Fredag på Juthbackamarknaden

 
Igår packade jag ner regnjackan i Kånken, drog de tuggummirosa gummistövlarna på fötterna och styrde kosan mot Nykarleby tillsammans med sambon. Det är marknadshelg vid Juthbacka och julafton för oss loppisälskare. Tänk att det var så här varmt och fint på Juthbackamarknaden för två år sedan och att det såg ut så här förra året! I år var det kallt, ruggigt och regnigt. Man fick nästan lite festivalkänsla med gummistövlar!
 
 
Turligt nog var det uppehåll under i stort sett hela kvällen, så det gick riktigt bra att promenera runt mellan skatter och skräp utan att bli alldeles genomblöt. De flesta besökarna hade nog blivit avskräckta av regnet ändå, för det var ovanligt glest bland besökarna.
 
 
Juthbackamarknaden är verkligen en succé år efter år. Det fanns sååå mycket som gärna hade fått följa med hem i år, men det mesta var alldeles för dyrt för min plånbok. Det är så trist att se hur överprissatt allting har blivit. Det känns som att försäljarna tror att de kan ta hur hutlösa priser som helst och att besökarna ändå ska köpa bara för att loppis är inne just nu. Jämför man vanliga loppispriser med Juthbackapriser får man nästan dubbla allting för att komma upp på Juthbackanivå. Trist. Men det är väl så det blir när någonting blir riktigt populärt och hypat. Juthbackamarknaden är ju absolut den enda i sin klass här i landet.
 
 
Någon uppstoppad grävling köpte jag inte, men en del annat fick följa med hem. Mest lakritsremmar förstås, men också en del andra "fynd". Jag lovar att visa lite senare! :)
#1 - Jessica

De e så himla mysigt att gå omkring på marknader/loppisar och titta (och köpa!!) Man skulle ju önska att man har obegränsat med yta och pengar bara :)

#2 - Sandra -vardagsflow

Ja en del prylar är ju inte alls billiga, medan annat är hur prisvärt som helst! I år blev det faktiskt en rätt billig historia för vår del :) dyraste var väl parkeringshuset och kompostkärlet för 15€ vardera ;)

#3 - Hanna - Träning och min vardag som trebarnsmamma

Kul med marknad!

#4 - Linda Mikaelsdotter

Vilka fina bilder. Vad har du för inställningar när du tar såna bilder? Kram

#5 - daniela

du passar så bra i dendär kepsen maria, skitsnygg!

#6 - Silje

Åhh vilka skatter där finns!! :)

#7 - AK

Kanske var många som gjorde som jag också, fick nog att köa över 1h mellan Vasa å Kvevlax i bilen och sen sket i det hela :)

#8 - sarah

Sådär bra vill jag också passa i min NY lippis!

#9 - annika

Alltså Maria, du är så söt så man smälter! :O