2014-07-02 | 09:36:00

Somrig familjefest på Norrvalla

 
Solsken, bra musik och glada besökare - så kan man sammanfatta gårdagens Sommarfest på Norrvalla. Jag skuttade runt i en neongrön t-skjorta som fotograf på evenemanget och häpnade ständigt över vilken härlig stämning det var på Norrvallas konstgräsplan igår. Hela planen hade förvandlats till ett enda stort konsertområde för vuxna, barn och allt däremellan. Plötsligt var man inte i Vörå längre, utan man hade förflyttats till ett riktigt häftigt picknickområde med hoppslott och festivalkänsla. Till och med vädret visade sig från sin allra bästa sida.
 
 
Det enda som var lite harmligt var att min egen åldersgrupp var rätt underrepresenterad i publikskaran. Var befann sig alla barnlösa 20-åringar igår? Man kunde ju lätt ha skippat Arne Alligator och kommit dit lagom till resten av programmet. Jag menar, hur ofta ser man så bra artister som Krista Siegfrids, KAJ, Redrama och Panetoz på samma show i lilla Vörå? Inte ofta kan jag lova.
 
 
Finaste Alexandra som hänger hemma i Österbotten över sommaren dök upp i vimlet, så vi slog följe. Eftersom gräsplanen var så stor behövde man inte stå och trängas längst fram om man inte ville. Det gick lika bra att sitta och picknicka och prata en bit bort. Hur bra som helst!
 
 
Härliga Krista Siegfrids och hennes Ding Dong-tjejer levererade en alldeles sprudlande och energisk show. Jag vill också ha en guldskimrande paljettklänning att dansa loss i.
 
 
Men allt var inte bara hopp- och trallvänligt. Det var svårt att hålla tårarna tillbaka när Krista sjöng de sista tonerna i Can You See Me. Vackert!
 
 
Autografköerna var de längsta i mannaminne. Kristas kö ringlade sig ut från autograftältet, ända till andra sidan av konstgräsplanen där den vände och ringlade sig halvvägs tillbaka igen. När KAJ hade spelat klart en timme senare satt Krista fortfarande och signerade och fick snällt masa sig åt sidan för att göra plats för KAJ (som precis som Krista hade helt galet många fans!).
 
 
KAJ drog en så fenomenalt bra show att det inte är klokt ens.
 
 
Avslutningsvis gav de publiken en smygpremiär på sin nyaste singel Jåo nåo e ja jåo YOLO ja nåo, som handlar om en 50-årig Pensalabo som får för sig att gå på krog eftersom han tror sig vara lite coolare än vad han kanske egentligen är. Jag skrattade så att jag nästan grät och kan inte för fem öre vänta på att de ska släppa singeln och den tillhörande videon på riktigt. Jag frågade när den släpps och de berättade att den kommer så fort videon är färdigklippt. Så håll ut gott folk! 
 
 
Redrama bidrog med lite hiphop.
 
 
Ett tag hotade ett gäng mörka moln att närma sig Vörå, men Redramas hitlåtar fick molnen att vända och solen fortsatte därmed att skina över slätterna.
 
 
Sist ut på scenen var det svenska bandet Panetoz. Ett riktigt sommarband som har massvis med trallvänliga låtar som är alldeles perfekta att skutta runt till på en sådan här sommarfest.
 
 
Och Panetoz fick verkligen hela publiken att dansa och pausa. Vilket drag! Vilken glädje! Det blev en riktigt fin avslutning på ett superbra evenemang och jag har fortfarande svårt att tro att allt det här faktiskt gick av stapeln här i min hemkommun Vörå igår. Vörådagsveckan är därmed inledd med dunder och brak. Det här gjorde ni bra, Folkhälsan.
 
Tack för en superbra sommarfest Norrvalla!

Finheter
Anonym

https://www.facebook.com/events/442987802505122/

och sön 6.7 är det Loppisrace i norra Vörå: Karvsor, Kovik och Tuckor. Se länk ovan.

Svar: Jamenvisst! Vi ses där. :)
TIDSTJUVEN

2014-07-02 | 13:46:04
Anonym

oooohhhh, händer mycket i trakterna just nu! :)

Svar: Ja verkligen! Bygden lever verkligen upp under sommaren. Det är någonting kul på gång precis hela tiden känns det som. :)
TIDSTJUVEN

2014-07-02 | 17:18:21
Anna-Lena

Ja, KAJ:s raplåt var helt fantastisk, jag skrattade också så jag grät. Hoppas man får höra den snart igen!
P.S. Det var kul att träffas :-)

Svar: Eller hur! :D Vi får hålla tummarna för att klippningsarbetet går relativt snabbt så att vi kan börja spela den på repeat via YouTube snart. ;) Och jag håller med, det var riktigt roligt att äntligen träffas på riktigt! Vi ses säkert fler gånger. :)
TIDSTJUVEN

2014-07-02 | 19:38:09 | http://blogg.vasabladet.fi/inredning/
Linda

Åh vilken rolig tillställning :D borde ha varit där ser jag!

Svar: Det var superkul. :D Nästa gång hänger du också med!
TIDSTJUVEN

2014-07-02 | 20:07:48 | http://lindasjolund.blogg.se
daniela

ååh va de ser mysigt ut! :)

Svar: Härligt om åtminstone lite av stämningen återspeglas i bilderna. :) Det var verkligen ett riktigt roligt evenemang. Toppen koncept!
TIDSTJUVEN

2014-07-02 | 20:50:06 | http://ddanielas.blogg.se
Linda

Oj no e ja nou lejd att it ja släpa me ti Vörå!! :( Hoppas he komber flejr tillfällen, å tå måst do dra med me! :D

Svar: Nästa gang tänker ja absolut släp me de! :D
TIDSTJUVEN

2014-07-03 | 08:21:56
Linda

Ja ja måst nou nestan he :D KAJ får man jo it miss på jeppisdagan iallafall :))

2014-07-03 | 21:51:48 | http://lindasjolund.blogg.se
ellenlundis

Va roligt det såg ut! :)

2014-07-08 | 22:47:37 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?