2017-09-11 | 12:40:11

Hösttröttheten

 
Sakta men säkert smyger den sig på... hösttröttheten. I början av förra veckan drog jag på mig en dunderförkylning, och sedan dess har jag varit så hiskeligt trött mest hela tiden. Jobbar jag morgonskift somnar jag när jag kommer hem från jobbet och jobbar jag kvällsskift skulle jag kunna sova hela förmiddagen om jag bara fick.
 
Varje höst är det likadant. I takt med att mörkret smyger sig på försöker jag mota hösttröttheten i grind genom att äta lite hälsosammare, bunkra upp med vitaminer, motionera mera och fokusera på roliga saker. Men varje år misslyckas jag. Det där med att vara hiskeligt trött och lite nere på hösten har blivit en vana och det är svårt att ta sig ur invanda mönster. Jag har så mycket att glädjas åt just nu – huset som snart är klart, ett förlängt jobbkontrakt och massor av roligheter som händer i vänskapskretsen – men ändå är det något som skaver och ändå känner jag mig trött mest hela tiden. 
 
Den här veckan ska jag till Helsingfors i ett par dagar, och kanske är det just det där med att komma bort i ett par dagar och göra någonting helt annat som behövs för att få lite energi tillbaka. Hoppas!

Finheter
Marias Memoarer

Tröttheten för mig brukar nog komma senare på hösten, när det börjar bli riktigt mörkt och/eller när det blir alltför grått och regnigt. Bara jag skulle slippa undan förkylningar så kanske jag klarar mig hyfsat bra i höst, om vi har lite fint väder ibland också

Svar: Hoppas att hösttröttheten håller sig borta från dig i höst! Lite fint väder skulle man inte tacka nej till.
TIDSTJUVEN

2017-09-11 | 13:05:21 | http://www.mariasmemoarer.com
Viktoria

Skaffa en sådan där ljuslampa man ska få energi av! =) Skulle själv vilja ha en sådan.

Svar: Hmm, är lite skeptisk till att en sådan skulle råda bot på min trötthet. Men kanske det är värt att testa. :) Tack för tipset!
TIDSTJUVEN

2017-09-11 | 18:14:54
Emma Fernhagen

Känner verkligen igen mig. Jag brukar göra små saker varje dag som gör mig glad som tända ljus, baka scones och liknande för att muntra upp mig:)

Svar: Det låter som ett bra knep :) Jag ska köra på samma teknik, tror jag bestämt.
TIDSTJUVEN

2017-09-12 | 15:50:19 | http://nouw.com/emmafernhagen
ellenlundis

Känner också av höst-trötthet :/
Mysig bild. :)

Kommentera:
Kom ihåg mig?