2016-01-04 | 13:36:00

Sådan är jag

 
Jag har kommit till insikt om en grej. Det är nämligen så att jag tror att jag har kommit på varför halva min chokladkalender fortfarande är oäten trots att julafton var för en och en halv vecka sedan. Stora insikter denna måndag, med andra ord. Orsaken till den oätna chokladkalendern är inte att jag ogillar choklad - tvärtom, jag älskar choklad i alla dess former. Orsaken är inte heller att jag inte ville att det skulle bli jul - julen är ju min absoluta favorithögtid på hela året. Nej, det är helt enkelt så att jag har extremt svårt att gå och räkna ner dagarna i väntan på saker.
 
Jag har aldrig varit den där personen som räknar ner dagarna till sommarlovet, sätter kryss över veckodagarna i väntan på greklandsresan eller öppnar en lucka varje dag i väntan på julen. Jag är allt för upptagen med att leva i nuet. Jag drömmer inte om varma sommardagar, utan försöker istället göra det bästa av varje vinterdag just nu. I sinom tid kommer sommaren, men innan dess får vi ju en vår också. Jag vill leva varje dag som den är, och inte i väntan på någonting bättre eller någonting större. Jag tror att man går miste om mycket ifall man ständigt går väntar och längtar till framtiden. Livet är ju nu. Här.
 
Men det här med att ta en dag i taget har ju också sina negativa sidor. Jag tror att det är en delorsak till att jag har så extremt svårt att bestämma mig för vad jag vill göra med min framtid. Jag har det så bra just nu, så det känns konstigt att planera en förändring. Men faktum är ju att jag så småningom måste klura ut vad jag vill jobba med och vad jag vill åstadkomma på ett större plan eftersom jag borde bli magister under år 2016. Det här blir mitt sista år som studerande innan det verkliga livet tar vid. Jag vet inte om jag är redo. Jag hoppas i smyg att det hela kommer lösa sig av sig självt, genom att någon fin jobbmöjlighet uppenbarar sig precis när jag blivit klar med studierna. Stora livsbeslut är inte min grej.
 
Hurdana är ni läsare? Är ni nostalgiker som blickar bakåt, drömmare som blickar framåt eller är ni som jag och gillar nuet mest av allt? Jag tror att det finns både för- och nackdelar med alla personlighetstyper, och det viktigaste är väl att man själv är nöjd med hur man är. Sedan finns det ju alltid de där som tycker att man ska vara på ett visst sätt för att samhället förväntar sig det...

Finheter
Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

har med halva kalendern kvar fast jag är choklad älskare

Svar: Där ser man! Vi har ju mycket choklad att äta nu istället.
TIDSTJUVEN

Skruttet

Likadant här. Lever nu och här - dag för dag :)
Men levnadssättet har nog bidragit till att jag är/blivit kass på att planera. Dock ska jag försöka bli bättre på att komma ihåg kalendern, i stället för att glömma den på bordet här hemma.
Får se hur det går ;)
Ha ett fint 2016, Maria!
Änglakramar!

Svar: Intressant att höra. Hoppas att du lyckas träna upp planeringsförmågan under 2016. :) Nu känner jag att jag motsäger mig själv litegrann, men jag skulle inte överleva utan min kalender trots att jag är en leva-i-nuet-människa. Kalendern är alltid fullklottrad med program, uppgifter och händelser, men det som står i kalendern är ju bara "småsaker" egentligen.
Ha ett härligt 2016 du också! <3
TIDSTJUVEN

2016-01-04 | 14:12:37 | http://www.skruttet.com/
Therese

Vilken intressant iakttagelse. Jag måste nog klassas som en drömmare. Jag har sett fram emot sommaren sedan...tja, oktober.. och jag har 1000 planer för framtiden.
Jag jobbar på att leva mer i nuet, men samtidigt så älskar jag att ha saker att se fram emot, planera resor, skriva listor och sätta upp mål :P Det finns ju som du säger både för och nackdelar med allt och jag får nog helt enkelt försöka umgås lite mer med personer som är bättre på att leva i nuet så kanske vi balanserar upp varandra :)

Svar: Det är så himla intressant det här, hur olika man kan vara. :) Vi borde försöka dela med oss till varandra för att jämna ut det.
TIDSTJUVEN

2016-01-04 | 14:30:57 | http://theresewiksten.se
Kitty

Jag är nog en blandning. Jag är väldigt bra på att fundera och planera framåt längta och vänta. Men samtidigt tar jag dagen lite som den kommer och försöker att inte planera för mycket...
Att göra det bästa av vädret/årstiden vi befinner oss i brukar jag försöka också, allt har sin charm, även om jag längtar till våren och sommaren ibland. Men utan alla årstider har vi inget att lägta efter, utan allt ser nästan lika ut året runt.. det sku vara så tråkigt!
/Kitty

Svar: Du har rätt i att det vore tråkigt om man bara hade till exempel sommar året runt. Det finns ju något positivt i alla årstider. Jag tycker att det är så häftigt att se hur naturen förändras i takt med årets gång. :)
TIDSTJUVEN

2016-01-04 | 15:01:00 | http://dromgarden-10.blogspot.com
Viktoria

Jag har inga stora planer för framtiden just nu så det hjälper mig att leva i nuet. Blev magister sommaren 2014 men har ännu inget fast jobb, bara mängder av vikariat. Jag tänker ändå inte gå och vänta på det fasta jobbet utan jag lever på som vanligt, reser både långt och kort så fort ekonomin tillåter :)

Svar: Det är en bra inställning tycker jag! Man skulle ju bli knäpp av att gå och vänta på att det "perfekta" jobbet, den fasta anställningen, ska dyka upp om man sätter livet på paus tills det händer. Man får göra det bästa man kan av det som man får helt enkelt. :) Skönt att du lyckats få vikariat!
TIDSTJUVEN

2016-01-04 | 15:30:19
Eleonora Adriana ♥

Fin bild!

Svar: Tack så mycket. :)
TIDSTJUVEN

2016-01-04 | 16:09:36 | http://eleonoraadriana.blogg.se/
a n n i k a

Vet känslan när man inte vet vad man vill jobba med i framtiden. Men tro mig det kommer förr eller senare. Jag hittade jobbet jag vill jobba med i framtiden tack vare arbetsprövning från arbetskraftsbyrån. Det är att jobba på dagis! För jag kände verkligen att bagare/konditor är inte det jag vill fortsätta med. Det är också så otroligt svårt att hitta jobb inom bageri/konditori i Österbotten.

Jag är verkligen en person som drömmer mig framåt. Mest över att min pojkvän kommer flytta till Finland nån dag (vi har ett långdistans förhållande), längtar tills jag får en egen familj osv. Blickar även tillbaka lite nu som då, för att se hur långt man har kommit och hur mycket man har förändrats :)

2016-01-04 | 21:30:31 | http://blogofphoto.webblogg.se
Petra

Med åren har jag insett att jag har en lite besvärlig dubbelhet i just detta. Jag är drömmaren som ständigt planerar framåt, men vill samtidigt att allt jämt ska hända precis nu. Jaajaa, tur att ingen är perfekt. ;-)

2016-01-04 | 21:52:31 | http://kvarnbacksvillan.blogspot.fi
livingwithmycamera

Stora livsbeslut brukar lösa sig, så ta det piano och njut i fulla drag av sista studieåret :)
Jag har spenderat allt för med att ta ut oro i förväg och vet att det bara ger en ont i magen. Saker ordnar sig alltid ändå :)

Jag försöker nog mer och mer att njuta av stunden, kanske det kommer med åldern, när man inser att man i alla fall inte blir yngre, utan ska man njuta av livet ska man göra det nu.
Egentligen gäller det ju för alla åldrar, men när man blir äldre så blir det mer påtagligt.

2016-01-05 | 11:22:28 | http://livingwithmycamera.wordpress.com
SandraEmilia

Jag är väl nog lite som dig! Ärligt talat hatar jag när folk ska vara så noga med att räkna ner dagarna till till exempel en resa, haha. Om vardagen är så tråkig gör något åt saken liksom ;) Men sen är jag nog rätt klar med vad jag vill göra i framtiden :D Eller jaa tyyp, hah

2016-01-05 | 19:01:17 | http://autre.fi/sandra-emilia
Maria

Jag tror jag är lite sån som både tänker mycket på sånt som varit och på framtiden. Borde lära mig att leva lite mer i nuet. Men klart jag gör det nu som då också. Just nu är jag dock inte riktigt där jag vill vara, så det är inte lika lockande att leva i nuet då antar jag.. :P

2016-01-07 | 21:40:54 | http://www.mariasmemoarer.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?