En vecka på Otium Seven Seas Side

 
Hotellet vi bodde på under vår vistelse i Turkiet förra veckan heter Otium Seven Seas Side, eller Blue Village Seven Seas Side om man bokar det via Finnmatkat som vi gjorde. Det är ett av Finnmatkats/Fritidsresors koncepthotell med All Inclusive och skandinaviska reseledare på plats fler timmar per dag.
 
Orsaken till att vi valde just det hotellet var att det var ett av få hotell som fanns kvar som sista-minuten-alternativ från Vasa när vi bokade resan två veckor innan avfärd, och dessutom det alternativ som blev mest förmånligt för oss. Vi var från början lite skeptiska till att åka till ett så pass "turistigt" hotell, men oj om vi uppskattade vårt val när vi kom fram och klev in i det femstjärniga hotellet.
 
 
Seven Seas visade sig vara ett riktigt fint hotell. Fräscht, snyggt, välplanerat och alldeles perfekt för ett "pensionärspar" som oss, som hellre tar det lugnt än festar. De flesta gästerna var svenska, norska, finska och danska barnfamiljer och par, men det fanns förstås också många gäster som inte reste via Fritidsresor eller Finnmatkat. Hotellet ligger på en kvarts avstånd från centrala Side (kostar 1€ att åka in till centrum med buss) och i anslutning till stranden.
 
 
Poolområdet bestod av fyra olika pooler, vissa mer barnvänliga och andra mer vuxna, och stranden låg strax nedanför hotellet. Verkligen uppskattat när det var närmare 38 grader varmt varje dag! Det enda negativa med stranden var att den var väldigt stenig och ojämn i bottnen, men å andra sidan innebar det också att barnfamiljerna höll sig borta därifrån så man fick sola och chilla i lugn och ro. Höll man sig till högra delen av stranden var den bättre.
 
 
På hotellområdet fanns det fyra olika restauranger/matställen dit man fick gå för att äta eller hämta vatten och snacks när som helst under dagen. Vi behövde verkligen inte gå hungriga, för att säga som så. ;) I restaurangerna serverades typisk turkisk mat (sååå gott!) och mer internationella alternativ. I huvudrestaurangen var det olika teman varje kväll, så maten blev väldigt varierad. Ett tips till er som besöker hotellet: se till att boka bord på den mysiga restaurangen Tavern by the Sea genast ni kommer dit, för det blir snabbt fullbokat varje kväll. Likadant med de mysiga solpaviljongerna på stranden - se till att boka en så fort som möjligt!
 
 
På kvällarna ordnades det olika shower och program, och hotellbaren (också den all inclusive) var öppen till klockan elva.
 
 
Jag rekommenderar varmt det här hotellet till er som funderar på att åka till Side på familje- eller parsemester och bara vill ta det lugnt och njuta. Jag skulle lätt kunna åka dit på nytt! :)
#1 - Yvonne

Åh, vad härligt det ser ut! Vi har inte varit till Turkiet. För 1,5 år sen var vi anmälda till en Turkietresa som inte blev av pga. för få anmälningar, och då blev det en sistaminutenresa till Gran Canaria i stället. De enda södernresor vi har varit på är just den resan och så en resa till Hurghada i Egypten för 4 (?) år sen. Vi gillade båda, men i Egypten var det så jobbigt med påträngande försäljare och taxichaufförer att vi inte hade lust att röra oss utanför hotellområdet på egen hand. Och så ska alla ha dricks stup i kvarten, svårt att förstå sig på för oresvana finländare... Hur var det med sånt i Turkiet?

Svar: Det där är nog det allra största problemet med turistorter - att det kryllar av påträngande försäljare. Såna fanns det minsann gott om i Turkiet också!
En dag spenderade vi ett par timmar på en enormt stor marknad i Manavgat (en stad nära Side) och där var försäljarna värre än jag någonsin tidigare sett. Direkt man ens sneglade på ett plagg eller en väska hoppade de på en. De började dessutom alltid med att prata tyska av någon anledning. Tydligen är det så många tyska turister där att alla försäljare har lärt sig tyska. Lite knäppt.

Och detta eviga prutande! Jag är självutnämnd mästare på att pruta, men efter en vecka fylld av prutande, prutande och mera prutande blev jag överlycklig när vi anlände till flygplatsen och allt hade fasta priser igen. Tänk om man behövde pruta på allt man köper här i Finland också! Hujedamig.
TIDSTJUVEN

#2 - Tiina

Vi ska resa dit ti samma hotellet i oktober! Tack för info :) låter bra och väntar på semester redan :)

Svar: Nej men så roligt! :D
Vi försökte boka en av solpaviljongerna, men var för sent ute då vi kom på det först andra eller tredje dagen och då var de fullbokade för hela veckan. Så om ni vill ha en sån någon dag (kostar 10€) ska ni absolut boka en redan första dagen ni kommer dit.

A la carte-restaurangerna där man kan äta middag på kvällen bokar man själv via en "dator" som finns i receptionen, men när vi skulle försöka boka via den visade den att alla restauranger var "Closed". Vi gick och pratade med guest relations-personalen som kunde boka ett bord åt oss till fredagkvällen fastän det stod att det redan var fullt då, så ifall ni stöter på samma problem ska ni absolut gå och prata med henne så fixar hon det åt er. :)

Ett annat tips är att inte handla någonting i butiken som finns på nedre våningen i hotellet, eftersom allting är mycket billigare om man handlar det på affärsgatan som ligger nära till den lilla sjön utanför hotellet.
TIDSTJUVEN

#3 - Isabel Bjon

Ååh så avis!

Svar: Det var verkligen härligt! :) Men du kan trösta dig med att ni hade toppenväder här hemma också, just den där veckan när vi åkte bort. ;)
TIDSTJUVEN

#4 - Nina

Åh vad fint det ser ut, drömmer mig bort i bilderna :D

#5 - Annsoh

fina bilder! :) vad händer idag :)?