2017-10-03 | 18:22:00

Finemang fortsätter framåt

Ordnas Galan 2017 i Vasa och vad händer med finlandssvenska bloggare? Ni är många som har undrat över Finemangs framtid på sistone, så ikväll tänkte jag försöka ge er svar.
 
 
Galan 2017?
För två år sedan blev Ida-Marie och jag egenföretagare. Vi grundade tillsammans företaget Finemang ÖB för att kunna satsa på finlandssvenska bloggare och evenemang – något som vi båda brinner för – på allvar. Två år i rad har vårt huvudprojekt varit att ordna en stor blogg- och nöjesgala i Vasa, och två år i rad har vi lagt ner själ och hjärta på att göra allting så bra som möjligt för att alla gäster ska ha så roligt som möjligt. Vi har hyrt stadshus, raggat sponsorer, organiserat omröstningar och prisutdelningar, livestreamat och ordnat officiella efterfester. Jag vill knappt veta hur mycket tid vi lagt ner på Galan 2015 och Galan 2016.
 
Galorna har varit enorma projekt som varit möjliga att genomföra tack vare att vi lagt ner oändligt med tid på det hela och dessutom haft världens bästa praktikanter som hjälpt oss med allt det praktiska veckorna före själva evenemangen. Feedbacken och all tacksamhet vi fått för det hela har gjort att det varit värt mödan trots att vi inte gjort någon ekonomisk vinst på det hela.
 
 
I år är situationen lite annorlunda. Jag jobbar heltid vilket jag inte gjort tidigare år och har dessutom en husrenovering på gång. Ida-Marie har studier, deltidsjobb och förtroendeuppdrag. Andelen fritid är helt enkelt minimal för bådas del. Men det var ändå inte utan ett sting av sorg i hjärtat som vi beslutade oss för att ha uppehåll med Galan i år. Det blir alltså ingen Galan 2017. Vi känner båda två att det behövs ett pausår om vi ska kunna ta tag i evenemanget med nya krafter och fräscha idéer igen nästa år. Kanske är det dessutom bra för både oss och er att få längta lite. Hinna sakna Galan litegrann. Ett år går så fort, och det känns som att vi knappt hunnit pusta ut sedan Galan 2016. Jag hoppas och tror att ni har förståelse för att det inte blir någon finlandssvensk blogg- och nöjesgala i år.
 
 
Vad är planerna för Finemang?
Men bara för att det inte blir någon gala betyder det förstås inte att det blir en händelselös höst och vinter på den finlandssvenska bloggfronten. Av antalet inlägg som varje dag postas i vår Finlandssvenska bloggare-grupp på Facebook att döma inser man snabbt att den finlandssvenska bloggvärlden blomstrar. Antalet youtubers har dessutom skjutit i höjden det senaste året, och varje dag dyker det upp nya videor i Finlandssvenska youtubers-gruppen. Man märker dessutom en tendens att kvaliteten på inläggen och videorna blir allt högre, och det här är förstås något som vi på Finemang tycker är otroligt fint.
 
Utan att avslöja desto mer kan jag redan nu berätta att vi i höst och vinter kommer satsa på att erbjuda finlandssvenska bloggare nya möjligheter och chans till utveckling. Finemang kommer att genomgå en del förändringar, och detta kommer att vara positivt för er som är bloggare eller andra typer av influencers. Så småningom berättar vi mera... Stay tuned, för det här vill ni inte missa! :)
 
 
Undrar ni något är det bara att fråga! ♥
Vi tar gärna emot feedback, tips och tankar.

Finheter
Christina

Så roligt att höra att ni fortsätter. Jag tror också det är bra med ett pausår från galan för då kan man hitta nya guldkorn att nominera till 2018. :)

Svar: Tack Christina. :) Det har du rätt i. Det är ju lite tråkigt om samma bloggar nomineras år efter år, även om de såklart också är värda det.
TIDSTJUVEN

2017-10-03 | 18:49:10 | http://finachristinas.com
Anna

Tråkigt att det inte blir en gala i år, men det är också lite skönt med uppehåll. Istället för att tänka på galan, vad man skall ha på sig och så vidare, så får jag istället fokusera på bloggen till 100%. Jag var inte med på galan 2015, men galan 2016 var riktigt bra, så får nu se framemot galan 2018. =)

2017-10-03 | 19:26:06 | http://nouw.com/annya87
Jarina

Ser sååå framemot att se och höra vad annat ni har på g :)

2017-10-03 | 21:40:00 | http://jarina.fi/
CorinneGrönholm

Tråkigt att det inte blir i år men tycker ni motiverar väldigt bra varför och håller därmed med att det är bra med ett litet pausår. Ska bli spännande att se vad ni planerat, blev hur nyfiken som helst nu :D :D

2017-10-04 | 09:03:10 | http://corinnegronholm.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?