2017-05-02 | 21:42:00

Att planera ett badrum

 
Renoveringsrumban fortsätter! Förra veckan bestämde vi oss för att göra både badrummet och köket större genom att ta bort en långsmal garderob som funnits där emellan. Tidigare har dusch och toalett nämligen varit i skilda rum, men det känns ju inte särskilt logiskt i ett nutidshus. Nu när vi är nere vid grundplattan i huset går det bra att flytta avlopp, så det gäller ju att passa på att bygga om lite. Ena toaletten får alltså flytta in i badrummet, och det lilla rum som tidigare huserade en toalett kommer att bli en del av en lite större städskrubb/garderob.
 
Att ta bort utrymmet mellan kök och badrum betyder dessvärre att det inte blir något skafferi i köket som vi först hade tänkt, men det betyder också att det mycket väl ryms in ett badkar i badrummet bredvid duschen. Tvingas jag välja mellan badkar och skafferi väljer jag ändå badkar vilken dag som helst. Man får ju prioritera. ;)
 
I fredags hade vi bokat in ett möte med en inredningsplanerare på Hartman i Jakobstad. Det här med att planera ett sprillans nytt badrum och välja golv och sådant till ett helt hus är ju inte det lättaste, så vi tänkte att det är bäst att prata med någon som är expert. Att sätta sig ner med Benita kändes tryggt, för den kvinnan kan verkligen sin sak.
 
 
Vi hade med oss bilder, ritningar och en vision, och Benita snappade genast upp vad vi är ute efter och bidrog med massor av smarta idéer. Vips hade vi planerat världens mysigaste duschhörna!
 
 
Badrummet kommer troligen att gå i den här stilen. Eftersom badkar och dusch kommer att placeras bredvid varandra kan det bli snyggt att sätta in mörkt kakel vid just den väggen för att skapa en riktig spakänsla i badrummet. Resten av väggarna blir troligen stora vita kakelplattor och golvet ganska små grå klinker. Nu inser jag hur tråkigt det här låter, men vi får ju ösa på med lite mer färggranna detaljer istället.
 
 
Jag blev kär i ett handfat som matchar ett badkar jag redan spanat in. Och så blev jag förtjust i en vägghängd toalettstol som skulle passa perfekt i toan bredvid vardagsrummet. (Herregud, så gammal jag känner mig helt plötsligt.)
 
 
Vi försökte bestämma oss för golvmaterial till resten av huset också, men det var inte det lättaste. Vi är sisådär nittio procent säkra på att vi vill ha vinylgolv eftersom det är både slitstarkt och praktiskt, men just den där perfekta gråbeiga levande nyansen som vi vill ha (den längst till vänster ↑) finns bara i korkvinyl och inte i vanlig vinyl. Just typiskt.

Finheter
ellenlundis

Det kommer säkert bli fint sen, när allt blir klart. Så roligt att ni håller på att renoverar :)

Svar: Tack Ellen, det hoppas jag att det blir. :) Jättekul att du följer med i renoveringen här via bloggen och Instagram!
TIDSTJUVEN

2017-05-02 | 22:07:11 | http://finlandsgullet.wordpress.com/
D

Är det en våtrumstapet på bilden från "badrummet"? Golvet längst till vänster ser ut att vara samma som vi valt till vårt sovrum, riktigt snyggt, vi kommer troligen lägga samma på resten av övervåningen!

Svar: Ja högst troligen är det en våtrumstapet. Bilden är tagen i Hartmans utställningsbadrum. :) Roligt att höra att ni har gillat golvet! Det är säkert mycket behagligt att gå på. Jag önskar att exakt samma nyans fanns i vanlig vinyl, men någon sådan finns tydligen inte.
TIDSTJUVEN

2017-05-02 | 22:18:33 | http://fransgarden.blogg.se
Johanna

Åh så kuuul med planering och bygge! Älskar att följa med andra i deras byggresa också. Tänkte rekommendera Pergo ifall ni tänker på vinylgolv. Googla, så hittar du säkert test som visar skillnad mellan olika vinyl, som fick iaf mig övertygad om vilket märke vi ville ha. Lycka till med allt!

Svar: Tack för tipset! :) Jag svarade på kommentaren i ett inlägg nu: http://tidstjuven.com/2017/may/fragor-och-svar-om-renoveringen.html
TIDSTJUVEN

2017-05-02 | 23:02:38
Malin

Minns du vad handfatet är för märke? :)

Svar: Handfatet kommer från Svedbergs. Just den här modellen heter Flod. En annan snygg modell som vi också har tittat på heter Gotland. Jag länkade till handfaten på Svedbergs hemsida här: http://tidstjuven.com/2017/may/fragor-och-svar-om-renoveringen.html
TIDSTJUVEN

2017-05-03 | 07:35:03
Smygaren

Roligt att följa med då andra bygger och renoverar och se hur dom tänker och gör! Jag skulle vilja tipsa er om att ändå byta kök när ni ändå håller på och har upp golven. Byt till ett nytt modernare bekvämare kök när ni har chansen så ni inte ångrar er sen. Inget fel med det ni har men har men en gång ett bekvämt kök vill man absolut inte ha ett gammal tillbaka. Då tänker jag på att ni kan flytta det hur ni vill nu med rör och el. Flytta upp ugnen och diskmaskinen! (bästa beslutet jag har tagit) Det sparar så på allas ryggar och bra med småbarn ;) Intergrera micron så får ni mer bänkyta och induktions spis. Tänk över saken två gånger, troligtvis enda huset ni renoverar och vill man då ha ett obekvämt och trögt kök?

2017-05-03 | 16:33:37
Smygaren igen

Ja, och så glömde jag skriva att ifall ni sätter in nytt kök får ni ju betydligt bekvämare om ni sätter endast lådor nere, som är så mycket praktiskare änn skåp. Och så kan ni ju sätta in ett sånt högt skafferiskåp som kommer ut som är toppen! Och vill ni lämna bort lite överskåp och ha hyllor har ni nu chansen. Boka in en kostnadsfri köksplanering hos någon leverantör så funderar ni på saken sen!

Svar: Tack för kommentarerna! Jag svarade på dem i ett inlägg nu: http://tidstjuven.com/2017/may/fragor-och-svar-om-renoveringen.html
TIDSTJUVEN

2017-05-04 | 12:16:59
Kommentera:
Kom ihåg mig?