2017-07-02 | 20:49:00

Festivalhelg, Klackenparty och loppisrace

Om veckan började bra så fortsatte den helt enkelt dunderbra.
 
 
Jag inledde helgen starkt med att få semester och glömma plånboken på jobbet. Hups. Efter att plånboken var upphämtad styrde jag kosan mot Seinäjoki för att gå på Provinssi-festival med världens bästa Ida-Marie och hennes kompisar.
 
 
På Provinssi var festivalstämningen på topp. Solen sken från en klarblå himmel, JVG bidrog med radiohittar som fick publiken att dansa, svenska The Hives var svinbra och Ellie Goulding var rent guld. Jag har sisådär tvåhundrasjuttontusen bilder från festivalen så jag lär berätta mer om detta i ett senare skede.
 
 
Att köra hem från Seinäjoki klockan tre på natten är alldeles okej när man har fin utsikt från bilen. Det är de här ljusa finska sommarnätterna som gör att den mörka vintern känns hanterbar.
 
 
Igår vankades det i sin tur Klackenparty i Lillby tillsammans med ett gäng knasiga favoritmänniskor. Eftersom jag själv knappt tog några bilder alls under kvällen stal jag denna fantastiska gruppbild från Challos Instagram. Egentligen hade vi tänkt ta en finurlig "Pinne för landet"-bild, men vi hittade inga pinnar. Det var lite synd.
 

Freddy Kalas uppträdde i en fullsatt paviljong och det måste ha varit nytt publikrekord i Klacken igår. Så galet mycket folk överallt. Norska Freddy Kalas var väl sisådär (kunde någon höra vad han mumlade i mellansnacken ens?), men stämningen var kalasbra och alla Freddy Kalas låtar är ju bara så typiskt sommarfestliga att det är alldeles omöjligt att inte skutta runt och sjunga med till dem. 
 
 
Idag mötte jag upp Sara och Tesso igen för att gå på loppisrace i Nykarleby. Det var varmt och alldeles vindstilla, men precis lagom mulet mellan varven för att man skulle orka promenera runt på Källbackan på fyndjakt.
 
 
På Källbackan fanns det coola dalmatinerhöns med punkarfrisyr. Sådana vill jag ha!
 
 
Fyndlyckan var stor i Nykarleby idag, och när vi skulle åka hem fick vi fälla ner två av baksätena för att få inklämt alla våra loppisfynd i bilen. Det firade vi med kaffe på Tullmagasinet.
 
Om jag haft en finfin första semesterhelg? Jajamensan!

Finheter
Anonym

Tror de had över 2600 inbetaland på klacken + icke inbetaland

Svar: Wow! Det var verkligen inte illa :D
TIDSTJUVEN

2017-07-02 | 21:18:46
Hanna

O nu tryckt ja iväg kommentarn för snabbt ;) så folk var e verkligen!

2017-07-02 | 21:19:57 | http://hannushanna.blogspot.com
Christina

Jag såg Freddy Kalas på Rockoff i fjol och han är en riktig showare. Tror tyvärr att det var utrymmet och folkmängden som gjorde att showen kändes lite dålig. På en stor utescen funkar han hur bra som helst. :)

2017-07-03 | 10:45:34 | http://finachristinas.com
ellenlundis

Härliga bilder! Jag gillar speciellt "Hopp-bilden" :D

Daniel

Hönsen kallas Appenzeller, så nu är det bara att leta efter nån som har kycklingar att köpa av ;)

2017-07-08 | 13:43:13 | http://https://neuman.fi/daniel
Kommentera:
Kom ihåg mig?