2015-12-04 | 16:24:00

En gnistrande torsdagkväll vid Oskar Marin

Inlägget är ett samarbete med Oskar Marin.
 
 
Guldsmedsaffären Oskar Marin i Vasa bjöd in Blogivaasa-gänget till en bloggkväll igår. En privat bloggkväll i en guldsmedsaffär kan man verkligen kalla för torsdagslyx!
 
Oskar Marin är en guldsmedsaffär med långa anor. Kai, Krista och deras mamma Marjatta berättade att grundaren, som förstås hette Oskar Marin, öppnade guldsmedsaffären redan 1898. Det var under den ryska tiden då Vasa hette Nikolaistad. Affären hör därmed till de som hängt kvar längst i Vasa och har under årens lopp skapat ett gott rykte om sig.
 
 
Trots att affären funnits så länge var det här första gången som jag var in till Oskar Marin.
 
 
Det bjöds på allt möjligt gott tilltugg under kvällen. Både sött och salt. Krista hade bland annat bakat kladdkaka toppad med guldflarn och små morotscupcakes med guldströssel ovanpå frostingen. Helhetsintrycket blev verkligen lyxigt och allting var så gott.
 
 
Inte nog med goda kakor - Kai korkade dessutom skumpan!
 
 
Det är sannerligen inte varje dag man får dricka champagne samtidigt som man går runt och kikar på vackra smycken och minglar med bloggare. ♥
 
 
Finaste Sandra gnistrade ikapp med diamanterna i butiken.
 
 
På plats fanns också en representant för den svenska smyckestillverkaren Syster P. Syster P är ett relativt nytt varumärke som snabbt blivit populärt i Sverige och sakta men säkert tar sig in även på den finska marknaden. Syster P:s smycken är vackra och stilrena. Jag blev genast stormkär i de långa tunna kedjorna med en graverad bokstavsplatta som hänge. Ni kan se att kvinnan på bilden bär just ett sådant. (Ohoj, tomten! Julklappstips!)
 
 
Köper man Syster P:s vackra Sister Power-armband går 10€ till Barnfonden som hjälper utsatta barn.
 
 
Vi fick också bekanta oss med ett annat svenskt smyckesmärke: Edblad. De tillverkar inte enbart smycken, utan också kläder och inredning. Deras designstil är nordisk och naturnära - verkligen min stil. Tröjan som ni kan se att Edblads representant på bilden bär kommer från deras kollektion.
 
 
Vi fick personlig rådgivning och hjälp att botanisera bland alla finheter. Jag blir som en ivrig liten tjej genast när jag kommer in i en smyckesaffär, så jag var förstås helt salig hela kvällen. ;)
 
 
Och jag kunde förstås inte hålla mig från att köpa ett par örhängen från ett av de varumärken som var i fokus under kvällen. Vad jag köpte lovar jag att visa för er imorgon.
 
 
Innan det var dags att gå hem bjöd arrangörerna på en lottdragning. Själv vann jag ingenting, men både Johanna och Sandra gick hem med varsin underbar vinst från kvällen. Alla fick dessutom varsin lyxig (!) goodiebag. Den får ni också se mer av imorgon. Tack för en riktigt trevlig kväll, Oskar Marin och Blogivaasa-gänget! ♥
Guldsmedsaffär Oskar Marin finns på Handelsesplanaden 13 i Vasa.
De har öppet vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-15.

Finheter
Ida-Marie

Åh va roligt med event, och så himla fin du e :D

Svar: Ja, jättekul med ett sånt här evenemang mitt i veckan. :) Tack <3
TIDSTJUVEN

2015-12-04 | 16:38:41 | http://ziio.se
Honde Angelica

HEJ! Tänker bara kommenter bildin på te. Du e så fin, Maria. <3 Ååp insidon å ååp uutsiidon.

Svar: Oj tack snälla. <3
Blir ju alldeles genera jär nu.
TIDSTJUVEN

2015-12-04 | 18:05:44 | http://fortheloveofwords.ratata.fi
daniela

låter som en superhärlig kväll! och nu vill jag också ha ett sånt halsband från Syster P, skitfina ju!

Svar: Ja, de där halsbanden från Syster P är verkligen vackra. Det ingår en liten pärla och valfri graverad bokstavsplatta när man köper ett halsband, och sedan kan man köpa till fler små bokstavsplattor om man vill. :)
TIDSTJUVEN

2015-12-04 | 18:14:13 | http://ddanielas.blogg.se
Henrietta Nylund

Åååh vad kul! Skulle vara så kul att vara med på liknande saker, verkar ju så trevligt! :)

Svar: Ja, det sätter verkligen guldkant på ens dag. :) Hoppas att du får möjlighet att gå på någonting liknande!
TIDSTJUVEN

2015-12-04 | 18:37:22 | http://ettass.blogg.se/
Kommentera:
Kom ihåg mig?