Mobbning på bästa sändningstid?

...drar i trådarna? Jo vi vet, du sa det femton gånger på en timme.
Jag läste nyss Danielas åsikter om årets säsong av svenska Paradise Hotel och känner att jag också måste få lufta lite tankar om dokusåpan. Jag är väldigt långt inne på samma linje som Daniela och kan krasst konstatera att varje ny säsong enbart blir en sämre repris på den förra.
 
Under de två föregående säsongerna såg jag i princip varje avsnitt och tyckte att serien hade ett visst underhållningsvärde även om den redan då byggde på väldigt låg moral och konstiga värderingar. Men det var liksom ändå någonting fascinerande med att få följa med i hela grupprocessen. Att få se människor som inte kände varandra helt plötsligt tvingas bo tillsammans och att få se gruppen bildas för att sedan splittras i små klickar av sammansvurna deltagare som höll varandra om ryggen och kämpade för att få ut sina motståndare. Ett så primitivt och underligt beteende hos människan. I år såg jag två avsnitt innan jag insåg att nej, nu har det spårat ur helt...
 
I första avsnittet av den nya säsongen var de deltagande tjejerna tvungna att betygsätta killarna, som de ännu inte kände, enbart på basen av utseende. Principen var alltså snyggast kille = mest poäng, fulast kille = minst poäng. Den kille som hade fått mest poäng fick sedan välja partner först, medan den som fått minst poäng fick ta den tjej som lämnade över när de andra som var "snyggare" hade valt. Fantastisk grej att sända på bästa sändningstid år 2015, eller hur? Det ger ju inte alls mobbningsvibbar eller så. Nehejdå.
 
Även om jag höll på att gå i taket över hela konceptet redan efter första avsnittet den här säsongen så gav jag ändå serien en chans till. Avsnitt nummer två innehöll dock replikerna "jag är här för att spela spelet" och "det är jag som drar i trådarna" på repeat i en timme, så efter att det avsnittet var slut drog jag en djup suck och insåg att det helt enkelt finns bättre saker att lägga ner tre timmar i veckan på än hjärndöd och kränkande "underhållning". Om det blir en ny säsong nästa år hoppas jag att man helt enkelt castar lite andra typer av människor. Och skippar mobbningskoncepten.
#1 - Camilla

Mobbning verkar bli bra TV, enligt vissa. Inte enligt mig, och inte undra på att barn och unga är aktivt taskiga mot varandra när de har såna "modeller" att lära sig av... Det finns ju fler program med liknande mobbnings-inslag som centralt tema... Skrev nyligen lite på temat:http://aktivadagar.com/2015/september/en-tonarsmammas-betraktelser-aktiv-snallhet-och-aktiv-elakhet.html