På dagsresa till Umeå med Optica

 
I fredags ringde väckarklockan redan vid sex på morgonen. En lite komisk kontrast är att jag idag gick och lade mig klockan sex (snacka om mystisk dygnsrytm!), eftersom Mikael och jag var ute och dansade med ett gäng kompisar hela natten. Klockan nio igår kväll kom någon av killarna på att vi skulle till Ollis och jag anmälde mig som frivillig chaufför. Och det är ju helt knäppt hur kul det kan vara med spontana fester! Men nu var det ju inte lördagen jag skulle berätta om, utan fredagen. Ursäkta, jag kom visst in på ett sidospår.
 
 
På fredagen var det dags för en efterlängtad dagsresa till Umeå. Dagsresan var en mysig rekreationsresa med den eminenta fotoföreningen Optica där jag är ordförande. Vi åkte med Wasaline, och passade på att nappa åt oss varsin turistkarta i terminalen för att kunna spana in vart vi egentligen skulle.
 
 
Det var riktigt underbart väder när vi åkte iväg. Solen gick upp och färgade hela världen rosa.
 
 
Vi passade på att gå ut på soldäck för att beundra soluppgången.
 
 
Mitt sällskap för dagen bestod av dessa finingar. Världens bästa Anna och Challo. ♥
 
 
Jag blev riktigt imponerad av hur fin och stor Wasaline-båten var. Jag hade på något vänster förväntat mig att den skulle vara liten och att utbudet av café- och lunchmöjligheter skulle vara bristande. Så var det ju inte alls! Vi passade på att luncha på båten innan vi kom fram till Umeå. Mos och köttbullar - mums!
 
 
När vi kom fram till Umeå tog vi bussen in till centrum och siktade in oss på alla butiker som inte finns i Vasa. Lagerhaus, Mias Lustgård, Hjärtero, Åhlens, H&M Home, New Yorker... Vi hade bara tre timmar på oss i Umeå innan bussen tillbaka till båten skulle avgå, så det gällde att vara effektiv.
 
 
Mias Lustgård var som ett enormt Amalia med samma typ av inredningsprylar och blommor. Så mysigt! Jag storshoppade förstås inne på fantastiska Lagerhaus. Säg hepp om ni är nyfikna så kan jag visa vad jag köpte. :)
 
 
När det var dags för fika bänkade vi oss vid Espresso House med varsin smarrig latte och smörgås. I samma veva sprang vi på härliga Felicia i vimlet också! ♥
 
 
Sedan var det dags att åka hem igen. Hejdå fina Umeå!
 
 
När vi skulle checka in på båten kom Anna på att hon tappat bort sin biljett. Hon fick som tur en ny hemmagjord biljett från en av kontrollanterna. :')
 
 
Vi spelade det här knäppa spelet Idiotkunskap (från Lagerhaus) på hemvägen. Det är fullproppat med knäpp kunskap som man inte visste att man behövde veta men kan briljera med i efterhand.
 
 
Vi upptäckte också att man kan skapa en egen säng av stolar i baren. Det gungade alldeles förskräckligt på hemvägen, och vi misstänkte flera gånger att vi skulle dö i snöstormen på havet så då kan det ju vara bra att ligga bekvämt. Men det lugnade ner sig och vi överlevde. Som tur. Tråkigt hade det ju varit annars.
 
Umeå, vi ses garanterat fler gånger!
#1 - Ida-Marie

Vilken mysig dag ni fick, så avundsjuk på att ni besökte lagerhouse och espresso house!!!

Svar: Jaa, det blev så lyckat. :D Jag trodde att det skulle bli trist med all dötid på båten, men i rätt sällskap går tiden undan i raketfart. Och visst är det synd att Lagerhaus och Espresso House inte finns här också. :'(
TIDSTJUVEN

#2 - Hemma Hos Felicia

Det var jättekul att vi stötte på varann! Och vilken härlig dag ni hade!! :D

Svar: Jaa, verkligen ett roligt sammanträffande att vi båda råkade vara ute på stan just den tiden. :D ♥
TIDSTJUVEN

#3 - Danielas Dagbok

nyfiken på lagerhaus shoppingen!

Svar: Då kommer det upp ett inlägg om den under veckan. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Joanna- Från 95- 65 kg!

så kul:) jag var i umeå i onsdags:)

Svar: Skoj! Hoppas att du också hade en fin dag i Umeå. :)
TIDSTJUVEN