2018-03-29 | 19:50:29

När en sak leder till en annan

 
Idag skulle jag påskpynta. Det slutade med att jag storstädade hela huset. Ni vet hur en sak ibland leder till en annan? Precis så var det idag. 
 
Det hela började med att jag letade efter lådan med påskpynt i förrådet. Jag hittade den inte, men istället hittade jag några glas som behövde diskas. Jag ställde dem i diskmaskinen och sedan var processen ungefär så här: tömde diskbänken på disk → städade bänkytorna i köket  förde ut skräpet  städade skåpet under diskbänken  dammsög köket  skurade köksgolvet  satte kökshanddukarna i tvätten  satte igång en tvättmaskin  böt lakan i sängen  storstädade sovrummet → rensade garderoben på kläder att sälja/ge bort  satte igång en till tvättmaskin städade badrummet...
 
Och därifrån spårade det vidare, samtidigt som jag lyssnade på x antal poddavsnitt. Vips hade hela huset fått sig en omgång innan jag ens hade hittat påskpyntet. Jag tror att jag blivit galen! 😜
 
  
En stor orsak till att det inte känns allt för betungande att städa är helt klart vår robotdammsugare. Sambon och jag bestämde redan för flera år sedan att den dagen vi har ett hus ska vi investera i en robotdammsugare. När vi förlovade oss sparade vi presentpengarna till just det ändamålet och när vi köpte ny soffa beställde vi högre ben än standardmodellen, så att en framtida robotdammsugare skulle ta sig under den. 
 
 
Nu dammsuger vi genom att flytta Electra (ja, hon har förstås ett namn) till det rum som ska städas, sätter igång henne och stänger dörren. Sedan dammsuger hon tills hon är klar. Då tystnar hon och kör tillbaka till exakt den plats där man ställde ner henne. Så otroligt smidigt och tidsbesparande! Medan Electra dammsuger i ena ändan av huset hinner man städa och torka damm i den andra. Electra är värd sin vikt i guld. Hon städar så noggrannt ända in i hörnen, säger till när hon behöver laddas och har till och med wifi så att man kan starta henne fastän man själv inte är hemma. De enda nackdelarna är att hon inte ryms in under sängen och att katterna inte gillar henne. 😉
 
 
Nu är huset skinande rent och jag har lokaliserat påskpyntet.
 
  
Eller ja, påskpynt och påskpynt... Inte är det ju konstigt att jag knappt hittade lådan, för det var ingen låda utan bara en liten ask. Jag äger tydligen inte mer påskpynt än tre stycken porslinskycklingar och ett gäng stackars lurviga kycklingar som ser alldeles dränkta ut sedan jag vattnade påskgräset utan att först flytta på dem för ett par år sedan. De dränkta kycklingarna fick stanna i sin ask eftersom ingen har sått något påskgräs i detta hus i år, och de tre porslinskycklingarna fick stå på köksbordet. Påminn mig om att skaffa nytt påskpynt nästa år. 
 
  
En gul disktrasa får agera stand-in för övrigt påskpynt. 
 
 
Nu skulle jag gärna lägga mig bredvid denna gullnos, men det är dags att börja röra sig mot jobbet för min del. Nattskiftet kallar. 

Finheter
JUNITJEJ

Så härligt med ett nystädat hem! En robotdammsugare hade varit något för oss, som har hund. Får nog investera i en sådan i framtiden.

Svar: Ja, verkligen skönt med ett nystädat hem. :) Har man husdjur som lämnar hår efter sig precis överallt kan jag verkligen rekommendera robotdammsugaren. Det är så enkelt att ha den att surra ett par gånger i veckan, istället för att man ska behöva dra fram den stora dammsugaren och själv gå runt och dammsuga jämt och ständigt.
TIDSTJUVEN

2018-03-30 | 17:35:48 | http://www.junitjejen.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?