2017-03-19 | 18:59:00

När bloggare ställer till med loppis

Jag håller seriöst på att somna här där jag sitter vid köksbordet, men ger jag efter och går och lägger mig nu kommer min dygnsrytm att vara totalknasig i ett par dagar framöver. Det är bara att härda ut ett par timmar till... Vi tar en titt på hur dagens bloppis såg ut genom min kamera istället, så har jag något att sysselsätta mig med en stund.
 
 
Klockan elva anlände alla tretton (eller var vi kanske fjorton?) hurtiga bloggare till Bock's och började ställa till inför dagens bloppis.
 
 
Vi byggde ihop klädställningar, radade ut prylar och klurade på hur man placerar alla kläder mest överskådligt på sitt bord. Mitt bord blev minst sagt överfullt.
 
 
Mest beundrade vi ändå bara det häftiga utrymmet där vi skulle få hålla hus. Det såg nästan ut som en grotta. En grotta inredd med robusta stolar och maffiga träbord. Lite Game of Thrones över det hela.
 
 
Ja, ni ser ju: en välvd tunnel förenade salen där vi höll hus med själva restaurang- och bardelen av Bock's Corner Brewery. Där i tunneln ser ni Sandra, hjärnan bakom hela bloppisevenemanget. Sandra är en av de mest stilsäkra människorna jag känner, så hennes loppisbord dignade av snygga plagg.
 
 
När klockan var kvart före tolv hade vi fixat klart det mesta.
 
 
Chevelle var taggad inför dagen.
 
 
Sedan sade det boom och bloppisbesökarna vällde in. De kom i en strid ström hela den första timmen, och sedan gick det lugnare till resten av dagen.
 
 
Det som sålde överlägset bäst på mitt bord var produktbuffén som jag hade ställt fram. Lådorna var så gott som tomma när dagen var slut. Inredningsprylar sålde också bra, och en hel del kläder blev jag av med. I slutändan var jag mycket nöjd med försäljningen men det allra roligaste var förstås att få byta ett par ord med så många härliga människor som kikade förbi... och att få umgås med så många trevliga bloggkollegor! :)
 
 
Min bordsgranne Henrietta sålde farligt tjusiga skor. Tyvärr för små för mig.
 
 
Emma och hennes syster sålde märkeskläder och inredning.
 
 
...och min mittemot-bordsgranne Emily sålde bland annat världens gulligaste bebiskaniner. Och handgjorda börsar som var så snygga att en fick följa med mig hem. Emily hon kan hon.
 
 
En annan som är en skicklig pysslare är Jenna som sålde egenpåhittade knappringar. Tänk vilka påhittiga tjejer det finns! Och tänk vilket sammanträffande att båda dessa finingar var våra praktikanter på Galan i höstas. <3
 
 
Jag hade bestämt mig före bloppiset att inte köpa någonting alls, men det var svårt att motstå frestelserna när de hela tiden fanns framför näsan på en. Christinas skira kaffekoppar med guldkant höll nästan på att få följa med mig hem, men den här gången lyckades jag stå emot. 
 
 
En lyckad bloppisförsäljning måste givetvis firas med middag! När dagen var slut och alla osålda saker hade packats tillbaka in i bilarna traskade vi över till restaurangen i Bock's för att äta. Det blev en hamburgare för min del.
 
 
Christina, Sandra och jag avslutade dagen tillsammans över varsin måltid och massor av bloggsnack. När vi sedan begav oss hemåt sken solen fortfarande från en klarblå himmel och de dammiga rondellerna på vägen ut ur stan vittnade om vår. Tjohej så glad man blir!

Finheter
Christina

Vilken fotobomb från dagens evenemang! :)

Svar: Jag var tydligen flitig med kameran! :D Ett trevligt evenemang kräver många bilder.
TIDSTJUVEN

2017-03-19 | 19:11:01 | http://finachristinas.com
Jarina

Va roligt att det ordnades ett sånt där bloggloppis, ser så mysigt ut! Hoppas det ordnas nånting liknande hit söderut också :)

Svar: Alltså jaa, bloppis är verkligen ett fenomenalt påhitt. Man får rensa sina skåp, tjänar en slant och så får man social samvaro på köpet. :) Kanske du kan styra upp ett liknande bloppis i Åbo? Garanterat finns det många bloggare som hakar på.
TIDSTJUVEN

2017-03-19 | 19:18:03 | http://jarinafoto.blogg.se/
Pisa

Men alltså vilken fin lokal att ha bloppis i! Ska nog haka på nästa gång. Fina bilder du tog också :)

Svar: Ja, verkligen bra för ändamålet! :D Det enda negativa är att Bock's ligger en bit utanför Vasa centrum, så det krävs nästan att man har bil för att ta sig dit. Tack! :)
TIDSTJUVEN

2017-03-19 | 20:08:57 | http://pisasday.com
ellenlundis

Va mysigt! Tänk om man bodde i närheten.. Så skulle man kika på loppisen! :)

Svar: Ja det hade varit alldeles toppen Ellen!
TIDSTJUVEN

maria

Bloppis så kul!!! :D

Svar: Verkligen! Det är lika roligt att sälja på bloppis som att fynda.
TIDSTJUVEN

2017-03-20 | 22:15:56 | http://www.easypeacy.blogg.se
Annie Brickman

Underbar lokal!

Svar: Ja, verkligen speciell! Ursprungligen har det varit ett fähus i lokalen där ett mikrobryggeri och restaurang nu huserar.
TIDSTJUVEN

2017-03-21 | 01:16:52 | http://narannie.se/
Ida-Marie Jungell

Åh vilken lyckad dag, riktigt roligt att ni hade bloppis :D

2017-03-29 | 23:24:02 | http://idajungell.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?