2017-04-04 | 19:30:37

En loppisrunda med fyndlycka

Lördagens program bestod av en kombination av mina tre favoritsysselsättningar, nämligen att gå på loppis, hänga med kompisar och äta sushi. Jag har haft allt för lite av alla tre i mitt liv på sistone, så det var skönt att få njuta av en riktig panglördag. 
 
 
Tesso och jag startade från Oravais på morgonen och tog sikte på Vasa. Vårt första stopp var dock Kvevlax UF där det var pop up-loppis över helgen. Inne i UF-lokalen svämmade borden nästan över av prylar av alla de slag.
 
 
Gulliga små koppar med guldkant fanns det gott om. Jag har köpstopp på porslin just nu, tills dess att Mikael och jag flyttat, så kopparna fick stanna kvar.
 
 
Tesso hittade ett kalasfint våningsfat...
 
 
...och jag kunde inte låta bli att köpa en ljuslykta och små porslinskrukor (krukor räknas inte till mitt köpstopp säger vi) att odla gräslök och dill i. Tänk så gulliga de kommer bli på köksbänken!
 
 
När vi var klara med Kvevlax-loppiset bar det av vidare...
 
 
...till Smedsby. Där slog Challo följe med oss, och vi kikade in till Fyndis på Marknadsvägen 3 genast när loppiset öppnade sina dörrar för dagen.
 
 
Fyndis är ett av mina favoritloppisar i Vasatrakten, för där finns det alltid så mycket fint att spana in.
 
 
Som till exempel fler gulliga koppar. Åh!
 
 
Jag blev löjligt glad över att hitta två stycken Tulip-lyktor från Perfect Home för fyra euro styck. Laika lyckades putta ner en av mina Tulip-lyktor i golvet så att den gick i tusen bitar för ett tag sedan och jag har sörjt den sedan dess. Nu har jag tre!
 
 
Det gäller att leta både högt och lågt när man går på loppis. Vi gick länge runt och finkammade hyllorna i Fyndis. Skatter kan finnas där man minst anar det.
 
 
Challo var på jakt efter mysiga grejer till balkongen. Snart kickar ju balkongsäsongen igång igen och det gäller att vara redo. 
 
 
När vi var klara med Fyndis promenerade vi över till Folkhälsans loppis på Marknadsvägen 1.
 
 
Vid Folkhälsans loppis doftade det gott av nybakta bullar, men loppishyllorna levererade inga stora skatter den här gången.
 
 
Våra magar började kurra, så vi begav oss in till stan och fick sällskap av Annika och Staffan. Sushidags!
 
 
Magokoro levererade som vanligt världens godaste sushi. Jag skulle kunna äta detta varje dag resten av mitt liv.
 
 
Till efterrätt kan man gå en trappa ner till Arnolds på kaffe och munkar.
 
 
Vi fick en ballong och var glada.
 
 
När vi var mätta och belåtna skuttade vi (bokstavligt talat) vidare.
 
 
Näst på tur för vår loppisrunda stod ComboliinaSmedsbyvägen 4 i Vasa centrum (där loppiset Adam & Ewa tidigare huserade). En annan storfavorit!
 
 
Comboliina är Vasas fräschaste loppis som är alldeles nyrenoverat och välorganiserat. Dessutom är det så stort att det tar en god stund att botanisera igenom alla hyllorna. Ska man besöka det här loppiset löns det att reservera gott om tid!
 
 
Där finns allt mellan himmel och jord!
 
 
När vi ansåg oss klara med Comboliina begav vi oss till loppisrundans sista anhalt; Brändö loppisBrändövägen 77. Trots att Brändö loppis är rätt litet är fyndpotentialen alltid rätt stor där.
 
 
Staffan hittade en finurlig katt med flaxande öron. Vem vill inte ha en sådan?
 
 
När det var dags att bege sig hemåt var bilen så full att vi knappt kunde stänga bakluckan. Fyndlyckan var stor i lördags!
 
 
Som tur gick det att packa vissa loppisfynd inuti andra loppisfynd. ;)
 
 
Man kunde ju tro att loppisbehovet är stillat efter en sådan lördag, men det har snarare bara växt sig ännu större för min del. Nu börjar dessutom den tiden på året då pop up-loppisar dyker upp i Österbottens alla hörn... och det är alltså hög tid att sammanställa ett loppisschema precis som förra året och året innan dess.
 
Kika in här på bloggen imorgon kväll för att ta del av vårens och sommarens stora loppisguide! :)

Finheter
Nina

Kappsäckarna! Var?? :D Behöver rekvisita till 1-årsfotograferingen ;)

Svar: Brändö loppis! :D Skynda fynda. Kappsäckar är perfekt fotograferingsrekvisita. :)
TIDSTJUVEN

2017-04-05 | 08:05:23 | http://niini.blogg.se
Petra

Hurraa för ny loppisguide :).

Missade du loppiset i Jeppo UF? Där gjorde jag bra fynd :). Kvevlax levererade lite sämre.

Svar: Härligt att du uppskattar loppisguiden! :D Ja, tyvärr missade jag loppiset i Jeppo den här gången. Jag hann inte dit på lördagen och på söndagen hade jag annat program. Roligt att höra att du fyndade där! :)
TIDSTJUVEN

2017-04-05 | 10:59:42
Christina

Åh, nu blev jag riktigt loppissugen fast jag själv nyss rensat ut en massa. Får lov att botanisera i det som redan finns och hitta andra användningsområden för det.

Svar: Man kan ju bara "gå och titta" på loppis utan att köpa någonting också. ;) Men jo, det låter som en smart idé att botanisera i de egna prylarna ibland. Ofta glömmer man vilka skatter man redan har i de egna skåpen.
TIDSTJUVEN

2017-04-05 | 15:46:51 | http://finachristinas.com
Nina

Dom fanns kvar! *lycka* :D

2017-04-06 | 14:11:35
Kommentera:
Kom ihåg mig?