2018-01-24 | 19:42:00

Och så var de bara tre

Sedan i lördags bor det inte längre fem katter i detta hushåll. Nu är de enbart tre. Kattungarna har blivit tolv veckor gamla, och på lördag förmiddag var det dags för Gagarin och Mini-Sputt att flytta till sina nya hem.
 
 
Kattungarnas flyttdag var en vemodig dag. Man fäster ju sig så snabbt vid djur, och de här kattungarna har så fina och roliga personligheter att vi blev lite blödiga när det var dags för två av dem att flytta till nya hem. Men lika snabbt som vi övervägde att bli en femkattsfamilj på heltid insåg vi hur skönt det skulle bli att slippa den eviga kattbajslukten från sandlådan och rädslan över att hitta en liten gul pöl på vårt nya korkvinylgolv – och då kändes det inte lika sorgligt att två av ungarna skulle flytta längre. ;)
 
 
Det bästa är att båda kissemissarna flyttade till bekanta hem, så vi kommer att få fortsätta följa kattungarna under deras uppväxt. Herr Gagarin (som inte var någon Lady Gagarin trots allt) går numera under namnet Hjalmar, bor tillsammans med två andra katter och sover mellan huvudkuddarna hos sina nya människor.
 
 
Mini-Sputt, som alltid varit den försiktigaste och mest reserverade krabaten i kullen, har flyttat hem till mina föräldrar, så honom kommer vi att få träffa extra ofta. Han har också bytt namn (eller snarare fått ett namn, stackaren har ju tidigare bara varit uppkallad efter sin morbror!) och heter nu Gustaf "Gusse" Långsvans och gör sitt bästa för att bli kompis med den skeptiske katten Chopp
 
 
Kosmos ska bo kvar hos oss permanent, och under de första dagarna efter att bröderna hade flyttat var han mycket förvirrad. Han gick från att vara familjens bråkstake till att bli en lugn famnkatt som gärna satt och gosade med oss i soffan. Nu verkar han ha förlikat sig med tanken på att han får nöja sig med att leka med mamma Laika och morbror Sputnik på dagarna. Laika har dock redan börjat leta efter en far till sin nästa kull, så nu när inga ungar diar längre är det hög tid att sterilisera henne... Det må vara roligt med kattungar, men nu ser jag fram emot lite lugn i huset.

Finheter
Joanna- Livet med Aspergers syndrom och Bipolär sjukdom typ 2

Så himla söta

2018-01-25 | 10:50:47 | http://www.joannahalvardsson.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?