2017-05-16 | 23:08:00

Det ultimata beviset på att man blivit tant

Inlägget innehåller reklamlänkar.
 
 
Idag gjorde jag slag i saken och köpte mig ett par tantskor – något som jag länge funderat på att göra. Jag har därmed blivit en tant. En sådan som går med sockor i de fotriktiga toffelliknande sandalerna utan att skämmas.
 
Jag använder inneskor på jobbet varje dag, och jag tror att mina fötter kommer att må bra av att få omfamnas av de här skorna med korkbotten och ergonomiska höjningar i sulan istället för ett par alldeles platta och oergonomiska skor. Jag var lite skeptisk till den extremt tantiga och intetsägande färgen till en början, men vetja jag vänjer mig. 25€ kostade dessa från märket Goldstar på Prisma, men liknande skomodeller finns förstås också på nätet:
 
 
 Sköna Marie 40€ / Birkenstock 89€ / Scholl 59€
 
 
Fötterna är något som jag tror att man överlag (i alla fall jag...) borde ta bättre hand om. Tänk så mycket de får stå ut med varje dag! Att använda bekväma skor, ha fotbad en gång i veckan och smörja in fötterna är absolut något man borde göra till en vana.
 
 
Från och med nu kommer jag att tassa omkring i dessa sköningar på jobbet.
 
 
Jag har officiellt blivit en tant vid 24 års ålder.

Finheter
Sussi

Sen när du övat klart på att vara en tant så köp Birkenstock!
De är nog värda sitt pris men kanske lite väl dyra om man ännu inte
vet om tantepisoden håller i sej :D

Svar: Roligt om du tycker att de är prisvärda! Jag hade funderat på ett par Birkenstocks till en början, men som du säger så är det osäkert om den här tantperioden håller i sig eller om den är övergående. Vi får se om jag investerar i ett par Birkenstocks när de här skorna har gjort sitt. :)
TIDSTJUVEN

2017-05-17 | 06:18:50
CorinneGrönholm

Haha jag har aldrig tänkt att Birkenstocks eller liknande är tantsandaler utan mer typ lärarsandaler tror varenda lärare på mitt lågstadie hade såna 😃

Svar: Jag associerar också Birkenstock med lärare.
TIDSTJUVEN

2017-05-17 | 06:49:31 | http://corinnegronholm.com
Hanna

Haha, I know the feeling! Köpte eccos innesandaler från prisma ifjol under Övistiden och som mina fötter älskar mig då jag vikarierar! Dessutom är det roligare att välja strumpor då de syns ;)

Svar: Hurra! Ja, det där med strumporna har du ju rätt i. :D
TIDSTJUVEN

2017-05-17 | 07:25:46 | http://hannushanna.blogspot.com
Livingwithmycamera

Amen! jag var just på fotvård igår (julklapp jippii) oh det var så skönt! Gav ett heligt löft till mig själv att fortsätta vårda fötterna lite bättre. Jag har ju reuma och förslitningar i mina vrister och får mycket värk när jag står hela dagar på jobbet så det är nog verkligt viktigt. Har egna måttbeställda fotinlägg så sådana sandaler som du köpt kan jag inte ha, men min arbetsgivare låter oss ha lenkkitossor på jobbet så det går bra med sulorna i dem. Ibland måste vi ha säkerhetsskor ( turvakengät) men dem gillar jag inte alls då de är så jätte tunga.
Att ta hand om sina fötter är nog en kärleksförklaring till en själv. :)

Svar: Det låter väldans bra med fotvård! :) Och vilken tur att du kan ha skor som passar dina fotinlägg på jobbet. Beklagligt vore det ju annars.

Som med så mycket annat tror jag dessvärre att man inte förstår att uppskatta sina fötter förrän de börjar krångla. Jag har ännu inte haft några problem med fötterna, så egentligen vore det ju ack så viktigt att förebygga framtida problem genom att använda ergonomiska skor. Nog för att man kan få problem oavsett hur fotriktiga skor man använder också.
TIDSTJUVEN

2017-05-17 | 08:06:54
Saragunmarie

Att ha ordentliga skor är såå viktigt! Visst kan man fuska ibland, men det borde va mer en regel än ett undantag för alla att dra på sig ordentliga skor innan man lämnar huset. :)

Svar: Så sant, så sant! :)
TIDSTJUVEN

2017-05-17 | 08:16:07 | http://saragunmarie.vimedbarn.se/
Christina

Heja tantskorna! :D Jag förknippar dem med dagispersonal... ;) Såna hade de vuxna på dagis och klubben när jag var liten och såna finns på fötterna nu också. ;) Sköna är de, jag har ett par svarta och ett par leopardmönstrade. :)

Svar: Så roligt! Jag har också växt upp med att personal på både dagis och skola använt den här typen av skor. Troligen är det därifrån jag fått tanken om att de är tantskor. ;) Tänk att man alltid hamnar i den där klyschan själv till slut.
TIDSTJUVEN

2017-05-17 | 18:43:16 | http://finachristinas.com
Ulrika

Ja fötterna är ack så viktiga att vårda. Mary Kays satin hands är perfekt för att mjuka upp fötterna, sedan kan man torka av dem och fila lite ännu om man har sådana ställen som behöver filad. Sist men kanske viktigast: smörja in fötterna.

Svar: Oj oj, låter mycket härligt! Borde kanske boka in en kväll med fotvård snart... :)
TIDSTJUVEN

2017-05-17 | 20:00:09
M

Köpte liknande sandaler då jag jobbade heltid på ett sjukhus ifjol - kände också att jag passerat en viss era i mitt liv ;) Ser fram emot att få använda dem i sommar! SÅ skönt att foten liksom inte är instängd och att det går så snabbt att ta av och på sig dem.

2017-05-18 | 10:05:53
sara

Jag ser så många olika fötter varje dag i jobbet och kan hålla med dig om att nästan alla borde ta hand om sina fötter bättre. Att smörja in fötterna är absolut A och O samt bekväma och bra skor :)

2017-05-30 | 21:09:27 | http://saramariaexenia.wordpress.com
Kommentera:
Kom ihåg mig?