Sovrummet – före och efter

Det andra rummet i huset är klart! Ni har redan fått se hobbyrummet, och näst på tur är ingenting mindre än husets Master Bedroom – vårt sovrum. För effektfullhetens skull börjar vi med före-bilderna den här gången.
 
Före:
 
Det stora sovrummet vetter mot sydväst, där vi nu har byggt terrassen utanför fönstret. Före renoveringen var fönstren och golven bruna, och under fönstren fanns värmeelement som har fått ryka till förmån för golvvärmen som vi nu har satt in i hela huset.
 
 
Innanför dörren var det platsbyggda garderober.
 
Efter:
 
Nu har vi svängt på planlösningen i rummet, och satt in garderober längs hela väggen längst in i rummet istället för strax innanför dörren. På så vis fick vi en ännu större garderob (wohoo!), och planlösningen känns dessutom luftigare i och med att man inte möts av garderoberna genast när man kliver in genom dörren.
 
 
Bakom skjutdörrarna finns klädstänger till vänster och korgar till höger. Praktiskt och dammfritt.
 
 
Garderoberna kommer från Östmans snickeri, och även om skjutdörrara är rätt stora upplever jag att de är mycket smidiga att öppna och stänga. Vi valde speglar till de två dörrarna i mitten och vitt glas till dörrarna på sidorna för att det inte skulle bli allt för många speglar.
 
 
Jag är en mästare på att möblera om när andan faller på, så vi har planerat eluttagen så att vi kan ställa sängen antingen mot väggen mellan dörren och garderoberna eller mot väggen mittemot garderoberna.
 
 
I taket har vi satt spottar med dimmerfunktion.
 
 
Till båda de väggarna har vi (eh, jag...) valt en storblommig tapet med blå bottenfärg. Jag  ä l s k a r  den! Den här tapeten är något av det finaste i hela huset. Den gör att sovrummet känns otroligt ombonat och mysigt. ♥
 
 
Trots att mönstret med de stora blommorna och bladen är rätt maffigt tycker jag inte att det blir för mycket, i och med att färgerna är rätt dova. De olika nyanserna av beige, grönt och rostrött är så härliga! Tapeten heter Ava och kommer från svenska Sandberg. Den finns i deras kollektion "Brunnsnäs". Vi beställde tapeten via Hartman i Jakobstad.
 
 
På väggen mot fönstret har vi en ljusgrå bastapet som också kommer från Sandberg. Den går under namnet Adam. Och så har vi förstås samma golv som i resten av huset också i sovrummet. Och ljusgrå golvlister.
 
 
Nu vill jag flytta in!!!
#1 - Isabell Hedberg

Wow! Det blev ju verkligen hur fint som helst! :D
Hoppas du får en fortsatt fin onsdag :)
Kram!

Svar: Tack så mycket Isabell! :D Vi blev såå nöjda med rummet.
Ha en fin kväll du också. Kram!
TIDSTJUVEN

#2 - Anna

Tapeten är verkligen jättefin!

Svar: Tack Anna! Det var kärlek vid första ögonkastet :)
TIDSTJUVEN

#3 - Joanna-livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

Så fint

Svar: Tack så mycket :)
TIDSTJUVEN

#4 - Marias Memoarer

åh vilken fin tapet!! :) Och gillar garderoben med, så fint att se tapeten reflekteras i speglarna!

Svar: Tack Maria! Den senaste veckan (sedan vi fick upp tapeten på väggen) har jag varit tvungen att gå in i sovrummet och beundra väggarna flera gånger om dagen. Det känns som att det här är en tapet man inte tröttnar på fastän den har livligt mönster. :)
TIDSTJUVEN

#5 - Jarina

Gud vad fint ni kommer få det! Älskar färgerna ni valt att ha i sovrummet! :)

Svar: Tack Jarina! :) Jag tror att vi kommer stormtrivas.
TIDSTJUVEN

#6 - Karin

Underbar tapet! Gillar att ni inte bara gjorde en typisk fondvägg, det här ger en lyxigare och mysigare känsla. Vi ska också sätta in nya garderober. Var det Östmans som fixade "inredningen" också eller köpte ni den separat. Haft sett att det finns lite olika tillverkare av garderobssystem.

Svar: Tack! Ja, du har rätt i att det blev så mycket lyxigare på det här viset. :)
Vi tog garderobstommar, dörrar och allting på insidan av garderoberna från Östmans. Det var smidigt att planera allt på samma ställe. Fast det löns att dubbelkolla måtten på allting! Vi upptäckte nu när vi installerade garderoberna i de mindre sovrummen att det inte går att få ut alla korgar ur dem då skjutdörrarna är en cm för breda. Få se om vi blir tvungna att beställa nya dörrar eller hur vi löser det.
TIDSTJUVEN

#7 - Jennifer

Wow, helt otroligt fint! Så kul att följa med er renovering. Blir själv sugen på att renovera/bygga ett hus :)

Svar: Tack så mycket Jennifer! :D Det är roligt att höra att renoveringsuppdateringarna är uppskattade. Ni får börja hålla utkik efter passliga hus eller tomter nu... ;)
TIDSTJUVEN

#8 - La Dolce Musica

Vilken häftig förändring! Snyggt :)

www.nouw.com/ladolcemusica

Svar: Tack Amira! :)
TIDSTJUVEN

#9 - Ida-Marie Jungell

ALLTSÅ <3 De e så ni, de kommer bli så kul å få komma å se sen IRL :D

Svar: Vi känner också att det blir väldigt mycket vi över det hela. Och så ska det ju vara när man renoverar och får välja allting själv. :D Du är så välkommen <3
TIDSTJUVEN

#10 - hanna, förbanna

TAPETEN!!! Så himla fin!

#11 - Saragunmarie

Ååh, älsk på tapeten!! Och garderoben! Och golvet! Och golvlisterna! Och och..