Att välja stil på terrassräcket

 
Terrassen är på gång! Igår fixade killarna stolparna till staketet och imorgon börjar de bygga däcket. Nu återstår bara att bestämma hur vi vill att staketet runt terrassen ska se ut. Det finns såklart tusen och en olika alternativ på terrassräcken... Kryss, liggande ribbor, stående ribbor, diagonala ribbor, rep och jag vet inte vad. Det knepiga är att komma fram till vilken stil som passar bäst till just vårt hus.
 
Räcket blir ungefär 75 cm högt i impregnerat trä. Eftersom det är relativt lågt tror jag det blir bäst att hålla det rätt enkelt och inte köra en kombination av till exempel stående ribbor och kryss. Vi har därmed lyckats avgränsa alternativen till följande tre:
 
 
1. Liggande ribbor (bildkälla)
Stilrent och snyggt. Jag tror att den här typen av staket skulle få terrassen att se större ut, i och med att de liggande ribborna lurar ögat litegrann. Det är ju bra. Men nackdelen med den här typen av staket är att det kan börja se ut litegrann som en kohage och att liggande ribbor inte är särskilt barnvänliga med tanke på att de kan vara väldigt inbjudande att klättra på.
 
 
2. Stående ribbor
Också stilrent och snyggt. Här kan man ju också välja om man vill att stolparna ska sticka upp ovanför räcket eller inte, beroende på vilken stil man vill ha. En fördel med den här varianten är att den ger bra insynsskydd. Det lutar kanske mest mot det här alternativet för min del. Tror jag. Åtminstone för tillfället.
 
 
3. Diagonala ribbor
Den här varianten är också väldigt snygg, men jag är osäker på om det kanske blir lite "för mycket" med de diagonala ribborna för att det ska passa med stilen på vårt hus, och om det därför vore bättre att köra på en mer stilren variant. Å andra sidan är ju det här en lite mer unik variant på terrassräcke, och det är ju kul att inte alltid följa strömmen. Hmm...
 
 
Hur har ni andra som byggt eller tänker bygga terrass resonerat gällande terrassräcke?
#1 - Janina

Vi har liggande ribbor på villan, tycker de e sjukt snyggt o stilrent :)

Svar: Oh, jag var tvungen att stalka din blogg på direkten för att se bilder på hur ert terrassräcke ser ut. Det var ju riktigt snyggt! :D
TIDSTJUVEN

#2 - Jasmine - Mitt Gröna Samhälle

Jag skulle välja stående! Tror orsaken är att jag alltid gjord det i the sims haha, men vi har också typ stående på terassen i Molpe om än med lite mer figurlikt. :D

#3 - Nicoline

Liggande! Det har vi som terrassräcke och jag tycker det är jättesnyggt! :) vid vår entre har vi stående och det skulle jag gärna byta ut! :)

#4 - Christina

Både hemma och på villan har vi kryssribbor på terrassen och de har vi varit mycket nöjda med. Räcket är samma färg som terrassen också så det passar riktigt bra. Kom ihåg att det ska ju behandlas/målas med jämna mellanrum så välj något som är enkelt att behandla. ;)

#5 - JUNITJEJ

Så fint det kommer bli!

#6 - B

Stående absolut!

#7 - Alexandra

Vi har rep både hemma å så är det påkommande till den nya terassen på villan :)

#8 - ellenlundis

Oj vad ni kämpar på med huset. Heja heja ! 😉😀

#9 - Saragunmarie

Personligen så tror jag att stående ribbor eller kryss skulle va snyggast till just ert hus! :)

#10 - janina

meeeer updates!!! är så intresserad av det här projektet *emoji med hjärtögon* :D