2017-11-27 | 12:16:56

En mulen novembermåndag

 
Tjenixen bloggisar!
 
Roligt att se att ni tappert kikar in här varje dag trots att det ekat alldeles för tomt på sistone. Ni är bäst! Både blogglusten och bloggtiden har varit frånvarande för min del den senaste veckan, men den här veckan är det bra mycket luftigare i både jobbschemat och fritidsschemat än vad det varit på sistone så nu ska här bloggas.
 
Vi hade inflyttningsfest(er) i helgen, så förra veckan gick åt till att städa och fixa det sista i huset, baka massa godsaker och umgås med vänner och familj. Jag kunde inte låta bli att tjuvstarta julpyntandet litegrann i samma veva. Min lillebror, hobbyelektrikern, var här och kopplade rätt sorts stickproppar på alla fönsterlampor och julstjärnor i mitten av veckan, och då var jag ju bara tvungen att hänga upp tre stycken julstjärnor i uterummet med detsamma. Någon ska ju vara värst i byn. ;)
 
 
Idag är det lite för mulet för att få bra bilder i köket och vardagsrummet, men så fort det är lite ljusare ska jag passa på att fotografera som en tok överallt i hemmet och visa er hur alla rum ser ut nu efter renoveringen. Är det något särskilt rum som ni är speciellt nyfikna på eller något ni undrar över? Ni får hemskt gärna hojta till i så fall.
 
 
De små skruttarna växer så det knakar. Nu har de dessutom börjat lära sig hur de ska göra för att ta sig över kanten till korgen där de bor, så snart har vi de små liven ute på vift i hela huset.
 
 
De är så lustiga när de tultande tar sig fram på sina små ben och vinglar omkull ibland när balanssinnet brister. Upptäckarlusten är stor, så när de väl är ute ur korgen försöker de hinna se allt på en gång. Man märker att de blir alldeles ifrån sig av alla intryck.
 
 
I samma veva som julstjärnorna hängdes upp i fönstren inleddes även glöggsäsongen i detta hushåll. Återstår att se hur många glöggpaket vi hinner sänka innan nyår. ;) Jag tippar på många. Den fina glöggkannan fyndade på jag storloppiset i Botniahallen för ett par veckor sedan. Jag har insett att jag behöver en hel massa nya julprydnader och julsaker nu när vi har ett helt hus att pynta, så jag passar på att leta på loppis. 
 
 
Glögg i muggen och famnen full av kattungar – kan man ha en bättre måndag, så säg? Jag börjar jobbet först klockan fem idag, så nu ska jag passa på att läsa ikapp alla bloggar jag inte hunnit med på sistone. ❥

Finheter
Miilo

Alltså nä, kan not inte bli bättre! DedärkattungarnaärsåhimlahimlaSÖTA! kan tänka mig att de blir värsta fuffenstrion när de växer till sig lite :'-)

Svar: Jag misstänker samma. ;) De kommer förmodligen nå den där ultimata busåldern lagom till att vi har tagit in granen. Ska bli spännande att se hurdana hyss de hittar på...
TIDSTJUVEN

2017-11-27 | 13:31:57 | http://miilo.ratata.fi
Christina

Jag är sugen på att se hur det blev med köket sist och slutligen. :) Fast det ska bli spännande att se alla era rum förstås. Är lite avis på ert uterum nog.. :)

Svar: Köket ser jag fram emot att blogga om! :D
TIDSTJUVEN

2017-11-27 | 14:55:40 | http://finachristinas.com
Jessica

En film skulle vara kul att se också, så att man ser hur planlösningen är :)

Svar: Det var en bra idé. :) Jag filmade faktiskt alltihop före vi påbörjade renoveringen, och en gång till under själva renoveringen. Ska se om jag kanske filmar hur allt ser ut nu när det är klart och klipper ihop det hela.
TIDSTJUVEN

2017-11-27 | 16:06:24
Viktoria

Har du kommit fram till något namn till den orangea kattungen ännu? =)

Svar: Nej, den är fortfarande namnlös. :(
TIDSTJUVEN

2017-11-27 | 18:21:43
Marias Memoarer

Åh, verkligen en perfekt måndag, och vilken lyckokick att få ha dedär sötnosarna i famnen 😍😍😍

Svar: Eller hur! Gosigaste <3
TIDSTJUVEN

2017-11-28 | 02:16:35 | http://www.mariasmemoarer.com
Matilda

Åh så fint de ha blivit! Älskar fönstren som går så lågt 😍 O kattungarna som e så söta!

Svar: Tack Matilda! :D Ljusinsläppet är verkligen på topp, till och med nu under den mörkaste årstiden.
TIDSTJUVEN

2017-11-28 | 08:55:50 | http://Nouw.com/tildasofia
Kommentera:
Kom ihåg mig?