Norrskenssäsongen är här igen

 
Tänk att få bo just precis här, där jag har möjlighet att dra på mig första bästa jacka och mössa, sticka fötterna i närmaste par skor och rusa ut med kameran och stativet under armen när norrskenet flammar utanför fönstret. Stega tvärs över åkern dit gatlamporna inte når med sitt ljus, ställa in kameran och klicka på avtryckaren samtidigt som den stjärnprydda himlen ovanför huvudet skiftar i tio olika nyanser av grönt.
 
 
Att få se norrskenet flamma och tillta i intensitet, dansa över himlen och sedan dra sig tillbaka i någon minut för att komma igen med dubbel styrka... Att bara få stå här, och njuta av naturens storhet. Det är lycka för mig. 
#1 - Marre

Wow! Så vackert! Det är en dröm jag har, att se riktigt norrsken någon gång. Borde ju inte vara en omöjlighet eftersom folk som bor här ser det lite nu och då, men jag har alltid missat det tyvärr.

Svar: Jag hoppas verkligen att du får se ett någon gång. Det är alltid lika magiskt.
TIDSTJUVEN

#2 - Viktoria

Jag har aldrig sett norrsken och som personen ovanför säger är det också en dröm för mig. Det hade varit typ det häftigaste någonsin att se.

Svar: Hoppas att du också får uppleva norrskenet någon gång <3
TIDSTJUVEN

#3 - Sara Ekman

Men wow så vackert!! Har aldrig sett det i verkligheten :)

Svar: Ja, det är magiskt. :)
TIDSTJUVEN

#4 - Amanda

Kommer det att ordnas någon finlandssvensk blogg gala nu 2018? Jag gillade verkligen konceptet med att bloggare från hela svenskfinland träffades och favoriter lyftes fram.

Svar: Jag kan svara på den frågan i ett skilt inlägg. :) Tror det är fler än du som undrar samma.
TIDSTJUVEN

#5 - Amanda

Verkligen jättefint, norrsken är så magiskt!

Svar: Eller hur! Tack :)
TIDSTJUVEN

#6 - Danielas Dagbok

Alltså jag har fortfarande ALDRIG fått uppleva norrskenet!! Håller så tummarna att det skulle ske nu när jag ska spendera hela nästa vecka i Österbotten, verkar vara så jäkla magiskt

Svar: Nämen, är det sant? Ett tips är att hålla koll på http://www.aurora-service.eu/ för att se när chansen är stor att se norrsken. :)
TIDSTJUVEN

#7 - Maria Linnea

Wow vilka fina bilder! Vi hade nog norrsken här i Kokkola också, men det var inte alls sådär starkt! Eller i alla fall syntes det inte lika bra! :)

Svar: Tack så mycket! Här var det verkligen intensivt vackert. :)
TIDSTJUVEN

#8 - Jarina

Så vackert! Jag såg det till och med här i Åbo, dock bara inifrån fönstret men ändå :)

Svar: Häftigt att det syns så långt söderut i Finland också! :)
TIDSTJUVEN

#9 - Sara

Har alltid hittills i år lyckats se det just när jag är påväg att gå och lägga mig :/ snyfft. Hoppas jag får fler tillfällen. Det blir alltid så vackert på bild! :)

Svar: Vid sådana tillfällen får man så lov att dra ytterkläderna ovanpå pyjamasen och bege sig ut. ;) Oftast är det ju först sent på kvällen när det är riktigt mörkt som norrskenet syns. Jag hoppas också att det blir många norrskenskvällar framöver :)
TIDSTJUVEN