2017-05-13 | 06:54:00

City Pub är Vörås nya vardagsrum

 
Snett bakom Citygrillen i Vörå, en liten bit mot högstadieområdet, finns ett gult och anspråkslöst gammalt hus som har huserat allt från slöjdskola till hantverksaffär i sina dagar. I just det huset hittas från och med igår något så spännande som City Pub and Leisure & Learn Cafe. Lagom till sommaren kommer det dessutom att finnas en terrass med uteservering här på gårdsplanen.
 
 
Jag kunde knappt tro mina ögon när jag klev in i det gula huset igår. Plötsligt hade jag förflyttats från snöiga Vörå till en mysig liten pub någonstans i England! De mörka, ruffiga väggarna och de robusta möblerna gör att man genast känner att man kliver in i ett mycket mysigt pubcafé.
 
 
Sist jag var in i det här huset fungerade nedervåningen som ett utlokaliserat högstadieklassrum, men idag är klassrumskänslan som bortblåst. 
  
 
Där finns så många häftiga och snillrika detaljer i City Pub att man knappt vet vart man ska titta ens.
 
 
Vad sägs till exempel om ett par gamla skor på väggen? 
 
 
Eller tavlor med amerikaemigrerade släktingar på väggarna? 
 
 
Barstolarna skulle jag lätt kunna ta hem och ställa i köket. 
 
 
Jag har på känn att det här kommer bli Vörås nya vardagsrum.
 
 
Kvinnan bakom Vörås nya smultronställe heter Jeanette Ljungars. Jeanette bjöd igår in till en liten VIP-öppning innan den officiella öppningen av puben och caféet, och berättade om tanken bakom det hela. City Pub fyller en lucka i Vörås caféutbud och är något som Jeanette länge har velat förverkliga. Här i Vörå har det nämligen inte funnits något kvällsöppet café dit man kan gå för att umgås med vänner på kvällarna och inte har det funnits någon pub heller för den delen. Men nu finns det! 
 
 
Jeanette berättade att det långa namnet City Pub and Leisure & Learn Cafe kommer från att den här platsen har så många olika funktioner. Det är en pub som är mycket mer än bara en pub. Hit kan man komma för att dricka en cider efter jobbet, för att äta middag, för att ta en kaffe med familjen eller för att spela ett parti biljard med vännerna. 
 
 
Biljardbordet hittas i det bakre rummet.
 
 
En tjusig gammal darttavla finns också på en av väggarna. 
 
 
...och en spegel där man kan ta selfies!
 
 
Jeanette har låtit sig inspireras av det amerikanska konceptet att kombinera lunch med föreläsning, men skapat en egen variant – learning cafe! Learning cafe innebär att det på onsdagkvällar kommer att ordnas öppna föreläsningar i City Pub, och då kan man sätta sig ner med en kaffe och matbit samtidigt som man tar del av en intressant föreläsning. Nästa vecka är det redan dags för den första föreläsningen, då Kerstin Brors som är mental tränare kommer att gästa City Pub och prata om temat Välj glädje och skapa bättre relationer. Klockan 18 den 17 maj är det som gäller. 
 
 
På menyn finns förutom drycker också á la carte. Nu till morsdag vankas det rentav trerättersmiddag.
 
 
Nästa gång jag har vägarna till Vörå kvällstid ska jag absolut slå mig ner vid det här bordet som är gjort av en gammal dörr med en glasskiva på.
 
 
Öppningsdagen till ära var det pubafton med trubaduren Lukas Djupsjöbacka i City Pub igår kväll. Hade jag inte haft nattskift på schemat hade jag helt klart hängt i Vörå. Det är tur att det kommer fler tillfällen! 
City Pub and Leisure & Learn Cafe finns på Vöråvägen 13 i centrala Vörå.
Det är öppet onsdag-torsdag kl. 17-21, fredag kl. 16-02,
lördag kl. 15-02 och söndag kl. 14-18.

Finheter
Marias Memoarer

Men åh vad kul! Ska definitivt göra ett besök sen när jag är tillbaka i Finland! :)

Svar: Ja visst är det roligt att något sånt här öppnar här på landsbygden! 😊
TIDSTJUVEN

2017-05-13 | 08:29:44 | http://www.mariasmemoarer.com
PJ:s byffé – från by till fe

Kära hjärtandes, bättre reklam kan knappast ett nyöppnat ställe få! Jag blev uppriktigt sagt intresserad. Speciellt föreläsningarna lockar. Hur är det med musiken, live eller via högtalare? Någon strategi där? Önskar lycka till!

Svar: Jag hoppas att många upptäcker det här stället, för det här piggar verkligen upp Vörå tycker jag. 😊 Vanliga kvällar är det musik från datorn som gäller, men pubkvällar med livemusik ordnas också. Jag skulle tippa att det är lättast att hålla koll på programmet via City Pubs facebooksida.
TIDSTJUVEN

2017-05-13 | 23:09:42 | http://villniles.com/
Kommentera:
Kom ihåg mig?