2016-03-17 | 21:06:00

Thank the Gods it's Freja!

 
I tisdags startade Pampasveckan riktigt festligt med SYhFILIS Race. Anna, Challo, Lotta och jag startade dagen tidigt hemma hos Sabina. Där dukade vi upp ett riktigt maffigt morgonmål för att orka susa runt i Vasa hela dagen.
 
 
När lösögonfransarna var påklistrade, håret i skick, kläderna fixade och mutorna under kontroll hoppade vi i bilen...
 
 
...med sikte på Sandö där det vimlade av vikingar, gudar, gudinnor och diverse mytologiska varelser.
 
 
Temat för årets SYhFILIS var nordisk mytologi. Vi hade valt lagnamnet Thank the Gods it's Freja, för vi var givetvis utklädda till den bästa nordiska gudinnan av dem alla - Freja. Freja var kärleksgudinna och krigsgudinna, vilket vi tyckte att passade oss perfekt. Hehe. Dessutom drogs hennes vagn av två katter, och vad är nu bättre än det? 
 
 
SYhFILIS Race är en lagtävling som går ut på att man får en ledtråd till vart ska bege sig, och sedan när man klurat ut rätt plats ska man köra dit fort som attan och utföra en uppgift så bra som möjligt innan man får en ny ledtråd om vart man ska bege sig till näst. I år var det över 30 lag som var med i tävlingen så konkurrensen var hård. Men vi var snyggast förstås!
 
 
Innan start fick vi springa lite.
 
 
Sedan hoppade vi i bilen och väntade på start. Klockan 12 gick startskottet för den första bilen och sedan fick en bil i taget sin ledtråd och fick starta. Vi hade startnummer 28 så vi passade på att ta selfies i bilen under tiden vi väntade. Förstås. 
 
 
Tävlingen var superduperkul! Vi hade förberett oss genom att läsa in oss på nordisk mytologi, så vi klarade alla stationer som handlade om ämnet med bravur. Dessutom hade vi helt sjukt bra mutor, sånger och dikter, så vi samlade på oss galet mycket poäng när vi körde fram och tillbaka från den ena ändan av Vasa till den andra (och fick femhundraåttio motorstopp längs vägen, hehe).
 
 
Det var lite kluriga ledtrådar, men vi lyckades hitta alla stationer förutom den sista som vi inte hann till då tidsbegränsningen kom emot. Så typiskt!
 
 
Det blev alltså ingen vinst för oss, men fantastiskt kul hade vi Frejor. Jag förstår inte varför vi inte varit med i den här tävlingen tidigare!
 
 
Tävlingen avslutades på Ollis. Där fick jag i egenskap av chaufför tävla i ett playstationspel. Jag har aldrig spelat Playstation i hela mitt liv så det gick ju... eh, inte så bra. ;)
 
 
På kvällen var det prisutdelning på Leipätehdas och sedan skakade vi tassarna på dansgolvet på Leipis och Ollis ända in på småtimmarna. SYhFILIS Race bjöd därmed på en riktigt välorganiserad och rolig start på Pampasveckan och ett väldans bra sätt att glömma att man är både förkyld och deppig.
Imorgon vankas det Nationaldag!

Finheter
Tarja Olesen

Såg kul ut!

2016-03-17 | 21:49:45 | http://tarjas.blogg.se/
Sara

Låter riktigt kul :) och den där frukosten på första bilden skulle smaka SÅ gott nu här på morgonkvisten....

2016-03-18 | 06:38:47 | http://www.saralene.blogg.se
linnea p.

Alltså den där Frejabilen står parkerad utanför vårt. (Så tydligen bor vi grannar med dina kompisar!) Och vi har beundrat den så! "Thank the gods it's Freja", så jäkla bra!

2016-03-18 | 09:28:50 | http://brygd.net
Hanna Sjöholm

åh va kul med GIFs i inläggen! Hur gör du dom? :D

2016-03-24 | 14:11:59 | http://sjoholmshanna.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?