2018-08-18 | 15:57:00

Marknadsfynd från Juthbacka

 
Igår gick Juthbackamarknaden av stapeln i Nykarleby. En av årets absoluta höjdpunkter för oss loppisälskare! Jag tog en något motvillig sambo under armen och susade iväg till Nykarleby så fort jag kom hem från jobbet igår. Vi kom till marknaden redan 15-tiden, och jag tror att jag aldrig påbörjat fyndjakten så tidigt på dagen någon gång tidigare. Det var skönt att hinna gå ett par timmar i lugn och ro innan det var alldeles fullsmockat med folk på marknadsområdet. Med över 700 försäljare och allt mellan himmel och jord på marknadsborden fanns det verkligen mycket att titta på, som vanligt. Halva nöjet är ju att bara gå runt och titta på alla konstiga saker som säljs. 
 
Sambon gav upp 18-tiden och jag slog följe med Tesso och Annika och gick någon timme till innan det började regna och vi avslutade dagen med temys hos Challo. Ni kan tro att fötterna är trötta idag. 😉
 
 
I år spenderade jag en knapp hundralapp på marknaden, och kom hem med en hel rottingkorg full med skatter!
 
 
Den fina gamla rottingorgen betalade jag 20€ för, och den har jag tänkt använda som förvaring i det blivande barnrummet. Jag ser framför mig hur den kommer passa alldeles perfekt där. 😍 Ska vi ta en bättre titt på resten av grejerna jag köpte? 
 
 
En liten hög med babykläder finns förstås bland fynden.
 
 
Det blev visst pastelligt den här gången. 10€ gick hela den här högen loss på. Älskar loppis!
 
 
Och till mig själv hittade jag en svart Odd Molly Tenfold Knit-kofta som blev min för 20€. Det är en äldre modell som inte säljs längre.
 
 
Med knäppning framtill och ett band som antingen kan knytas framåt eller som en rosett på ryggen är det verkligen en praktisk modell som jag kommer använda massor. 
 
 
När magen blir för stor för att man ska kunna ha koftan knäppt funkar det fint att ha den öppen också.
 
 
Näst ut i fyndkorgen är fyra stora ljuslyktor från Perfect Home. De kommer passa finfint på uterumsbordet i höst och vinter. De här har jag faktiskt kikat på tidigare, och nu när de såldes till loppispris kunde jag inte låta bli att slå till.
 
 
Några pepparkaksformar i lite större storlek var precis vad jag saknade. 
  
 
Ett par sagoböcker kom också med hem. Jag har bestämt mig för att börja samla på klassiska sagoböcker. Dels för att de är så vackra att ha på hyllan (kan knappt vänta på att få börja fixa och dona i barnrummet!) och dels för att det känns som en fin sak inför framtiden. Först hittade jag Tomtebobarnen och Görans bok av Elsa Beskow...
 
 
...och sedan hittade jag Landet Långthärifrån och Hatt-stugan av Elsa Beskow och en samlingsbok med H.C. Andersens sagor.
 
 
Jag älskar Elsa Beskows magiska sagovärld och de vackra illustrationerna. Varje sida är som ett eget litet konstverk. 😍
 
Och det var årets fynd det.
Vad har ni andra fyndat på Juthbackamarknaden?

Finheter
Nina

H.C-boken har vi också o den e omtyckt 😊

2018-08-18 | 17:47:18
Marias Memoarer

Så många fina fynd! Jag fyndade en gammal skolplansch med orientaliskt Alhambra-motiv, två böcker till höstläsningen och en gammal limsaflaska med etikett 😊

2018-08-18 | 21:32:19 | http://www.mariasmemoarer.com
Emma Engström

Åh vilka fina grejer verkligen! :D

2018-08-20 | 12:08:21 | http://nouw.com/emmaengstroms
Kommentera:
Kom ihåg mig?