2019-04-01 | 15:57:00

Sputniks nya sovplats: barnvagnen

  
Jag trodde att vi var på det torra när vi klarat oss genom tre kalla vintermånader utan att det här hade skett en enda gång. Sedan blev det vår och något hände... Nu har Amelie blivit väckt fyra gånger på två dagar av att Sputnik lagt sig att sova ovanpå vagnslocket. 😣 Han har alltså inte krupit in i vagnen men hoppat upp och bänkat sig ovanpå den. Alla tre katterna brukar hänga med ut på vagnpromenad, men annars inte bry sig i vagnen varken när den är inomhus eller utomhus så jag vet inte vad som tagit åt Sputnik nu helt plötsligt. Amelie såg helt förskräckt ut när han hade hoppat upp dit och väckt henne mitt i skönhetssömnen för andra gången idag. 🙈 Stackaren.
 
Att hålla katterna inne varje gång barnet ska sova ute i vagnen funkar inte i detta hushåll, så nu måste vi nog skaffa någon form av galler att sätta ovanpå vagnen så det stackars barnet inte blir mosat av en kärleksfull frass ett par gånger om dagen. Det spelar ingen roll om vagnen står på skuggsidan eller solsidan av huset – Sputnik hoppar ändå upp dit. Suck. Hur har ni andra med barnvagn och katt gjort? 

Finheter
NillanWik

Vår kisse hoppade nog också upp på locket och sov, i början brukade jag nog schasa bort henne men sedan konstaterade jag att fröken aldrig vaknade av det utan istället sov vidare hur bra som helst så kissen gjorde ju ingen skada utan var mera beskyddande. Skulle hon farit in i vagnen skulle det varit en annan sak, men det hände nog bara ett par gånger... Beror väl kanske lite på hur tung katten är och hur barnet störs eller inte av det.

Svar: Vad skönt att tösen inte vaknade av det hos er! 😊 I och med att Sputnik alltid är så beskyddande gentemot Amelie inomhus (sover nära henne, vaktar när någon annan än vi föräldrar håller i henne...) så tror jag att han precis som er katt bara vill väl där ute också. Men han är ju ingen liten frass precis, så det blir ett problem i och med att hon vaknar när han hoppar upp och lägger sig. 🙈 Månne ett galler kunde ta emot stöten så hon inte vaknar när han hoppar dit.
TIDSTJUVEN

2019-04-01 | 16:04:19 | http://pernillanikssonwik.com
Jenni

Kanske sku läns att köp ett kattgaller? Vet int om de fungerar, ha int haft själv men sitt att såna finns till salu ofta på fb-loppisar :)

Svar: Oh, jag måste ta och kika igenom fb-loppisarna nu genast! 😊 Tack för tipset.
TIDSTJUVEN

2019-04-01 | 16:04:20 | http://jennivillanen.fi
Josefin

Idag blev Naya väckt av att en av katterna tagit sig IN i vagnen, trots myggnät... Så det blir nog att söka kattgaller här också.

Svar: Men attans, verkar som att katterna fått vårfnatt. Tur att både Naya och Amelie ändå är så pass stora nu att katterna inte borde kunna göra någon större skada än att väcka dem när de hoppar upp dit. Hoppas du får tag på ett kattgaller!
TIDSTJUVEN

2019-04-01 | 16:48:04 | http://Http://junimamma.blogspot.com
Sara Ek

Då använde jag nog ett kattgaller som jag köpt begagnat, kändes tryggt iom att jag visste att katten inte kunde lägga sig ner på babyn. Men visst vaknade han ibland av du sen förstås. Har inte gallret här. Men ifall du är intresserad av att låna/testa ett Clippasafe Universal cat net (som ser ut som ett stormaskat nyggnät att spänna runt vagnen) så är det nog bara att komma in o låna nåt kväll. Jag kom mig inte för att använda det iom att jag hade två olika modeller. Vet alltså inte hur det fungerar i praktiken, ev lite mer "arbete", men ev kanske katten inte kan sitta lika bra på vagnen med det 🙂

Svar: Oj, det låter super med kattnätet! Jag skulle gärna låna och testa det om jag får. Vi har en liten inflyttningspresent till er, så vi har tänkt kika förbi någon dag. :)
TIDSTJUVEN

2019-04-01 | 20:17:24
Caroline

Vi köpte ett kattgaller på loppis. Har faktiskt inte använt det. Hittills, under de här 9 månaderna så har vi helt enkelt inte behövt det. Katterna har inte alls brytt sig i vagnen. På sin höjd gått in under vagnen i korgen som finns där, men inte brytt sig om vad som finns högre upp. Så mitt tips är nog kattgaller :).

Svar: Skönt att era katter inte har brytt sig desto mer i vagnen! :) Man vill ju att barnen ska få sova i lugn och ro där ute.
TIDSTJUVEN

2019-04-02 | 20:04:22 | http://www.voitbygirl.blogg.se
Sanna

Vi har inte egen katt men det finns flera katter här på radhusgården. Vi har i princip alltid på ett kattgaller i metall. Man vet ju aldrig och jag skulle inte vilja vara med om att en katt eller tex mink kommer in i vagnen! När jag sökte ett kattgaller för några år sedan så fanns det inte att köpas som nya men som nån annan skrev så finns det ofta till salu på fb-loppisar. Det går ju också att efterlysa 🙂

2019-04-06 | 19:41:17
ellenlundis

Vilken bus-katt. :P

2019-04-12 | 21:45:32 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?