2018-05-02 | 20:15:17

Valborgshelgen

Efter en lång och kall vinter blev det äntligen vår. Valborg! Första maj! Nu flyr mörkret sin kos och vi har allt det bästa framför oss: sommarmånaderna. 
 
 
Valborgsmässoafton började för min del medatt denna kille ↑ och en av hans bröder hade veterinärtid. Kastreringsdagen var kommen. Mamma och jag satte våra småkillar i varsin kattbur och styrde gemensamt kosan mot fru veterinär för att fixa båda bröderna samtidigt. Gustaf hade pipit något förskräckligt ända sedan de startade, medan Kosmos å sin sida var tyst som muren när han satt där i sin bur i baksätet av bilen. Vi tänkte att han kanske stålsatte sig för vad som komma skulle.
 
När vi kom ut ur Jepposkogarna och närmade oss Lillby smög sig plötsligt en stickande lukt in i våra näsborrar. Har de redan börjat sprida gödsel här? funderade mamma och jag. När lukten snabbt tilltog i styrka och blev till en outlidlig och mycket kännspak stank förstod vi att det inte var gödselspridning på gång... Och när stanken följdes av ett hulkande ljud från baksätet och sedan ljudet av en spyende katt förstod vi att Kosmos tystnad inte berott på nervositet... utan på ren och skär åksjuka. Vi tackade vår lyckliga stjärna för att vi nästan var framme. Om ni inte upplevt känslan av att sitta i en bil där en åksjuk katt har både bajsat och spytt hoppas jag att ni heller aldrig behöver uppleva det. Det är ingen angenäm upplevelse, för att uttrycka det milt. 😅
 
Väl framme vid veterinären fick vi börja med att reda upp olyckan, och sedan var Kosmos först ut på operationsbordet (efter att han fått en dusch förstås). Själva ingreppet gick riktigt smidigt för båda killarna, och hemresan var desto lugnare än ditresan hade varit. Inga oroliga pip i den ena buren och ingen åksjuka i den andra, utan bara två groggy småkillar som sakta men säkert började piggna till efter narkosen. Slutet gott, allting gott.
 
 
Medan Kosmos vaknade till liv igen pyntade jag huset litegrann och bakade inför kvällen. Vappen till ära skulle jag nämligen få finbesök av fyra stycken favoritbrudar. 
 
 
Vid sju kom Sara, Mimmi, Cila och Madde över, och så högg vi in på tacopaj och sallad medan samtalsämnena avlöste varandra. 
 
 
Timmarna bara rusade iväg, och efter att Mimmis hemlagade mjöd och mammas hembakade munkar var förtärda var det dags att förflytta sig till jacuzzin. Där satt vi sedan och bubblade tills vi var skrynkliga som ett gäng russin. Eller skrynkliga som de åttioåriga tanter vi stundtals kände oss som när vi hundra gånger hellre spenderade vappen i hemmets lugna vrå än ute i något stadsvimmel. Ibland är en barn- och gubbfri kväll allt man behöver. 
 
 
På första maj kallade jobbet igen, och jag fick åka en sväng in till stan för att gå på marknadstorget med kidsen. Vi köpte tre lakritsremmar och en påse sockervadd. Sedan började det regna. 
 
Den var den valborgshelgen det. Vad har ni andra haft för er?

Finheter
Angelica Wåhlin

Nä men oj, stackars liten som blev åksjuk!

2018-05-03 | 18:55:27 | http://angelicawahlin.se/
ellenlundis

Dina inlägg är så mysiga! ☀️ Och dina foton!

Hur mår dina katter nu då? Inge kul att vara åksjuk, det vet jag hur det känns. Brukar vara rätt ofta när jag åker buss, bil och båt. Ibland tåg. :P

2018-05-13 | 22:53:03 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?