2018-11-17 | 16:59:00

Hänt i veckan

 
Så är vi plötsligt inne på den 35:e graviditetsveckan och antalet dagar till beräknat förlossningsdatum är så lite som 41. Man blir ju nästan lite nervös. 😉
 
Den här veckan var den sista hela jobbveckan för min del, och nästa vecka väntar en ynka jobbdag innan jag går på moderskapsledigt och ger över nyckelknippan, jobbtelefonen och ansvaret till min vikarie. Jisses alltså, så den här hösten har rusat iväg. Var det inte nyss augusti och skolstart?
 
Det blev ett gäng långa och hektiska jobbdagar nu på slutet, med eftermiddagarna fullspäckade av möten, föräldrasamtal och infoöverföringar... stressigt, men samtidigt väldigt vemodigt. Jag gillar att ha mycket på gång, och nu var det troligen sista gången på en lång tid framöver som jag hade ett så fullklottrat veckouppslag i min kalender. Från och med tisdag väntar vila och förberedelser inför bebisen. Eftersom jag fortfarande är pigg och mår bra skulle jag lätt kunna jobba någon vecka till som det känns nu, men jag antar att man behöver den här tiden före bebisens ankomst för att förbereda sig rent mentalt också. Det kommer säkert behövas en vecka eller två bara för att koppla bort jobbtankarna och ställa in sig på det stundande familjelivet.  
 
 
Förra veckan var jag på rådgivningskontroll och hälsovårdaren klämde och kände på magen och blev inte riktigt klok på vilken väg Gäddan ligger just nu. Först var hon säker på att det är huvudet som känns som en hårdare utbuktning en bit ovanför min navel, vilket alltså skulle betyda att bebisen ligger i sätesläge. Men sedan när hon lyssnade på hjärtljuden verkade det ändå som att huvudet ligger neråt och den där utbuktningen alltså istället är en bebisrumpa. Själv tror jag mer på det sistnämnda, för när Gäddan har hicka verkar hickningarna alltid komma nerifrån magen och inte uppifrån. Nå, hur det egentligen ligger till lär ju visa sig på nästa ultraljud i början av december, och det känns onödigt att börja oroa sig för sätesläge redan nu. Med 41 dagar kvar till BF hinner Gäddan garanterat vända sig både en och två gånger innan det är dags att komma ut. 😅
 
Förutom jobb och rådgivningsbesök har vi haft både familjeförberedelsekurs och profylaxkurs på programmet på sistone. Profylaxkursen var verkligen guld värd, och när vi körde hem från Nykarleby den kvällen kände både sambon och jag oss riktigt taggade för att föda. Vi hade kunnat åka raka vägen till förlossningavdelningen! Om någon av er läsare är nyfiken på att höra mer om vad profylaxkursen går ut på kan jag ta det i ett skilt inlägg. Den är verkligen matnyttig och peppande och jag kan rekommendera den till alla preggopar där ute. 
 
 
I övrigt knallar graviditeten på som den ska. Magen växer, fötterna sväller och jag köpte det sista inför bebisens ankomst idag – ett babyskydd till bilen. Nu tror jag minsann att vi har allt. 

Finheter
Jessica

Är det kommunen som ordnar profylaxkursen? :)

Svar: Nej, den ordnas i privat regi. Finns på Facebook under "Profylax i Nykarleby": https://www.facebook.com/Profylax-i-Nykarleby-520359011455678/ Nästa tillfälle verkar vara den 4 december. :)
TIDSTJUVEN

2018-11-17 | 19:13:23
Julia

Ja skriv gärna mer om profylaxkursen! Är just nu gravid i v 21 och är intresserad att gå lite längre fram, så skulle vara jätteintressant att läsa mer om sådan kurs!

Svar: Härligt, då ska jag absolut berätta mer om kursen. :D
TIDSTJUVEN

2018-11-17 | 20:56:46 | http://juliahann.com
Lina

Jag fattar att det här inte kommer att vara din prio-ett fråga i var du är just nu i livet. Men skit samma, jag frågar ändå. Du skrev att det är viktigt för för dig att du köper begagnat till ditt barn. Fin tanke såklart. Samtidigt bor du på en gård var man avlivar djur för nya pälsars skull? Hur tänker du där? https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jatteravar-filmade-pa-finska-palsfarmer

2018-11-18 | 01:29:39 | http://lineriet.com
ellenlundis

Så roligt! 💚

Min syster och hennes man väntar barn. Bebisen är beräknad att komma 6 Mars 2019.
När kommer eran bebis?

Svar: Wow, så roligt att du snart blir moster! :D Vi har beräknat datum den 28 december.
TIDSTJUVEN

2018-11-18 | 07:48:38 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Lina

Hej igen1 Läste nu om min fråga och tycker att den kom ut lite väl hård. Förlåt för det, verkligen inte min mening. Ville liksom mer ha som önskeinlägg dina tankar kring grejen med pälsnäring och hur du känner för det hela? Vi tänker nog som natt och dag på den fronten och just därför är jag nyfiken på dina tankar. Såklart inget du måste svara på. Ha en fin kväll och grattis till graviditeten. Superkul!

Svar: Hej! Tack för gratulationerna och förtydligandet angående den förra kommentaren. Vi ska se om jag kanske får ihop ett sådant inlägg nu under moderskapsledigheten. Tillsvidare kan jag rekommendera att du går in på ProFurs hemsida och läser: https://profur.fi/sv. Där finns många informativa texter. :)
TIDSTJUVEN

2018-11-18 | 19:46:21 | http://lineriet.com
Johan

Men Iiiik Vad nära det är nu för er del ❤ Jag tycker det var nyss som jag läste att du var gravid i början.

Svar: Ja veckorna går i en rasande fart nu! <3 Vi gick ut med graviditeten på sociala medier när mer än halva tiden redan passerat, så kanske det är därför som det känns som att det gått snabbt också.
TIDSTJUVEN

2018-11-24 | 17:46:27 | http://joije.wordpress.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?