2017-10-16 | 19:51:00

Byggmässa och kranfunderingar

 
Den här helgen gick byggmässan Vasara av stapeln i Botniahallen. Mikael och jag styrde kosan dit på söndagen, främst för att spana in inrednings- och designdelen av mässan. Vi börjar så småningom ha vår husrenovering på det torra – det är bara diverse fogar, lister, tapeter och sådant kvar att fixa. Det är skönt att ha alla de stora besluten förbi, men ännu återstår en hel del mindre val.
 
 
Själva mässan var inte i största laget, men vi lyckades ändå fördriva nästan två timmar på mässområdet. Det berodde kanske främst på att vi sist och slutligen fastnade vid badrumsdelen, och även om vi så gott som redan hade bestämt vilka kranar och blandare vi ville ha före mässan så fick vi lite nya insikter på den fronten.
 
 
Till köket och grovköket har vi funderat på antingen Oras Cubista eller Oras Safira.
 
Båda kökskranarna har rund form, men de har lite olika utformning på handtagen. Cubista har kantigare och kortare handtag än Safira, så jag tror att Safira kunde vara lite mer praktisk. Men då har Cubista å sin sida självstängande diskmaskinsventil, och det vore ju också vettigt. Ack, dessa beslut. Det lutar ändå mot en Safira både i köket och grovköket.
 
 
Till badrummets och toalettens handfat blir det också Oras Cubista eller Oras Safira.
 
Handfaten som vi beställde för många veckor sedan är rejält försenade, men det betyder ju inte att vi inte måste välja kranar till dem också. De lär ju dyka upp förr eller senare. För att matcha stilen i badrummet och toaletten tror jag bestämt att det blir antingen Safira eller Cubista där också...
 
 
Oras var på plats med både kranar och duschar, och efter att ha testat att använda de olika duschmodellerna kom vi fram till vilken vi vill ha. En Oras Optima. Vi har varit på jakt efter en takdusch med kvadratisk tallrik, och den här gav det perfekta regnflödet utan att sprätta! Att välja toalettstolar och spolknapp är också högaktuellt för vår del, och aldrig hade jag väl trott att det skulle vara intressant att få höra om finesserna hos marknadens nyaste toalettstol. Men plötsligt är det fascinerande att höra om hur Ido Glow saknar spolkant (hejdå bakterier!) och har mjukstängande lock. Jaja, livet tar så lustiga vändningar ibland... ;)

Finheter
Hanna

Minns inte vilken kökskran vi har (nån av oras rundade, typ 3-4år gammal) men jag får fel i huvu med den då den har nånslags soft close som lett till att jag aldrig blivit kompis med den då man (jag) int får den att hållas öppen i det vattenläge man vill. Vi har likadan i hjälpköket utan soft close så de har dem i båda modellerna. Men annars gillar jag oras rundade! Gissar de blir en sån nu i mitt nya kök ;)
Blev också faschinerad av ido glow då jag såg den i somras, me like!

Svar: Okej, så på kranen ska man alltså INTE välja soft close. Mycket bra att veta. :)
TIDSTJUVEN

2017-10-16 | 20:24:25 | http://hannushanna.blogspot.com
Sofia

Vi har haft en kran som man kan dra ut munstycke på så den blir som en mini dushslang,typ en sån som du har på bild men man kan dra ut munstycket en halvmeter(?) å de tycker jag ha vari super! Visst int ens att vi hadd fått ett sånt före e va installera! Å tänkt att va e dehär fö skit, kommer aldri använd dehär, men när vi flytta därifrån sörjd ja den mest av allt 😂 hadd i köke men sku säkert också va jättebra i grovkök om int man har nå sorts handdush där, just me att tvätt stövlar å grejjer me eventuella barn! Ett tips ifall ni vill ha ännu mer alternativ ti funder på ;)

Svar: Ah, jag har sett sådana kranar men inte förstått pointen med dem. Men det där låter ju väldigt praktiskt! :D
TIDSTJUVEN

2017-10-16 | 21:32:03
Patricia

Vi har Safiras två modeller i hela huset. Jättenöjd. Köp med handdusch till WC.

Svar: Kul att höra att ni är nöjda med modellen! :) Japp, i badrummet och toaletten blir det med handdusch.
TIDSTJUVEN

2017-10-17 | 05:51:51
Kommentera:
Kom ihåg mig?