2014-09-30 | 22:17:00

Otroligt uppsving i bloggvärlden

 
Dagens toppnyhet på Radio X3M:s webbsida: Österbotten bloggregerar! Alltså vilken rubrik, va? Den är så härligt peppig och tuff att man inte kan låta bli att stormgilla den. Bloggartikeln ifråga är skriven av Jenna och är den första i raden av många, i och med samarbetet mellan Radio X3M och Finlandssvenska bloggare som nu har kickat igång. Varje månad kommer Radio X3M att göra intervjuer med de bloggare som blir utsedda till "Veckans blogg" på FB-gruppen. Denna gång är det därmed Carolina, Sara och Felicia som står i rampljuset.
 
Jag såg att någon hade lämnat en sur kommentar om att det bara är tjejer som är representerade i artikeln och att projektet kommer bestå av att majoriteten av bloggarna som presenteras är skrivna av tjejer i tidiga 20-års åldern. Men suck! När ska detta eviga klagande på brudar som vågar ta för sig och visa framfötterna ta slut egentligen? Bloggvärlden domineras av de som bloggar - så enkelt är det. Om det nu råkar vara 20-åriga tjejer som är den grupp som bloggar mest så är det givetvis också de som syns mest. Manliga bloggare är precis lika välkomna i gruppen som kvinnliga och jag tycker att det är rent av löjligt att den här diskussionen dyker upp så ofta. Vill man se fler män i bloggvärlden får man helt enkelt se till att värva sina manliga vänner. Jag skulle absolut läsa fler manliga finlandssvenska bloggar om de bara fanns. Rofa, som själv hör till minoriteten "manliga finlandssvenska bloggare" har skrivit ett mycket intressant inlägg om problematiken.
 
För övrigt håller jag verkligen med om rubriken till artikeln. Österbotten bloggregerar onekligen just nu! Eller rättare sagt - Svenskfinland bloggregerar! Det är så otroligt häftigt att se hur många aktiva bloggare det finns häromkring. Alla dessa tjejer och killar som verkligen satsar på sina bloggar och är så otroligt duktiga på det de gör förtjänar sannerligen enormt med uppmärksamhet och creds. Den som trodde att bloggarna var på väg att dö ut kan äta upp sin slips. ;)
 
Veckans blogg kan nomineras i slutet av varje vecka, så se till att hålla utkik om du vill nominera dig själv eller din kompis! På sistone har vi haft ett par veckors paus i Veckans blogg-tävlingen eftersom goodiebagtävlingen håller på att avgöras, men snart drar vi igång igen. Ni har väl förresten inte missat att fem stycken nya vinnare i goodiebagtävlingen har dragits? För att ta reda på vem som vunnit kan ni spana in de finfina videobloggarna som Ida-Marie har klippt ihop. Min favorit är nummer åtta. ;)
 
Vinnare #4: Matblogg
 
Vinnare #5: Finlandssvensk i utlandet
 
Vinnare #6: Fotoblogg
 
Vinnare #7: Föräldrablogg
 
Vinnare #8: DIY-blogg
 
Psst! Christina och Jessica har visat vad de fick i sina goodiebags! Spana in.

Finheter
Sara

Håller med rubriken på artikeln. Hehehe. Nej men alltså jag håller absolut också med dig om det där med kvinnor/tjejer och bloggar. Jag vet knappt av några manliga bloggare. Jag skulle MER än gärna läsa bloggar skriva av män om jag skulle hitta någon bra som intresserar mig, eller hitta någon överhuvudtaget :)

Svar: Jaa, exakt! Det är så otroligt irriterande dessutom när man vet att de allra flesta av de där som klagar och skriver löjliga "varför syns inga manliga bloggare?"-kommentarer är sådana som inte alls är insatta i bloggvärlden eller själva läser en endaste blogg.

Jag läser själv en halv miljon bloggar och endast fyra av dem är skrivna av finlandssvenska män:
Jonas - http://serpensalbusway.wordpress.com/
Jean - http://www.jeanforsman.com/
Andreas - http://aberrationistiskatankar.blogspot.fi/
Basse - http://basse.ratata.fi/blogg/
TIDSTJUVEN

2014-09-30 | 22:49:55 | http://www.saralene.blogg.se
emzi

Det är så roligt att det börjar hända mer nu i bloggvärlden :D tycker att det varit så tyst en tid nu. :D

Svar: Du har så rätt. :) Det är sjukt kul att se hur allting bara blir större och större nu igen!
TIDSTJUVEN

2014-10-01 | 11:46:48 | http://emmelemzi.com
Sara

Ja men Jonas blogg läser jag ju faktiskt också! Även om den ju inte är så jätteaktiv, så jag glömde lite bort den :) ska ta mig en titt på de andra!

Svar: Jaa, Jonas kunde allt ta och vara lite aktivare tycker jag. ;)
TIDSTJUVEN

2014-10-01 | 13:19:08 | http://www.saralene.blogg.se
Christina

Superkul att det uppmärksammmas.. :) å ja, visst är kategorin 20åringar som bloggar rätt stor, men då behöver man väl inte läsa dessa bloggar.

På tal om bloggar skrivna av män så läser jag bara en, å de råkar va min morbrors. Men annars tycker jag att det borde finnas fler bloggar skrivna av män, gärna 20-åringar. ;) hahaha....

Svar: Ja, verkligen roligt! :) Din morbrors blogg brukar jag faktiskt också kika in på ibland.
TIDSTJUVEN

2014-10-01 | 16:17:08 | http://finachristina.com
Lille John

Jag tänker inte säga så mycket om manliga bloggare vs kvinnliga bloggare för jag bryr mig helt enkelt inte. Är för upptagen med att skriva på min egna blogg.

Men det jag tycker är roligt är att rubriken lyder "Österbotten bloggregerar". Är majoriteten av gruppen österbottningar eller något?

Svar: Ibland är det hälsosamt att inte ha åsikter om allt också. :) Och jo, den där rubriken är ju allt lite lustig. ;) Jag antar att den syftar på att alla de tre bloggarna som blev "Veckans blogg" är Österbottningar. Annars tror jag att det är rätt jämn fördelning av bloggare från såväl Österbotten som sydligare landskap i gruppen.
TIDSTJUVEN

2014-10-01 | 21:57:02 | http://littlejohan.blogspot.fi/
natalie

Hejsan! Såg idag att det var jag som vann i kategorin allmänna bloggare, himla kul men vad ska jag göra som nästa nu? Har inte riktigt förstått haha :)

2014-10-06 | 19:33:23 | http://alektopaten.webblogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?