2016-03-12 | 13:15:47

Pa-pa-pampas!

 
De flesta av er känner säkert till den omåttligt populära svenska musikduon Samir & Viktor? Med låtar som Success, Groupie, Saxofuckingfon och Bada Nakna har de tagit både Melodifestivalen och dansgolven med storm. Vi som gillar Samir & Viktors peppigt dansvänliga låtar kan nu glädja oss åt att Svenskfinlands motsvarighet äntligen är här...
 
 
Den finlandssvenska motsvarigheten heter Bastupojkarna och lagom till Pampas Nationaldag har de nu släppt sin första låt Dröömin. Bastupojkarna bestående av André, Marcus, Henri och Jesper har lyckats bena ut allt det där som den största finlandssvenska studiefesten handlar om - det vill säga halvsmutsiga halare från Svenskfinlands alla hörn och feststämning från morgon till kväll - och utgående från det skapa en riktigt catchig och ironisk partylåt. Dröömin är utan tvekan årets pampaslåt!
 
Det är bara ett par dagar kvar tills pampasveckan kickar igång, så nu i helgen är det hög tid att förbereda sig genom att gräva fram halaren och sy fast alla halarmärken som ligger i byrålådorna och skräpar. Man kan välja och vraka mellan otroligt mycket program under årets pampasvecka. Själv känner jag mig rätt gammal och tråkig, men på tisdag och fredag tänkte jag i alla fall komma till Vasa och hitta på lite roligheter tillsammans med mina kumpaner. På tisdag ska vi vara med och tävla i SYhFILIS Race och på fredag ska vi förstås skaka tassarna till Markoolio.
 
Ett urval av vad som händer under #PAMPAS16
➤ tisdag kl 12: SYhFILIS Race
➤ tisdag kl. 21: SYhFILIS Afterrace på Leipätehdas
➤ tisdag kl. 18: Pre pre Pampas på Ollis
➤ onsdag kl. 14.30: Pampas Cruise på Wasaline
➤ onsdag kl. 19: Så ska det låta på Ollis
➤ fredag kl. 12: Olympiad på Vasa torg
➤ fredag kl. 15: DJ Hurritron på Ollis
➤ lördag kl. 11: Silliz med KAJ i Smedsby
➤ lördag kl. 12: Hangover Party på Ollis
 
Pa-pa-pampas!

Finheter
Marie

Åh KAJ på sillizen! Vad är det för tema på årets Syhfilis? Jag blir både väldigt nostalgisk och lite avundsjuk på allt roligt :D

Svar: Jaa, det är så kul att KAJ-killarna ska spela på sillizen i år. Mer finlandssvenskt än så kan det ju inte bli! :D Årets Syhfilis har temat nordisk mytologi. Jag har aldrig varit med i Syhfilis Race tidigare, så ärligt talat är jag rätt nervös inför vad som väntar på tisdagen... ;)
TIDSTJUVEN

2016-03-12 | 13:45:50 | http://sevendays.fi/mariehakans
Viktoria

Vad är pampasveckan för något?

2016-03-13 | 19:51:06
Hanna

Och denna vecka ska jag hålla sista lektionen för denna modul, skriva klart femtielva inlämningsuppgifter (och helst lite gradu), försöka att piggna till från influensan och sen ta helg i revyns tecken hemhemma ;)

2016-03-14 | 12:01:51 | http://hannushanna.blogspot.fi
ellenlundis

Hehe! Roligt att någon klädde ut sig till en gris! 🐖 🐽

2016-03-14 | 17:37:04 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?