Malou von Sivers i Nykarleby

Det finns inspirerande kvinnor och så finns det i n s p i r e r a n d e  k v i n n o r. Malou von Sivers hör till den senare kategorin. Malou von Sivers är kvinnan som var med och startade svenska ELLE, är en av grundarna till TV4, tog initiativ till Nyhetsmorgon och nu är programledare för den mycket uppskattade talkshowen Malou efter tio. I torsdags kom hon till Nykarleby för att hålla en torsdagsföreläsning på Nykarleby Arbis!
 
 
Det var med stor iver som Madde, Cila och jag bänkade oss i Stjärnhallen i Nykarleby i torsdags för att ta del av Malou von Sivers historia. Vi är alla tre ivriga tittare av hennes talkshow, och personligen är jag dessutom galet imponerad av alla hennes åstadkommanden i livet och hennes otroliga driv. 
 
 
Temat för föreläsningen var "Balans i livet", och det som var den röda tråden genom hela Malous föredrag var självmedkänsla och sårbarhet. Malou berättade om sin karriär, om milstolpar i sitt liv och anekdoter från alla spännande människomöten hon varit med om, men hon berättade också om självkänslan som ibland varit sviktande och om sårbarheten som hon valt att se som en styrka både i sin personlighet och i sitt arbete.
 
Malou återkom flera gånger till hur viktigt det är att man faktiskt älskar sig själv. Man kan inte bli lycklig om man inte först känner sig själv och älskar sig själv. Alla har vi ett litet barn inom oss som förtjänar både kramar och varma ord när vi möter motgångar i livet.
 
 
Malou hänvisade till många klokheter som de personer hon samtalat med delat med sig av. Jonas Gardell lärde henne exempelvis att hantera hat och negativitet genom att påminna om att vi alla har makten att välja vilka auktoriteter vi låter bestämma över våra liv. Är det hatarna som får påverka oss eller är det våra närmaste – det bestämmer vi själva.
 
Dalai Lama påminde i sin tur Malou om hur viktigt det är att bli självmedveten med orden "Din värsta fiende är din bästa lärare om dig själv" och Kofi Annan hade berättat om vikten av att se det stora vita pappret och inte bara den lilla svarta pricken i mitten av det.
 
 
Jag imponerades stort av all den ödmjukhet som finns i denna kvinna. Trots att hon redan gjort mer än vad många människor kunde drömma om att åstadkomma under en hel livstid och träffat fler kändisar än man själv ens kan räkna upp så är hon fortfarande så jordnära och mänsklig. I ena stunden berättade hon om hur hon smugglat ut kassettbandet med inspelningen från intervjun med Aung San Suu Kyi från Burma till Sverige genom att sätta det i trosorna, och i nästa stund berättade hon om det största misslyckandet i sin karriär.
 
Malou har mött upp- och nedgångar i livet, precis som alla vi andra. Genom att fokusera på det positiva, ta hand om sig själv och komma ihåg sina egna styrkor lyckas hon ändå bibehålla balansen i livet. Det är något som vi alla kan ta till oss och inspireras av.
 
 
– Nu får du känna dig lång, sa fina Malou när vi tog en bild tillsammans efter föreläsningen.
#1 - Viktoria

Visste inte att Malou var en av grundarna till TV4 woah. :o Fast jag visste inte heller något mer om henne än att hon har programmet Malou efter tio. :P

#2 - Danielas Dagbok

oooh, den föreläsningen sku man gärna ha gått på!!

#3 - ellenlundis

Va roligt att du träffade henne :D