Vandringsleden vid Kimo Bruk

 
Hej från karantän! Jag vet inte vad det är med mig idag, men min mage är i varje fall inte okej. Jag är osäker på om det är stress eller magsjuka som ligger bakom det hela, men för säkerhets skull fick jag avboka alla dagens planer (som innefattade tidningsintervju och allt möjligt roligt) och isolera mig hemma ifall det är någonting som smittar... Inte kul. Men nog om min mage. Jag tycker att vi tar en titt på vad Mikael och jag hade för oss i söndags istället, för det var en betydligt roligare dag. Då begav vi oss nämligen till grannbyn Kimo för att prova på vandringsleden som finns vid Kimo Bruk.
 
 
Vi var peppade, för solen sken och det var så härligt höstväder. Jag hoppas verkligen att vi hinner ge oss ut på många sådana här skogspromenader ännu i höst, för det är ju så mysigt att bara vandra i naturen och prata om allt mellan himmel och jord. Stressen får man lämna hemma.
 
 
Kolla skyltarna som fanns längs med vandringsleden! Fint hantverk, eller hur?
 
 
Det fanns många bänkar längs med leden. Vi var såklart tvungna att provsitta alla. :')
 
 
Jag hade trott att vandringsleden skulle gå längs skogsstigar, men den gick istället längs spånbanan där skidspåret går på vintern.
 
 
De tjusiga handgjorda skyltarna vägde dock upp lite för att vandringsleden gick längs med elljusspåret. Leden får dessutom pluspoäng för att inte en enda älgfluga syntes till.
 
 
Däremot såg vi en hackspett!
 
 
Och en ekorre! Jadå, det är livat värre ute i kimoskogarna.
 
 
Längs med leden fanns det också en eldplats där man kan grilla korv till exempel. Vi hade nyss ätit lunch före vi begav oss ut på vandring, så vi hade inte med oss någon picknick den här gången.
 
 
Det gick snabbt att vandra tre kilometer runt leden och plötsligt var vi tillbaka där vi hade börjat.
 
 
Just den här vandringsleden skulle jag kanske främst rekommendera till barnfamiljer eftersom den är både lättframkomlig och kort, men visst passar den för oss övriga skogsfantaster också.
 
 
Har ni vägarna mot Kimo ska ni helt klart passa på att spana in de fina miljöerna vid Kimo Bruk i alla fall. Det är otroligt fint där just nu, när alla träden är gula och solen värmer så skönt. :) Kimo Bruk och vandringsleden hittas på Bruksgatan 38, 66810 Kimo.
Andra vandringsleder som Mikael och jag har testat:
#1 - Johanna

Går det alltså att gå leden med barnvagn? Eller finns det smalare passager som inte är framkomliga med barnvagn?

Svar: Jag skulle säga att man kan gå runt hela leden med barnvagn utan besvär. :) Lite ojämnt och blött kan det vara på vissa ställen, men några smala passager finns det i alla fall inte.
TIDSTJUVEN