Marmorbadkar, fotopromenad och ösregn

 
Helsingfors behandlade mig väl. Det må ha regnat småspik mest hela tiden, men när man har bra sällskap, goda middagar och lockande affärer till förfogande kvittar det hur mycket det regnar.
 
 
Sambon och jag bodde på Radisson Blu Royal – hotellet med Helsingfors tjusigaste marmorbadrum. Med badkar. :') Avsaknaden av badskum var möjligen det enda som drog ner helhetsbetyget på den hotellupplevelsen för min del.
 
 
Det utlovades till och med en "Super Breakfast" till frukost...
 
 
...och den levde upp till sitt namn.
 
 
Mikael hade tidig väckning både på fredagen och lördagen, men jag passade på att ha sovmorgon och sedan äta min hotellfrukost i lugn och ro precis så länge som jag själv ville. Långfrukost är ju det bästa som finns, men på den punkten håller inte min käre sambo med. Han är en konstig människa.
 
 
Vid lunchtid i fredags knallade jag in till Kampen för att träffa Matilda som kom raka vägen från radiostudion. Ni kanske känner igen Matilda från bloggen Tildasofia? Matilda och jag har läst varandras bloggar i många år, men aldrig träffats på riktigt förut. I fredags hade vi spontant stämt träff över en lunch, och jag vet inte hur det är möjligt med det kändes precis som att Matilda och jag alltid har varit kompisar. Sociala medier = <3.
 
 
Hur bra är det förresten inte att den marockanska restaurangen Sandro finns i Kampen också numera?
 
 
I vintras avnjöt jag en dundergod middag vid Sandro i Eira, och fredagens lunchbuffé var inget annat än succé den heller. Recommend!
 
 
När vi var proppmätta efter en lunchen begav Matilda och jag oss ut på en fotopromenad i Helsingfors. Matilda visade massor av fina fotoplatser samtidigt som vi pratade om allt mellan himmel och jord. När vi hittade fina miljöer (hur finurligt fint är inte huset på bilden här ovanför!) stannade vi och fotograferade, sedan gick vi vidare igen.
 
 
Solen kikade fram, och det var riktigt mysigt höstigt i luften.
 
 
Om jag skulle bo i Helsingfors, då skulle jag vilja bo på den här ↑ pastelliga gatan. Eller i alla fall nära den, så att jag kunde kika på husen allt emellanåt och piggas upp litegrann i höstmörkret.
 
 
Finland måste för övrigt vara världens konstigaste land när det kommer till väder. Ena dagen är det strålande solsken, nästa dag tror man att sista stunden är kommen när apokalypsregnet dundrar ner. Växlingen från solsken till ösregn behöver inte ens ske över ett dygn, utan det kan till och med hända på bara en minut eller två. Man borde alltid ha både solglasögonen och paraplyet redo, för man vet aldrig vad som väntar.
 
 
Tur att man alltid kan ta skydd från regnet/haglet/åskan inne på ett café.
 
 
Vi lyckades nästan koppla bort allt vad husrenovering heter. Förutom den gången då vi var tvungna att besluta vilken pannrumsdörr vi skulle beställa.
 
 
På lördagseftermiddagen tog Mikael och jag tåget hem med skoskav, ny energi och två stora kassar fyllda med inredningsgrejer från Granit.
#1 - Ida-Marie Jungell

Oh vilken härlig Helsingfors trip :D

Svar: Ja, verkligen! :) Jag är så glad att jag hade möjlighet att åka.
TIDSTJUVEN

#2 - Karolina

Så otroligt stämningsfulla bilder (och herregud vad jag blev hungrig nu...) :)

#3 - Felicia

åååh, ser och låter sjukt härligt ut!

#4 - Jean

Bodde bredvid pastelliga gatan för ett par år sedan. Jag, fru och hund delade på 23m2.. Det blev många hundpromenader den sommaren.

Svar: En så fin gata uppväger absolut för eventuell trångboddhet. :)
TIDSTJUVEN

#5 - The Futurista

Vackra bilder fran en avkopplande helg! Helsingfors ar sa fint! Blogg inlagg som detta ar en av mina favoriter, da man far se mycket bilder. :) Du ar en otroligt bra fotograf!