2018-03-25 | 12:02:00

Våffelkalas mot rasism

 
Igår spred sig doften av nygräddade våfflor på torget i Vasa.
 
När Röda korsets ungdomsutskott slår ihop sig med den internationella klubben, Vasa svenska avdelning och Vasa finska avdelning kan det inte bli annat än succé. För att uppmärksamma Veckan mot rasism ställde vi till med ett våffelkalas utan dess like igår. Fyra våffeljärn gick varma och stundtals ringlade sig kön lång mot frihetsstatyn. Amina som blev våffelansvarig tippade att saldot för dagen blev närmare 400 våfflor. 400! Det är rätt många våfflor det. 
 
Förutom att bjuda på våfflor och kaffe diskuterade vi rasism och fördomar med de som kikade förbi. Det blev på många vis en riktigt lyckad dag. 
 
 
Inte bara en utan två Reddie-hundar dansade runt och delade ut ballonger och kramar till barnen. Solen lyste dessvärre med sin frånvaro och det var lite blåsigt under dagen, men som tur hade vi en egen DJ på plats och fick skutta runt till bra musik för att hålla värmen i fötterna. 
 
 
Jag hoppas att vi kanske väckte någon liten tanke hos de som rörde sig på torget igår. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att ta ställning mot rasism. Ibland räcker det med att le mot människorna man möter på gatan och ibland behöver man vara den som säger "Nej, det här är inte okej" när någon av ens kompisar berättar rasistiska eller sexistiska vitsar. 
 
 
Att ta ställning mot rasism börjar dock alltid från en själv, genom att man blir medveten om sina egna fördomar och väljer att se förbi dem. Det första steget är att man vågar förändra sitt eget sätt att se på omvärlden. 

Finheter
Kommentera:
Kom ihåg mig?