Dubbeljackpott i bakteriefynd

 
Labbsvar och läkarsamtal berättade igår att jag har både streptokocker och stafylokocker. Dubbeljackpot! Fast det faktum att tre penicillintabletter om dagen inte tagit kål på utslagen ännu tyder på att de i grund och botten inte beror på bakterierna utan på enterovirus, höstblåsor, påstod min läkare. Höstblåsor!?? Då kan man fråga sig hur urbota värdelöst immunförsvar jag egentligen har när höstblåsor börjar se ut så här. Och på precis hela kroppen. Myyyysigt. Jag trotsade de där fördömda utslagen och for till Vasa genom snöstormen igår kväll, för man får nämligen inte vara borta från ÅA ens en dag om man inte vill göra femtiosjutusen kompletteringsuppgifter. Även om man är en zombie. Så vi får se hur det här går nu.
#1 - Isabell / Keilys.org - Illustration & design

Det där lät ju inte så trevligt! Men åtminstone så lät alla namnen på det skoj :D streptokocker och stafylokocker, haha!

Svar: Haha, ja alltid finns det någonting man kan glädja sig åt! :D
TIDSTJUVEN

#2 - Anonym

Men det var nu som f-n att man inte ska få vara borta om man är sjuk. Det får man på alla arbetsplatser också. Dessutom risk att du smittar en hel andra med höstblåsorna.

Svar: Eller huuur! Är man sjuk är man sjuk, det är ju inte precis så att man blir det med flit heller. De flesta ÅA-lärare har dessutom inte den minsta förståelse för frånvaron, utan prackar på en den ena 3-sidors uppsatsen efter den andra för varje frånvarolektion. Vill man inte ha de där uppsatserna och kompletteringsuppgifterna (som tar dubbelt så lång tid som lektionerna i fråga) måste man sitta där halvdöd bara för att få sitt namn med på närvarolistan. Sjukt system.
TIDSTJUVEN

#3 - Sandra i sagarden

Men blä vad du nu råkar ut för eländigheter :/

Svar: Jag verkar alltid ha en enorm otur på hösten. Är det inte halsböld så är det någonting annat.
TIDSTJUVEN

#4 - PHOTOGRAPHER Elina Meuller

Fin bild! Och krya på dig

Svar: Tack, jag ska försöka! :)
TIDSTJUVEN

#5 - sara

Vilken fin bild!

Svar: Tack så mycket! :)
TIDSTJUVEN

#6 - Pia

Oj nej vad du råkar ut för mycket :/ Krya på dig!

Det är nog sjukt då man inte ens borde vara borta fast man är sjuk! :O man kan ju faktiskt inte göra något åt det om man blir sjuk.

Svar: Tack! Ja, visst är det knäppt att det ska vara så här. Hade man haft ett jobb hade man ju sjukskrivit sig för att vila upp sig och bli frisk, men studerar man så får man tydligen bara skylla sig själv och försöka hänga med ändå.
TIDSTJUVEN

#7 - Ellen (alatariel)

Ush, inte alls roligt! Fin bild föresten. :)

Svar: Nej, verkligen inte. Och tack! :)
TIDSTJUVEN

#8 - Irma - irmalaleh.blogg.se

jättefin bild.

Svar: Tack! :D
TIDSTJUVEN

#9 - Rebecka

För två år sedan hade jag också höstblåsor, hemska utslag var det men inte på hela kroppen som du har. Det var nog bara att vänta ut det, men äckliga var de. Det tycks vara en ganska vanlig sjukdom på hösten (då jag var till HVC sa läkaren att flera barn hade varit där med samma infektion, har läst om den i VBL också) men det tycks ändå vara svårt att klassificera den...

#10 - Annika

Fin bild :D