2018-08-28 | 22:09:00

Gravidbloggar jag läser

Sedan jag blev gravid har en del nya bloggar hittat in på min läslista. Det är ju givetvis extra spännande att följa sådana som går i väntans tider precis som en själv. 
 
Bland annat dessa finlandssvenska preggoladys följer jag:
  
Eva Frantz / evafrantz.com
De flesta av er känner säkert till Eva som författare och journalist. Evas tredje barn är beräknat i november, och hennes skriverier är alltid en fröjd att läsa. Dels för att de är så välformulerade förstås, men också för att de är mycket tänkvärda. Har ni inte läst Evas inlägg om skillnaderna mellan att vara gravid på 2006 och 2018 ska ni spana in det på direkten, och missa inte heller inlägget "När Finland slutade vara ett mammavänligt land".
  
Josefin / junimamma.blogspot.com
Josefin väntar fjärde barnet och ligger ungefär två veckor före mig i graviditeten. Med veckovisa graviduppdateringar och allmänna funderingar om livet i stort är det intressant att följa hennes blogg. Josefin är dessutom en flitig handarbetare och jag förstår inte hur hon hinner med allt. Jag har blivit så pass inspirerad att jag köpte hem ett par nya garnnystan förra veckan, men de ligger fortfarande orörda kvar i plastpåsen... 
 
Simone / simoneenvall.com
Tidigare kikade jag bara in på sporadiskt på Simones blogg, men nu när hon är gravid med första barnet lusläser jag varje uppdatering. Simone bor i Vasa och har även hon BF i december. Hon och hennes man har nyligen fått hem barnvagnen de beställt, och jag blev inte så lite kär i den. Kanske det är dags att börja kika på barnvagnar här också... 
 
Sara / saranyholm.blogspot.com
Sara bor i Nykarleby och är gravid i vecka 30, så det har varit roligt att följa hennes blogg under sommaren. Hon väntar precis som jag första barnet så jag känner igen mig i hennes tankar och frågor kring graviditet, bebisprylar och livet som blivande mamma. Dock känner jag att jag verkligen ligger på latsidan rent motionsmässigt i jämförelse med Sara som till och med gymmar under graviditeten! 
 
 
Det hade varit kul att följa fler mamas som har BF ungefär samtidigt, så jag tänkte passa på att göra en liten efterlysning här på bloggen nu samtidigt.
 
Vi har BF den 29:e december (eller 28:e, beroende på vilken av gynekologerna man lyssnar på. Från början hade vi 28:e december, men det ändrades till 29:e under det första ultraljudet. Sedan var vi till en annan gynekolog för det andra ultraljudet och han påstod att man enbart kan ändra datumet ifall det behöver ändras med en hel vecka, så han satte tillbaka det till 28:e i sina journaler... men 29:e hänger fortfarande med det också 😅). Men ja, hur som helst lär det ju bli någon gång runt jul eller nyår som vi får tillökning i familjen. Tiden får utvisa vilken sida av årsskiftet det blir. 
 
Känner ni till fler blivande decembermammor som bloggar/instagrammar/vloggar
eller är det kanske rent av någon av er bloggläsare som också har BF i årsskiftet? 

Finheter
Susanna

Hejsan och roligt med lista över gravidbloggar! Jag väntar femte barnet och har BF 28 september, är jag först ute? 😄

2018-08-28 | 22:32:46 | http://fitspirationbysanna.blogg.se
Jenni

Jag har bf 5 januari, men de visst du ju redan :D

2018-08-29 | 09:09:32 | http://jennivillanen.fi
simone

Va kul du börjat följa mig!! :) Så kul vi har så nära bf! ;)

2018-08-29 | 19:19:03 | http://www.simoneenvall.com
När Annie fotograferar på Gotland

Vilka bra tips! :-D Tack! Är själv bara i vecka 10 så jag har inte gått ut med det på bloggen än. De närmaste släktingarna och bästa vännerna vet. Mycket kan ju gå fel än... men jag har blivit helt tokig i att läsa om andras gravidresor! Allas resa är ju så unika! Vi har bf 30 april. Två av mina bästa kompisar ska ha 23 och 15 januari och en annan kompis nu om en månad, så det känns som att vi är "sist" ;-)

2018-09-24 | 16:07:24 | http://narannie.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?