2015-07-31 | 12:20:00

Sommaren som försvann

 
Idag skiner solen, men igår låg det en tjock dimma över hela Oravais. Det var höst i luften när jag checkade ut från jobbet klockan tio. Precis som Linn skrev så finns det en alldeles speciell doft som ger associationer till höst och skolstart. Jag kan inte sätta fingret på vad det egentligen är som framkallar dessa höstkänslor (det är ju inte ens skördetid ännu), men igår var första dagen som den där höstdoften uppenbarade sig i år. Den trettionde juli.
 
Kan någon snälla förklara vart sommaren försvann? Den här sommaren går till historien som sommaren som aldrig började och sommaren då jag bara spenderade en dag på stranden. Den där enda stranddagen är också den enda dagen i sommar som jag över huvud taget har solat och badat. Jag är blek som ett lakan och har knappt hunnit gräva fram shortsen. Jag har gått med långbyxor och stickade tröjor från maj till augusti. Det känns inte som att sommaren har börjat ens, och nu är den snart slut. Hemska saker. Jag som inte ens har hunnit besöka villan.
 
Men samtidigt måste jag erkänna att det faktiskt har varit lite skönt med en sommar utan värme och sol. En sommar utan krav. En sommar då man har kunnat leva enligt konceptet jobba-sova-jobba-sova utan att för den skull få dåligt samvete. En sommar utan press på att man måste hinna med allt det där roliga som man brukar göra "varje sommar", för det har ju ändå inte gått att göra när det varit så kallt och regnigt. Jag tänker att den här sommaren har varit en paus-sommar. En sommar då det har varit helt okej att gå i dvala och inte göra någonting alls.
 
Augusti, jag är redo.

Finheter
Sandra

Men hösten ÄR ju mysig... O bara det sku hållas lite soligt o ungefär +18-20 grader vore ju helt perfekt! Hösten MÅSTE BLI FIN efter den här sommaren. MÅÅÅÅÅSTEEEEEEE! *skriker åt vädergudarna*

Svar: Ja, hösten brukar alltid vara så mysig. :)
TIDSTJUVEN

2015-07-31 | 14:16:59 | http://sandravaihela.wordpress.com
Sara

Hade precis samma tanke igår när jag gick ut på kvällspromenad med Elmeri. Det låg något i luften.

Svar: Eller hur! Mystiskt.
TIDSTJUVEN

2015-07-31 | 15:27:00 | http://www.saralene.blogg.se
ellenlundis

Konstigt sommar de har varit. Ibland var det en veckans
sommar värme och oftast var de höst väder mitt i sommaren.

Jag ser fram emot hösten.
Mitt sista och andra år på mitt folkhögskola. Wii! :)
Ska bli spännande! (*^ω^*)

Svar: Men lyxigt att ni i alla fall har fått en hel vecka med sommarvärme ibland. Här i Finland har det på sin höjd varit två varma dagar i rad, sedan har det börjat regna igen. Det låter som att du har ett spännande år att se fram emot! :)
TIDSTJUVEN

2015-07-31 | 22:17:38 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
PaulaHelenas

Hösten är ju såå myyysig alltså. Hoppas på soliga dagar efter denna regniga juni o juli!
Dimma hade vi i morse också hos oss i Esse. Tycker det varit dimma varje morgon nu
Ha en fin helg!

Svar: Det har faktiskt varit många dimmiga kvällar, nätter och morgnar på sistone. Jag håller också tummarna för många fina höstdagar. :) Vem vet, kanske vi får en indiansommar i år? Tack Paula, ha en fin helg du också.
TIDSTJUVEN

2015-08-01 | 10:35:16 | http://paulahelenas.com
linda

Du måst nou ha vari på fejl ställ tå fö i vasa ha e nou minsann vari sommar å sol :) int kanski 25+ men shortsväder :)

Svar: Men Vasa e ju Finlands soligaste stad ;) I Årvas ha e nåo int vari na mang sommardagar i år.
TIDSTJUVEN

2015-08-01 | 11:23:03 | http://lindasjolund.blogg.se
Viktoria

Hej, det här har inte med inlägget att göra men jag har sett att du har använt personligalmanacka.se och undrar om du skulle kunna hjälpa mig lite? Försöker få en bild att passa omslaget men ingenting verkar funka. Hur stor ska bilden vara? :)

2015-08-01 | 13:00:20
realisten

Kan det vara så att det är bloggen som ställer kraven på sommaraktiviteterna? Allt ska vara så perfekt, ljuvligt och tillrättalagt för att skapa den riktigt positiva bilden, känns det som.

Men det är inte så det är i verkligheten alla gånger. Det finns skitdagar och skitsomrar, så varför inte skriva om det någon gång? Ta modell av Linns blogg som du läser. Det är hennes "skitiga" inlägg som känns mest verklighetstrogna. Bara en tanke.

Svar: Hej du anonyma realist, nu är du allt ute och cyklar. Det är klart att jag också har skitdagar och skitsomrar! Det vet mina bloggläsare mycket väl, för jag är inte den som tvekar att skriva om mina dåliga dagar och jobbiga saker som händer. Men jag väljer oftast att ta fasta på det positiva i vardagen. Det känns lite knäppt att du kommer in här på en blogg som du uppenbarligen inte läser i vanliga fall och ger "förbättringsråd". :P
TIDSTJUVEN

2015-08-01 | 13:56:16
Kommentera:
Kom ihåg mig?