Värmebölja, skärgård och fint sällskap

Ibland visar sig Finland från sin allra bästa sida! Den senaste veckan har det varit rekordvarmt, och jag läste att vi till och med haft fler plusgrader här i Finland än i Spanien. Det kan man kalla lyxigt!
 
  
I måndags var det tidig väckning som gällde för min del, för då bar det av med bil ner till Åbo och sedan med färjan över till Nagu tillsammans med ett gäng kollegor. Vi gick på kurs och fick samtidigt njuta av en 30-gradig skärgårdsmiljö. Det kändes precis som att vara utomlands!
 
 
Vi bodde på Hotel Stallbacken, som var en gammal bondgård renoverad till hotell. Om jag någon gång återvänder till Nagu skulle jag mer än gärna bo på precis samma hotell. Det var så familjärt och mysigt! Och frukosten var tipptopp trots att det var ett litet hotell. 
 
 
Jag är väl kanske lite underlig, men jag älskar att sitta på kurser och föreläsningar. Speciellt när det är gästföreläsare från andra länder på besök. Alltid lär man sig något eller får en ny synvinkel på saker och ting. Den här gången fick vi höra hur bland annat Åre i Sverige och Vinje i Norge har jobbat med integration. Intressant!
 
 
Och så blev det en hel del god mat i gott sällskap förstås.
 
 
På hemvägen blev det ett obligatoriskt stopp vid IKEA i Reso. Allt annat vore väl otänkbart när åtta kvinnor är på roadtrip? Jag var till IKEA i Tammerfors så sent som förra veckan, så vi kan väl säga som så att årets IKEA-kvot är fylld med råge nu. 🙈
#1 - Angelica Wåhlin

Men åh, ser så mysigt ut!

#2 - Hemma Hos Felicia

så himla härligt ni hade det, man kan ju hoppas på att sommaren erbjuder lika fint väder!! :)

#3 - JUNITJEJ

Vilka härlig bilder!

#4 - Ulrika

älskar också kurs! och skärgårdsmiljö som gör att det känns som man är på semester också, för den delen :)