2017-10-29 | 20:40:00

Mållinjen är ruskigt nära nu

 
Det har varit bråda tider på sistone. Den gångna veckan förkortades med två dagar för min del eftersom jag var i Åbo i måndags och tisdags. Imorse fick vi en timme extra på grund av vintertiden, men klockändringen märks på tröttheten som slog till tidigt nu ikväll kan jag lova. I mitt huvud var det läggdags för länge sedan. Så fort jag tryckt på publicera-knappen på det här inlägget tänker jag kasta mig i sängen och somna som en klubbad säl.
 
Den här veckan har inte bara bestått av arbetsresa, jobb, förlovningskalas och dubbelt 30-årsfirande, utan den här veckan har husrenoveringen dessutom blivit så gott som helt klar! Lägenhetskontraktet gäller till och med den 31 oktober, så till råga på allt har veckan gått ut på att packa ner våra Oravais-liv i tusen och en lådor. Det är inte klokt hur mycket saker man kan samla på sig under ett par år... Hur mycket man än packar finns det alltid mer saker att gå igenom. 
 
Jag vet inte om det är hösten eller alla dessa stora förändringar som spelar mig ett spratt, men min energinivå har legat någonstans runt noll på sistone, vilket inte är bra i kombination med den stressade situationen. Jag har haft en konstant behöver-powernappa-NU-känsla ungefär sedan i onsdags, men har varit tvungen att ignorera den på grund av allt det viktiga som nödvändigt behöver göras. Jag skulle knappast ha orkat om inte mamma hade kommit och hjälpt att packa och städa två kvällar nu i helgen. Nu skymtar vi mållinjen.
 
 
Det är förstås inte bara Mikael och jag som jobbat hårt från morgon till kväll den gångna veckan. Mikaels föräldrar har hjälpt till och även byggarna, VVS-montören och elektrikern har fått sätta i en högre växel. I fredags åkte byggarna hem så sent som klockan elva på kvällen efter en riktig heldag! Nu är alla väggar i huset målade, de sista listerna är på plats och vattnet är inkopplat. Huset är fullt beboeligt. Det som är kvar att fixa går att räkna på fem fingrar; duschväggen ska till exempel monteras och så fort kökskaklet kommer så ska det sättas på plats och så kan köksfläkten installeras.
 
Imorgon är jag ledig från jobbet, så planen är att fortsätta packa här i lägenheten och sedan åka till huset och städa undan allt byggdamm (äntligen får vi ta bort de stora pappren som skyddat golvet i hela huset sedan det blev lagt!). Jag ser fram emot att förvandla huset från en byggarbetsplats till ett hem.
 
 
Om allt går som vi tänkt sover vi första natten i huset imorgon!
Det känns väldigt väldigt konstigt. 

Finheter
Marias Memoarer

Härligt!! :) ser fram emot att se bilder på de färdiga rummen med inredning senare ;) Jag har också varit så trött på sistone, har nog nån förkylning på gång :(

Svar: Jag kommer att spamma bloggen med bilder har jag på känn. ;) Och äsch då, krya på dig! <3 Inte kul med förkylningar.
TIDSTJUVEN

2017-10-30 | 08:29:04 | http://www.mariasmemoarer.com
Karin

Åh så roligt! Kan riktigt känna pirret. Supersnygg ytterdörr förresten!

Svar: Pirrigt värre. :D Tack! Den kommer från Pihla, vårt andra val när Skaala där vi från början hade beställt våra dörrar gick i konkurs.
TIDSTJUVEN

2017-10-30 | 16:13:41 | http://heimani.wordpress.com
Ellen

Åh förstår hur ivriga ni är! Längtar tills jag också får skriva ett sånt här inlägg.. :) hoppas ni sovit gott och lycka till med det sista!

Svar: Innan du vet ordet av är den dagen här för din del också. :) Trots att man tycker att det tar evighetslänge att bygga/renovera blir det klart till sist. Tack så mycket!
TIDSTJUVEN

2017-11-01 | 09:00:10 | http://Nouw.com/ellenwesterlund
janina

wihuuu efterlyser mer bilder :D :D E SÅ INTRESSERAD!!! :D

Svar: Jadå, bilder kommer garanterat! :D Måste bara landa lite först.
TIDSTJUVEN

2017-11-01 | 15:20:24 | http://yae.blogg.se
Kommentera:
Kom ihåg mig?