2018-06-28 | 13:00:00

En regnig men mysig midsommar

 
Hur var din midsommar?
undrade Ellen i kommentarsfältet häromdagen. 
 
Det korta svaret kunde vara "regnig", men det långa svaret är att det var så mycket mer än bara en regnig midsommarhelg. Jag vet inte när jag haft en så mysig, lugn och idyllisk midsommar senast – trots vädret. Och det är väl det som är det fina med att bli äldre egentligen, att man inte längre har ångest över festerna man tackar nej till och roligheterna som "alla andra" har för sig på Instagram, utan istället kan man med gott samvete själv välja vad man hittar på och bara njuta av stunden. Och man lär sig att förbise att allt inte är, eller behöver vara, perfekt. Att det här dessutom var den första midsommaren på många år som jag var helt ledig (semester!) och inte hade några jobbtider att anpassa helgen enligt bidrog förstås också till mysighetsfaktorn. 
  
 
Midsommarfirandet startade redan i torsdags. Mamma och jag hade storhandlat sommarblommor vid Ihamäen puutarha dagen innan, så jag planterade färgsprakande blomster i alla hinkar och krukor jag kunde hitta.
 
 
Uppefter husväggen på solsidan har två tomatplantor, en gurkplanta och en squash fått flytta in. 
 
 
Lagom till kaffet bakade jag en pinocchiotårta med färska jordgubbar och banan att bjuda på, och midsommarkänslan var ett faktum. 
 
 
Till kvällen fick vi vänner på besök. 💕
 
 
På fredagen var det dags för middag vid Forsbro gård. Vi körde vårt vanliga succékoncept, vilket innebär knytkalasgrillfest. Det resulterade som vanligt i att vi hade alldeles för mycket mat och att alla var proppmätta innan ens hälften var uppätet. Precis som det ska vara. 
 
 
En lagom underlig gruppbild på vårt lagom underliga gäng är ett måste när det är midsommar. 
 
 
På lördagen bar det av ut till villan tillsammans med min familj. Där fortsatte matkalaset. 
 
 
Och så spelade vi Mölkky och badade bastu. 
 
 
Till och med jag tog årets första dopp! Inte med de här två bastugalningarna som syns på bilden dock.
 
 
Och där kunde man ju tro att midsommarfirandet tog slut, men icke då. Vi fortsatte firandet på söndagen då succégänget från dagen innan kom till Pensala för att hälsa på fåren och bada jacuzzi. Vi dukade fram ett café på terrassen och njöt av solen som dagen till ära tittade fram. 
 
 
Summa summarum är regnvädret det sista jag kommer ihåg från midsommaren 2018. 😊

Finheter
Kommentera:
Kom ihåg mig?