of Thrones ännu förstår inte vad ni gått miste om. Jag är ärligt talat väldigt avundsjuk på er som fortfarande har det här äventyret framför er.  
 
2. Outlander
 
Det här är den senaste serien som sambon och jag kollade, och vi föll båda pladask för den. Avsnitten är en timme långa, så det har blivit många sena kvällar när vi varit tvungna att se "bara ett avsnitt till". Den utspelar sig i 1700-talets Skottland. Eller egentligen handlar den om Claire som förflyttas genom tiden; från att befinna sig på bröllopsresa med sin man 1945 hamnar Claire i ett krigshärjat Skottland tvåhundra år tidigare. Det låter kanske fjantigt, men tro mig − Outlander är en serie som är allt annat än fjantig. Den är så hiskeligt spännande, smart och romantisk att det inte är klokt. Se den!  
 
3. Homeland
 
Homeland handlar om CIA-agenten Carrie Mathison och USA:s kamp mot terrorismen. Carrie är otroligt skärpt och har en intuition utan dess like. Hon har även diagnosen bipolär sjukdom och kämpar inte bara mot terrorismen utan även mot egna demoner. Nackdelen med den här serien är att den är väldigt amerikansk och mellan varven känns den väldigt trångsynt och fördomsfull mot både Mellanöstern och muslimer i största allmänhet, så man får komma ihåg att ta den med en nypa salt. Spänningen är hur som helst på topp! 
 
 
4. The Fall
 
Jag har inte kommit längre än till säsong två på The Fall ännu, men den kvalar ändå in på topplistan. Det är en brittisk-irländsk serie som handlar om kriminalkommissarien Stellas jakt på en seriemördare som härjar i staden. Som tittare vet man redan från första avsnittet vem mördaren är, vilket gör det hela mycket obehagligt. Det här är en otäckt psykolisk spänningsserie (sambon tyckte att den var för obehaglig, så jag får lov att se den själv) som kryper under huden på en och får en att se sig över axeln både en och två gånger när man är ensam hemma... 
 
 
5. Designated Survivor
 
När stora delar av den amerikanska regeringen, däribland presidenten, dödas under en attack mot Washington utses den orutinerade politikern Thomas Kirkman till ställföreträdande president och står framför en utmaning utan dess like. Det här är en serie som är skön att kolla på när man inte orkar tänka så mycket. Den är sådär mysigt förutsägbar men ändå spännande. 
 
 
Vilken tv-serie borde vi se härnäst? 😊
#1 - Danielas Dagbok

Häääär e ett helt inlägg me tips, med betoning på Shooter (tror den sku passa er utmärkt och finns på Netflix!):

http://danielasdagbok.com/2017/june/de-15-basta-serierna-genom-tiderna-2.html

Svar: Tack för påminnelsen om ditt tipsinlägg! :) Ska bokmärka det och ha det redo när det är dags att välja nästa tv-serie. Många av serierna i din tipslista har antingen jag eller sambon redan sett från början till slut, så jag måste säga att du har bra smak. ;) Sambon har redan sett Shooter, annars hade den absolut varit ett alternativ.
TIDSTJUVEN

#2 - Sofia

Tack för tipsen!
Var har ni hittat klockan ni har ovanför matbordet? Så fin! 😊

Svar: Klockan kommer från outletsidan på Comboliina i Vasa, men jag har sett att Minimani har liknande också. :)
TIDSTJUVEN

#3 - Anna W

Om du int kollat Westworld så måst du göra de! Ha int sett nånting så bra på länge! Både jag o sambon var helt fast, kan int vänta till säsong 2 som kommer nu i april 😊 Westworld är en en värld/nöjespark dit rika människor kan komma och göra i princip vad de vill utan att på något sätt bli bestraffade, eftersom alla som bor i westworld egentligen är andrioder/robotar. De låter kanske konstigt men den är skrämmande lik hur vår framtid kunde se ut, och tar upp jätte många etiska dilemman samtidigt som den är super spännande!

Svar: Ooh, låter som att Westworld blir nästa serie som vi måste se. Kollade trailern nu och det såg väldigt lovande ut. Dig kan man alltid lita på Anna. :D
TIDSTJUVEN

#4 - hopihopi

Du hade många av mina favoriter med på listan. Jag tipsar om House of Cards. Handlar om USA:s presidentval och alla dess intriger. Serien var kanske bättre de första säsongerna, men är fortfarande sevärd.

Och svensk-danska Bron. Synd att det inte görs fler säsonger av den serien...

Svar: Tack för tipsen! Har länge tänkt se Bron men inte kommit mig för. Kanske det börjar bli dags nu. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Johanna

Sons of Anarchy är min favorit fast jag sett massor med serier! The walking dead är också bra,The Wire,American horror story,Breaking bad.

Svar: Tack för tipsen! :D Jag har inte sett någon av de du nämnde.
TIDSTJUVEN

#6 - P e t r o n e l l a

TIMELESS

JANE THE VIRGIN

THE ROYALS

SHADOWHUNTERS

och min ALLTIME fave
ARROW

Svar: Supertips! Tack Petronella. :D Arrow känns som en serie som skulle falla både sambon och mig i smaken.
TIDSTJUVEN

#7 - P e t r o n e l l a

Råkade komma två av samma kommentar där. oops...

Kom på en till:

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace
- så sjukt bra! värd att kolla in!

Svar: Åh, låter spännande! Älskar verklighetsbaserade draman.
TIDSTJUVEN