2017-05-17 | 21:28:00

Klart för gjutning

 
Golvvärmeslingorna är på plats i huset! Igår fixade vår VVS-montör Kalle från Heikius Rör de sista slingorna ovanpå armeringen. Nu är det fritt fram att gjuta, så imorgon bitti kör betongbilen in på gården.
 
 
Just nu ser hela huset ut som en välorganiserad labyrint med alla kablar och rör. Behöver jag ens säga att vi ser fram emot att få ett golv att gå på igen istället för att behöva balansera oss fram genom den här labyrinten?
 
 
Röret som skymtar till höger i bild är något så spektakulärt som ett friskluftsintag. Vet ni vad det innebär? Jo, det betyder att en braskamin kommer att placeras just precis där! Vi var till Vasa och tittade på olika braskaminer i måndags, och när vi hittade en modell som skulle passa fint i uterummet bestämde vi oss för att slå till.
 
 
Både morgondagen och fredagen är bokad för gjutning. Det utlovas regn på fredagen, så högst troligen är uterummet ett av de rum som prioriteras under morgondagens gjutning. Det är ju knappast så roligt att gjuta i regnväder.
 
 
Terrassområdet utgjorde dagens projekt. Den här blivande terrassen har nog orsakat en hel del frustration för vår byggare, för Mikael och jag har ändrat terrassmåtten sjuhundrafemtioelva gånger under de senaste veckorna. Sist och slutligen ser terrassen ut att bli sisådär tre meter längre än vi hade tänkt från början. Så kan det också gå.

Finheter
Kommentera:
Kom ihåg mig?