2017-01-31 | 12:42:00

Maskmedelsforskning eller byautplåning

Saker jag tänkt på hittills idag:
 
1. Nyheten om att en del österbottniska byar kan förlora sin bystatus.
Ärligt talat, nu känns det som att någon surgubbe har haft för lite att göra igen och varit tvungen att hitta på lite onödig byråkrati. Med på listan över utrotningshotade byar finns min hemby Komossa (och många andra byar häromkring, så som Kaurajärvi, Rejpelt, Hellnäs och Kantlax). Om Komossa inte längre får kallas för by, vad ska den kallas då? Ska vi stryka den från kartan när vi ändå håller på? Utrota alla som bor där? Ska vi svara "ingenstans" när någon frågar var vi kommer ifrån?
 
2. Hur svårt det kan vara att ge en katt maskmedel.
Vi skulle ge maskmedel till Sputnik och Laika häromdagen efter att Sputnik spytt på golvet två dagar i rad. Att ge Sputnik piller är ungefär som att ge en hund piller. Vi gömde det i en ostskiva och så slukade han det på tre sekunder. Med Laika kämpade vi däremot i en halvtimme innan hon hade fått i sig sig sin dos, och innan kampen var över var både Mikael och jag helt sönderklösta, gardinerna var ett minne blott och Laika tuggade fradga. De där byråkraterna som ska utplåna byarna kunde ägna lite tid och pengar till att hitta på ett smartare maskmedel för katter istället.
 
3. Varför katter alltid ska infiltrera alla bilder man tar.
 

Finheter
Nina

Fatta inte heller riktigt vad som händer då alla dessa byar inte får va byar mera? Blir som bara typ.. Vörå? Replot? osv..

Svar: Eller börjar de höra till grannbyarna? Mycket oklart och förvirrande.
TIDSTJUVEN

2017-01-31 | 13:26:26
Hanna

Vaaaaaa, varför har dom så lite (?) att göra så de funderar huruvida en by ska få fortsätta vara en by eller sluta existera!? Vem skadar det att det finns byar? Ingen.

Och så till maskmedlet, på apoteket finns det i oralformat. Funkar bättre att blanda i deras mat :)

Svar: Ja du... det kan man verkligen fråga sig. :/ Känns som att det här inte riktigt är genomtänkt.

Menar du den som ser ut som en "spruta" med pasta som ska blandas i maten? Nästa gång det är dags för avmaskning ska jag helt klart ge den en ny chans. Jag har dåliga erfarenheter av pastan, men kanske det ändå går lättare att få den istället för tabletterna i Laika.
TIDSTJUVEN

2017-01-31 | 13:38:58
Pia

Vi brukar slå sönder maskmedeltabletterna till pulver som vi sedan blandar med kattmat (sån som har gele eller sås runt köttet).

Svar: Men tycker inte era katter att det smakar superäckligt då? :O
TIDSTJUVEN

2017-01-31 | 16:06:35
Marica

Tips, vi veterinärer får man köpa maskmedel man sätter i nacken (vätska på huden) ingen känner att de vill klösa, bita eller bara sådär allmänt upplevs som omöjlig. Som bonus märker knappt katten av det heller. 😉

Svar: Är det sant!? Tack för tipset!!
TIDSTJUVEN

2017-01-31 | 16:36:57 | http://maricaostfoto.wordpress.com
Linda

Vi ger sånde "pasta" maskmedel åt W som vi "sprutar" in i mun på an. S bruk hald i an å tving åpp mun å sedan fösöker jag prick gapet me maskmedli :) att avmask kattor e verkligen ett grupparbeit ;)

Svar: Så ha vi jåort å nain gang. He brukar slut med att hen som försöker håll i katten blir helt sönderklöst. 🙈 Tur att he entå int e så ofta man måst avmask.
TIDSTJUVEN

2017-01-31 | 20:33:33
Ann-Marie

Tycker precis som du. De som funderar på byarna kunde hellre fundera på maskmedlets användning. Vad stör det dem hur många byar vi har? Ha en bra dag.

Svar: Nog är det underligt. Man förstår sig verkligen inte på allt här i världen. Ha en bra dag du också!
TIDSTJUVEN

2017-02-01 | 09:26:21
Ann-Marie

Svar på fråga 3: därför att de kan!

Svar: Förstås! :D
TIDSTJUVEN

2017-02-02 | 04:51:02
Sandra Emilia

Höll på att skratta ihjäl mig här av punkt 1 :D Man får nog undra ibland om det inte finns viktigare saker att tänka på än om byar ska få vara byar eller inte!

Gällande katten tycker jag det är mycket enklare att ge maskmedel i såndär spruta. Jag tar bara i katterna (vi har 4 hemma på laandi) så stadigt jag kan, öppnar munnen och sprutar in det bak på tungan, då åker det ner med detsamma och allt är över inom några sekunder :D

2017-02-08 | 16:49:43 | http://sandraemilia.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?