2018-06-05 | 05:21:00

Att ordna fruhippa på Berny's

Vissa helger är lite extra festliga. Den gångna helgen blev just en sådan festlig helg, med grillfest i fredags, examenskalas i lördags och fruhippa i söndags. Ni kanske undrar vad en fruhippa är? Jo, det ska jag berätta för er nu. 
 
 
Min kompis Madde gifte sig i smyg i vintras, och i februari blev vi sedan bjudna på bröllopsfest. Eftersom det blev lite bak-fram med smygvigsel och fest innan vi haft chansen att ordna någon möhippa åt henne så bestämde vi oss för att överraska med en fruhippa nu i efterhand. Möhippa för en som redan är fru = fruhippa. Vi hade bokat kabinett och bastu vid restaurang Berny's på Replot, alldeles invid Replotbron i den fina skärgårdsmiljön.
 
 
Vi blev ett gäng på tio plus Madde, och medan vi väntade på att Jessica skulle anlända med den intet ont anande frun – som hade förväntat sig att det skulle bli en lugn eftermiddag hos en kompis men istället fick ögonbindel för ögonen och hamnade på en lite längre bilfärd – pyntade vi andra med ballonger...
 
 
...och dukade upp med lite bubblig dryck att skåla i. 
 
 
Vips var Madde på plats...
 
 
...och en riktigt trevlig kväll fick sin början. 
 
 
Vi åt trerätters middag och varvade med lite program. 
 
 
Maten var toppklass och servicen var riktigt bra. Jag kan absolut rekommendera Berny's för den här typen av tillställningar!
 
 
Det var skönt att sitta avskilt från andra middagsgäster, så behövde vi inte oroa oss för att störa någon med vårt tjatter. Vi hade till och med egen ingång från parkeringen och själva kabinettet låg i anslutning till bastuavdelningen. Smidigt!
 
 
Efterrätten var min solklara favorit. 
 
 
Som program hade vi lite olika roliga lekar. Lillon hade fixat en frågeutmaning där Madde fick svara på samma frågor som Maddes man hade svarat på tidigare, och så fick vi se om de tänkte likadant. Själv hade jag knåpat ihop en liten "ligga, gifta, döda"-utmaning. För visst är det tillåtet att titta på snygga killar även om man är gift!
 
 
Leken gick ut på att Madde fick tre olika kändiskillar åt gången att välja bland och så skulle vi andra försöka tänka som Madde och gissa vem av de tre alternativen i respektive kategori hon skulle ligga med, gifta sig med och döda om hon tvingades välja. Behöver jag ens säga att diskussionerna och motiveringarna blev hysteriskt roliga? 😂
 
 
Efter maten vankades det så småningom bastu. 
 
 
Det var så skönt i badtunnan, bastun och havsvattenpoolen (okej, havsvattenpoolen var kanske inte så skön när man var där nere i det kalla vattnet, men desto skönare väl efteråt) att man hade kunnat stanna hela kvällen på Berny's i goda vänners lag. När fingrarna och tårna var skrynkliga var det dock dags att åka hemåt igen efter en riktigt rolig fruhippa. ❤

Finheter
Hemma Hos Felicia

Åh vilken lyckad kväll ni hade!! Så roligt när man lyckas överaska någon med en brakfest!! :D

Svar: Eller hur! :) Man borde ju ordna överraskningsfester oftare, för de är inte sällan de allra roligaste.
TIDSTJUVEN

2018-06-05 | 08:20:49 | http://feliciahblogg.webblogg.se/
Camilla Persson

Vad kul, ni verkar ha haft en toppen kväll! :)

Svar: Det hade vi. :)
TIDSTJUVEN

2018-06-05 | 09:17:41 | http://xamiilla.se/
emma

vilka fina bilder

Svar: Tack så mycket!
TIDSTJUVEN

2018-06-05 | 17:14:04 | http://nouw.se/islycka
Cornelia

Det ser ut som en väldigt rolig och lyckad dag!

2018-06-07 | 13:46:06 | http://corneliae.blogg.se/
ellenlundis

Fru-hippa? Det var något nytt. :) Såg trevligt ut i alle fall.
Fina foton!

2018-06-17 | 14:59:21 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?