2017-10-12 | 22:50:00

Vi väntar tillökning

 
God kväll från soffhörnet.
 
Jag tror bestämt att jag drabbades av en gnutta scenskräck på min egen blogg. Aldrig hade jag kunnat tro att mitt föregående inlägg skulle få så stor spridning som det fick. Men oj, så glad jag är att det berörde så många. Ni är tusentals som har läst inlägget och jag tackar ödmjukt för alla delningar, gillningar, kommentarer och meddelanden jag fått. Jag hoppas att vi genom att sprida informationen kan få fler att tänka till. Att fler får förståelse för vad det innebär att vara jordbrukare och att fler väljer inhemskt i butiken även om det är det dyrare alternativet. ♥
 
 
Nu över till det som jag egentligen hade tänkt blogga om ikväll. Jag har ju glömt bort att berätta något väldigt roligt för er... Det är nämligen så att vår fina lilla skrutt ska bli mamma. Laika ska få kattungar!
 
Det här känns ju lite konstigt, för i mina ögon är Laika själv bara en bebis ännu. Baby-Laika. Vi har alltid tänkt att vi ska sterilisera henne, men hade inte hunnit göra det innan hon plötsligt gått och skaffat pojkvän. Vi hade inte trott att det fanns okastrerade hankatter här i knutarna, men tydligen fanns det en vildfrass som Laika tyckte att var alldeles förtjusande stilig. Varje morgon när hon skulle gå ut stod han där och väntade på henne på trappan ut till bakgården. Och varje kväll när hon kom in till natten satt han där ute på samma trappa och sjöng serenader (alltså ylade sådär som bara en hormonstinn hankatt kan) åt henne. Och innan vi visste ordet av var hon preggo.
 
 
Sputnik tar det hela med ro. Han är fortfarande lika kärleksfull mot Laika som han varit sedan den dag då hon flyttade in hos oss. De tvättar varandra, sover bredvid varandra på nätterna och är ute i skogen och leker tillsammans. Med undantag för de där veckorna i augusti då Laika bara hängde med sin pojkvän har de här två syskonen alltid varit som ler och långhalm. Jag har på känn att Sputnik kommer ta sin morbrorsroll på största allvar när den dagen kommer.
 
Timingen är kanske inte den bästa med tanke på den stundande flytten, men nu är det som det är. Vi får helt enkelt göra det bästa av situationen. Antingen kommer Laika att föda strax innan vi flyttar, eller strax efteråt. En katt är dräktig i ungefär nio veckor, och om jag inte räknat fel är det redan mer än sju veckor sedan Laikas pojkvän var här senast. Det märks att Laika har börjat förbereda sig för födseln, för hon har börjat boa in sig bakom böckerna på den nedersta hyllan i bokhyllan. Jag tror bestämt att det är dags att förbereda en mysig låda till henne innan vi har en hel kull med kattungar bakom Fifty Shades-trilogin... ;)

Finheter
Denise Taylor

Åh va kul :D Man får passa sig med de små, lillhunden här lyckades gör sin fruga på smällen trots kemisk kastrering :P

2017-10-14 | 19:13:45 | http://nouw.com/engai
Marias Memoarer

Men vad kul, kattungar är ju det mysigaste som finns! <3 Det kommer nog säkert gå bra :) Själv fick jag sitta bredvid vår katt och bevittna självaste födseln, eftersom hon bara gnällde efter mig om jag lämnade rummet. <3

2017-10-15 | 10:19:24 | http://www.mariasmemoarer.com
ellenlundis

Så roligt att ni ska få kattungar :)

2017-10-16 | 16:41:39 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?